Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
WRC fan pisze:
Szczepaniak potwierdzony jako pilot Kubicy na 2014
Super wiadomość

So What!
-
brahu
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No czacha dymi

brahu
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

pawlaswrc
-
TERZO
- 5 gwiazdek
- Auto: niebieskie
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Barthol, było

Marcin
-_-
TERZO
-
barton
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
2 razy
TERZO, a niech to motyla noga....
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
barton
-
ryjeks
- 6 gwiazdek
- Auto: mat
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
On jest pojebany hahahahhahahahah.
W tym lesie to jakiś hardcore

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks
-
eMTi
- 6 gwiazdek
- Auto: zaturbione, wymarzone
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
fajnie to to wygląda na filmiku, z którego screeny robiłem

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Wiem, widziałem, rzeczywiście fajnie to wygląda. Skojarzyło mi się z Władcą Pierścieni Powrót Króla, jak te ludki z zaświatów przybyły z odsieczą

pawlaswrc
-
booSTi
- 5 gwiazdek
- Auto: Black Devil STi
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Wysiadł z auta i czacha dymi

booSTi
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
fajnie napisali o ostatniem OS na worldrallyblog:
worldrallyblog pisze:There’s this wonderful expression Americans often use when they describe some quite unique feelings and situations. They say you shit bricks and that’s exactly what I felt like for the first few minutes of this video. I cannot even begin to imagine how the guy in the crazy seat must have felt, but Mr. Maciej Szczepaniak, my hat’s off to you for this. If shitting bricks indeed happens in situations like this, then I’m sure Mr. Szczepaniak has a wall of bricks now, big enough to build a house. Or a replica of the Great Wall. But fear is not an option for drivers and especially co-drivers, they leave it to us to enjoy.
The year may have just started and we’re only one ERC event down, but man, this damn video will be one of the highlights of 2014, no doubt about that. Perhaps it is the most badass onboard of the year, I don’t know. Could be I’m just a bit overwhelmed, is all. To say this was one brave drive is not enough. It was a hell of a ride and both Robert and Maciej deserve full praise and credit for their success in Austria.
Don’t complain about video being only 240p, it’s not important. And in this case I don’t care if it was stolen from some broadcaster or not, who cares. This video is THE reason why we all love this sport. Do watch.
“Yes, I won, Ok, I’m happy about it! But let me tell you about our light problem!” #legend
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Dopiero teraz, z dźwiękiem z interkomu czuć to napięcie. To jest absolutna masakra, jak bardzo trzeba było ścisnąć poślady, żeby utrzymać koncentrację. Nie dość że pogoda koszmarna i miejscami mgła jak mleko, to jeszcze to światło prosto w oczy. Trzeba pamiętać, że ludzkie oko po takim błysku potrzebuje jeszcze chwili żeby znów w ogóle coś widzieć, a tu ciągle trzeba cisnąć. Na filmach bez głosów myślałem, że Robert już po tym jak urwany halogen odfrunął, wyłączał celowo elektrownię, żeby we mgle nie było tylko białej plamy przed oczami, ale to chyba jednak elektrownia już robiła co chciała. Dobrze, że w ogóle dotrwała do mety. To było prawdziwe piekło

pawlaswrc
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
BTW - nadążacie z odbieraniem wszystkich informacji podczas oglądania onboardów? Ja mam zawsze z tym problem. Zbierali by mnie po pierwszej łączonej sekcji trzech zakrętów

pawlaswrc
-
barton
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
2 razy
no jest hardkor.... Przy okazji wyjaśniło się kilkukrotne zmienianie świateł przez załogę (myślałem, że to było już bardziej widzimisię zawodnika,niż wciskanie guzików trochę przypadkowe

)...
pawlaswrc pisze:
BTW - nadążacie z odbieraniem wszystkich informacji podczas oglądania onboardów? Ja mam zawsze z tym problem. Zbierali by mnie po pierwszej łączonej sekcji trzech zakrętów
Myślę, że gdyby to był Twój opis (wyćwiczony zbiór utrwalonych komend, które Ci pasują) to problem by nie istniał w kwestii odkodowania i orientacji w terenie. Pytaniem pozostaje już tempo jazdy...
barton
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
ja we wszystkich gierkach rajdowych wyłączałem te durne znaczki, pokazujące zakręty i jechałem na pilota.. Ale tam opis jest mega uproszczony i np. jak oglądałem onboardy z Baranem, to za ch.. nie mogłem się w nich nic a nic połapać.. może co dziesiąty zakręt wyłapywałem, żeby pokrywał się z tym, co widzę, natomiast u Szczepaniaka jest to dla mnie dużo bardziej przejrzyste i jakoś bardziej w tempo..
Tylko co znaczy to "si" w opisie..
eMTi
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
eMTi pisze:
u Szczepaniaka jest to dla mnie dużo bardziej przejrzyste i jakoś bardziej w tempo..
Tylko co znaczy to "si" w opisie..
To fakt, jest bardzo przejrzyście (ale być może to akurat + dla Roberta, bo to w końcu jego opis) i fajnie w tempo (a to już zasługa pilota).
A z tym "si" to też nie mogłem wyłapać

pawlaswrc
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
443 razy
Zależy też, z jakim wyprzedzeniem kierowca każe sobie dyktować. Przykładowo u Kajtka czasami to jest nawet 3 zakręty do przodu. Dla takiego niewprawionego ignoranta jak ja jest to już kompletnie nieczytelne.
jarmaj
-
pawlaswrc
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0

pawlaswrc
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
eMTi pisze:Tylko co znaczy to "si" w opisie..
może "si" to C i oznacza ciąć albo ciasny alboco

zino
-
booSTi
- 5 gwiazdek
- Auto: Black Devil STi
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Może to coś z włoskiego?
booSTi
-
burat
- 6 gwiazdek
- Auto: Łosiarrii , Baśka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
te"si" to też wydaje się mi ,że chodzi o cięcie
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"

burat
-
eMTi
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
no to do onboardów i analizujemy, co się powtarza przy tej komendzie.
pawlaswrc pisze:
ale być może to akurat + dla Roberta, bo to w końcu jego opis
a w przypadku Barana (Maćka) to czyj opis był? Też Roberta i dlatego jest dobre porównanie. 2 pilotów czytających temu samemu kierowcy jego opis, dużo więcej udaje mi się wykminić od Szczepaniaka, niż Barana...
eMTi
-
barton
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
2 razy
barton
-
ryjeks
- 6 gwiazdek
- Auto: mat
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Barthol pisze:
Os.2
Rozumiem, że w trakcie jazdy uzupełnia/aktualizuje opis ?
Lubię go za te rqwy i inne

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks