Szukam czesci do Forka..
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester 2.5 benz/LPG 165KM automat 2005rok (USA)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Szukam czesci do Forka..
Witam wszystkich i ew. prosze o ew. porade. Dopiero kupilem Forka 2.5 benz/LPG 165KM 2005rok (USA) i od razu mam problem z kupnem nowych czesci :( , a mianowicie:
-cewka zaplonowa DIAMOND 22433AA500 TU0286,
-przewody zaplonowe.
-swiece.
Gdzie w Warszawie mozna to kupic?
Pozdrawiam :)
-cewka zaplonowa DIAMOND 22433AA500 TU0286,
-przewody zaplonowe.
-swiece.
Gdzie w Warszawie mozna to kupic?
Pozdrawiam :)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Szukam czesci do Forka..
A po co w W-wie?
Części do Subaru nie kupuje się w pierwszym sklepie z artykułami żelaznymi.
Zapytaj w ASO (to będzie w Warszawie), zapytaj w 4turbo (w W-wie lub w Katowicach), zapytaj w Carsport w Nowym Sączu (forumowicz Carfit).
Części do Subaru nie kupuje się w pierwszym sklepie z artykułami żelaznymi.
Zapytaj w ASO (to będzie w Warszawie), zapytaj w 4turbo (w W-wie lub w Katowicach), zapytaj w Carsport w Nowym Sączu (forumowicz Carfit).
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
jurek,murek, co do cewki to nie sugeruj się cyferkami, bo szkoda czasu i pieniędzy. Weź pierwszą lepszą Diamonda, która pasuje wymiarowo i będzie OK. Jakbyś pilnie potrzebował to mogę Cię poratować, bo dwie w bagażniku wożę (używane, sprawne).
Ze świecami powinno być jeszcze łatwiej.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
Jeszcze mam pytanko jak mozna: jaki koszt uszczelek 2szt pokrywy zaworow? Z gory dziekuje.
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
1. Powyzej mialem na mysli koszt kompletu uszczelek pokrywy zaworow. Ew. prosze podac koszt wymany razem z robocizna oraz razem z regulacja zaworow.
2. Przepraszam, ze jestem calkiem zielony w temacie Subaru wiec pozwole sobie zapytac czy ten pilot na zdjeciach to alarm czy tylko centralny zamek?
2. Przepraszam, ze jestem calkiem zielony w temacie Subaru wiec pozwole sobie zapytac czy ten pilot na zdjeciach to alarm czy tylko centralny zamek?
- Załączniki
-
- 002.jpg (47.53 KiB) Przejrzano 2404 razy
-
- 001.jpg (46.45 KiB) Przejrzano 2404 razy
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
3. Oraz czy zolta kontrolka "Check engine" moze sie palic przez niedobry stan swiec, przewodow zaplonowych oraz ew. cewki zaplonowej? Albo moze przez wyciek oleju pod pokrywa zaworow? Auto jezdzi na gazie oraz benzynie w miare ok.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Pilot to jakiś nieoryginalny i raczej od alarmu.
A CE to się może świecić z tysiąca innych powodów, podjedź do jakiegoś warsztatu na diagnozę.
A CE to się może świecić z tysiąca innych powodów, podjedź do jakiegoś warsztatu na diagnozę.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
Sprawdzilem, niestety to tylko centralny zamek. Czy Forestery posiadaja fabryczny immo?
- kruque
- 2 gwiazdki
- Auto: ex obk 2.5i BP9, forek 2.0i SJ5
- Polubione posty: 1 raz
z dostępnością tej akurat cewki nie jest tak różowo.
szukałem kilka miesięcy temu tej samej części do OBK i jedyny zamiennik jaki znalazłem to JM5400 janmora.
z oryginałów (z logiem diamond) były tylko używki, w ASO chcieli mnie namówić abym poczekał 2 tygodnie na sprowadzenie części. acha, na ebayu jest tego mnóstwo jeśli ci się nie spieszy.
a, no i nie ma sensu wymieniać tej cewki, póki nie wyeliminujesz pozostałych podejrzanych elementów. u mnie diagnoza była jednoznaczna.
szukałem kilka miesięcy temu tej samej części do OBK i jedyny zamiennik jaki znalazłem to JM5400 janmora.
z oryginałów (z logiem diamond) były tylko używki, w ASO chcieli mnie namówić abym poczekał 2 tygodnie na sprowadzenie części. acha, na ebayu jest tego mnóstwo jeśli ci się nie spieszy.
a, no i nie ma sensu wymieniać tej cewki, póki nie wyeliminujesz pozostałych podejrzanych elementów. u mnie diagnoza była jednoznaczna.
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
Dzieki za odpowiedz. Teraz potrzebuje tylko:
-przewody zaplonowe.
-uszczelki pod pokrywy zaworow.
Gdzie i za ile to mozna znalesc?
-przewody zaplonowe.
-uszczelki pod pokrywy zaworow.
Gdzie i za ile to mozna znalesc?
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
http://allegro.pl/subaru-impreza-1997-2 ... 11678.html
tu masz komplet ORI uszczelek dekli + uszczelki świec (je też należy wymienić bo prędzej czy później miałbyś olej w świecach)
Sprzedawca konkretny i dobierze Ci po nr. VIN,
przewody u niego też są. Jak odstraszy Cię cena oryginału to ma też zamienniki... ja do siebie kupiłem oryginalne
tu masz komplet ORI uszczelek dekli + uszczelki świec (je też należy wymienić bo prędzej czy później miałbyś olej w świecach)
Sprzedawca konkretny i dobierze Ci po nr. VIN,
przewody u niego też są. Jak odstraszy Cię cena oryginału to ma też zamienniki... ja do siebie kupiłem oryginalne
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
Wielkie dzieki za odpowiedz.
Tez juz dostalem oferte ze sklepu SUBARAK.com.pl
Tez juz dostalem oferte ze sklepu SUBARAK.com.pl
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
Witam Wszystkich, szukam uzywana w dobrym stanie CEWKE Diamond 22 433 AA 500, FH 0286 (NIESKORODOWANA OD SRODKA Z CALA OBUDOWA) do Subaru Forester 2.5 benz 165KM 2005rok, z USA. Jaka ew. cena z wysylka do Warszawy?
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
To jaka cena cewki z wysylka do W-wy?rrosiak pisze:jurek,murek, co do cewki to nie sugeruj się cyferkami, bo szkoda czasu i pieniędzy. Weź pierwszą lepszą Diamonda, która pasuje wymiarowo i będzie OK. Jakbyś pilnie potrzebował to mogę Cię poratować, bo dwie w bagażniku wożę (używane, sprawne).
-
jurek,murek
- 0 gwiazdek
witam, i jak ten JM5400 Janmora sie sprawdza?kruque pisze:z dostępnością tej akurat cewki nie jest tak różowo.