Rajdy 2014
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Rajdy 2014
rally radio -> http://www.wrc.com/en/
Rożnie opony powybierali: jedni wszystkie zimówki a jedni 2 sztuki kolca plus kolce na zapas.
Rożnie opony powybierali: jedni wszystkie zimówki a jedni 2 sztuki kolca plus kolce na zapas.

First 9 kms patchy ice and slush, 3,5 km fresh snow and rest is wet with mud on cuts.
Malcolm Wilson: "Czasy Robera na 1 OSie byly szokujace. Na drugim tez szczegolnie ze zlapal kapcia i stracil pewnie okolo 10-12 sekund. Najwieksze wrazenie Robert zrobil na mnie na 3 OSie. Bylo 9 kilometrow sniegu. Wiedzial ze ma zle opony a gdy widzis uciekajacy czas i przewage latwo o blad. On nie pekl."
i to, o czym Arti pisał:
"Przed sezonem wyznaczylem sobie cel - wygrac choc jeden OS w WRC. Wygralem pierwszy. Musze sobie wyznaczyc nowy cel. Ale to po monte.
Ten 1 OS to jedno z najwiekszych wydarzen w mojej calej karierze.
Wydawalo mi sie ze jade wolno"
Malcolm Wilson: "Czasy Robera na 1 OSie byly szokujace. Na drugim tez szczegolnie ze zlapal kapcia i stracil pewnie okolo 10-12 sekund. Najwieksze wrazenie Robert zrobil na mnie na 3 OSie. Bylo 9 kilometrow sniegu. Wiedzial ze ma zle opony a gdy widzis uciekajacy czas i przewage latwo o blad. On nie pekl."
i to, o czym Arti pisał:
"Przed sezonem wyznaczylem sobie cel - wygrac choc jeden OS w WRC. Wygralem pierwszy. Musze sobie wyznaczyc nowy cel. Ale to po monte.
Ten 1 OS to jedno z najwiekszych wydarzen w mojej calej karierze.
Wydawalo mi sie ze jade wolno"
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
burat pisze: Nic z tego nie będzie na większą skalę dla rajdów zobaczycie
Już jest, bo osoby które do tej pory nie miały pojęcia co to jest rajd, w tym momencie są już ekspertami na wielu różnych forach i FB

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Dobra jadymy drugą pętlę 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
na 3 splicie kubek 2gi!!
zobaczymy za kilka minut 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Będzie dobrze, jadą sobie na spokojnie 

Za wrc.com
Thu 14:27
"Dani Sordo has stopped on the road section to SS5. Looks like a technical problem with his Hyundai i20"
Thu 14:27
"Dani Sordo has stopped on the road section to SS5. Looks like a technical problem with his Hyundai i20"
Arti, chyba emotikony pomyliłeś 

tu macie ujęcia z trzech pierwszych oesów
http://www.wrc.com/en/wrc/media/videos/ ... -80--.html

http://www.wrc.com/en/wrc/media/videos/ ... -80--.html

i to mnie się podoba ,ma być na mecie przede wszystkimKubica: Warunki są bardzo trudne, muszę ukończyć ten rajd i staram się jechać ostrożnie.

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

no i awansował na 2 w generalce.. a jeśli tak było a pisał, że wybór opon średni na os5, to może być ciekawie 

cezary gutkowski:
"To jest Monte Carlo. Wszystko może się zdarzyć. Przejechaliśmy czysto przez dwa pierwsze odcinki. Wiedzieliśmy, że na 1 OS-ie jest śnieg i stracimy dużo czasu. Myślę jednak, że moja pozycja w kolejności przejazdów była lepsza niż pozycja Ogiera. Wyraźnie widać na pomiarach sektorowych, że na śniegu zyskiwałem, a na czystej drodze traciłem, bo było dużo błota. Tak czy inaczej miałem nadzieję, że utrzymam się na drodze. To był mój główny cel.
Szczerze mówiąc, gdy po 10 pierwszych kilometrach 1 OS-u patrzyłem na czasy sektorowe, myślałem że to strata odnosząca się do Evansa a nie najszybszego kierowcy. Ustawiliśmy auto tak, że pomiary powinny być do najszybszego, ale ja czułem, że jadę bardzo wolno, więc uznałem, że to porównanie do kierowcy, który jedzie bezpośrednio przede mną...
Trochę szkoda, że nie wzięliśmy dwóch opon zimowych. Wiedzieliśmy, że niektórzy kierowcy tak zrobili, ale prognozy nie zapowiadały śniegu, więc postanowiliśmy ich nie brać. Przez to wiele straciłem na trzecim odcinku, ale cały poranek był bardzo trudny. Niewiarygodny. W niektórych miejscach jedziesz 30 km/h i masz nadzieję, że samochód utrzyma się na drodze. Ale pogoda jest taka sama dla wszystkich.
Może na pierwszej pętli mieliśmy trochę lepsze warunki niż kierowcy przed nami, ale w miejscach, gdzie nie było śniegu, leżało dużo błota, więc też było bardzo ciężko. Warunki są niewiarygodne. Nasza ekipa obserwatorów zgłaszała, że nie ma lodu na 1 OS-ie i nagle, po 2-3 kilometrach jechaliśmy dość szybko i nagle w jednym zakręcie wszędzie był lód. Prawie wypadłem, ale na szczęście udało się utrzymać na trasie."
"To jest Monte Carlo. Wszystko może się zdarzyć. Przejechaliśmy czysto przez dwa pierwsze odcinki. Wiedzieliśmy, że na 1 OS-ie jest śnieg i stracimy dużo czasu. Myślę jednak, że moja pozycja w kolejności przejazdów była lepsza niż pozycja Ogiera. Wyraźnie widać na pomiarach sektorowych, że na śniegu zyskiwałem, a na czystej drodze traciłem, bo było dużo błota. Tak czy inaczej miałem nadzieję, że utrzymam się na drodze. To był mój główny cel.
Szczerze mówiąc, gdy po 10 pierwszych kilometrach 1 OS-u patrzyłem na czasy sektorowe, myślałem że to strata odnosząca się do Evansa a nie najszybszego kierowcy. Ustawiliśmy auto tak, że pomiary powinny być do najszybszego, ale ja czułem, że jadę bardzo wolno, więc uznałem, że to porównanie do kierowcy, który jedzie bezpośrednio przede mną...
Trochę szkoda, że nie wzięliśmy dwóch opon zimowych. Wiedzieliśmy, że niektórzy kierowcy tak zrobili, ale prognozy nie zapowiadały śniegu, więc postanowiliśmy ich nie brać. Przez to wiele straciłem na trzecim odcinku, ale cały poranek był bardzo trudny. Niewiarygodny. W niektórych miejscach jedziesz 30 km/h i masz nadzieję, że samochód utrzyma się na drodze. Ale pogoda jest taka sama dla wszystkich.
Może na pierwszej pętli mieliśmy trochę lepsze warunki niż kierowcy przed nami, ale w miejscach, gdzie nie było śniegu, leżało dużo błota, więc też było bardzo ciężko. Warunki są niewiarygodne. Nasza ekipa obserwatorów zgłaszała, że nie ma lodu na 1 OS-ie i nagle, po 2-3 kilometrach jechaliśmy dość szybko i nagle w jednym zakręcie wszędzie był lód. Prawie wypadłem, ale na szczęście udało się utrzymać na trasie."
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
7 czas na ostatnim OSie drugiej pętli.
Takiej klasyfikacji po pierwszym dniu chyba nikt sobie nie wyobrażał
1. BOUFFIER 1:25:36.6
2. MEEKE M 1:26:15.4 +38.8 +38.8
3. KUBICA M 1:26:16.1 +0.7 +39.5
4. OGIER M 1:26:23.9 +7.8 +47.3
5. OSTBERG M 1:26:57.3 +33.4 +1:20.7
6. EVANS M 1:27:15.2 +17.9 +1:38.6
7. LATVALA M 1:27:57.4 +42.2 +2:20.8
8. HIRVONEN M 1:28:23.5 +26.1 +2:46.9
9. MIKKELSEN M 1:29:42.8 +1:19.3 +4:06.2
Czas już chyba pozbierać szczęki z podłogi...
Takiej klasyfikacji po pierwszym dniu chyba nikt sobie nie wyobrażał

1. BOUFFIER 1:25:36.6
2. MEEKE M 1:26:15.4 +38.8 +38.8
3. KUBICA M 1:26:16.1 +0.7 +39.5
4. OGIER M 1:26:23.9 +7.8 +47.3
5. OSTBERG M 1:26:57.3 +33.4 +1:20.7
6. EVANS M 1:27:15.2 +17.9 +1:38.6
7. LATVALA M 1:27:57.4 +42.2 +2:20.8
8. HIRVONEN M 1:28:23.5 +26.1 +2:46.9
9. MIKKELSEN M 1:29:42.8 +1:19.3 +4:06.2
Czas już chyba pozbierać szczęki z podłogi...

no i meeke zepchnął go o 0,7 z trzeciego.. Ale MEGA GRATKI za bezpieczny pierwszy dzień i metę 1 legu 

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
No jest jadwabiście!!!!!!! Dwóch naszych w pierwszej trójce!!!!!
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

po dzisiejszym dniu wypowiedź Roberta
Link: http://www.youtube.com/watch?v=42anm1MoIr0
i kilka ujęć
Link: https://www.youtube.com/watch?v=lNpZykgUcK4
Link: http://www.youtube.com/watch?v=42anm1MoIr0
i kilka ujęć
Link: https://www.youtube.com/watch?v=lNpZykgUcK4
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"