jak postapić z TU po uwieninieniu w sądzie
Re: jak postapić z TU po uwieninieniu w sądzie
auta pełnoletniego nie da się ubezpieczyć z AC, a czasem nawet 10 letnie mają problem jak nie ma kontynuacji pakietu i się ubezpiecza po raz pierwszy już stare auto
jestem już po rozmowie z TU i niestety potwierdziły się obawy dla nich na tą chwile brak winnego co za tym idzie brak wypłacenia odszkodowania
. Jedynie co mogę zrobić to założyć sprawę cywilną w sądzie lub wnieść na KMP zgłoszenie o znalezienie sprawcy
ale to polskie prawo jest porypane
chciałem dowiedzieć się od prowadzącego sprawę na KMP jak zawiadomić czy osobiście czy listownie itd ale niestety aspirant na urlopie
czy zawsze muszę mieć pod górkę !
także muszę cierpliwie czekać do następnego tygodnia.
Jeszcze jedno mnie zastanawia czy kierowca passata jak dostanie wezwanie na komendę w celu przyjęcia mandatu to może znowu odmówić i skierować sprawę do sądu? czy mój wyrok który się uprawomocnił już mu to nie umożliwi ?

chciałem dowiedzieć się od prowadzącego sprawę na KMP jak zawiadomić czy osobiście czy listownie itd ale niestety aspirant na urlopie

także muszę cierpliwie czekać do następnego tygodnia.
Jeszcze jedno mnie zastanawia czy kierowca passata jak dostanie wezwanie na komendę w celu przyjęcia mandatu to może znowu odmówić i skierować sprawę do sądu? czy mój wyrok który się uprawomocnił już mu to nie umożliwi ?
Jak się ta sprawa zakończyła. Mam podobną sytuację. Miałem jeszcze w aucie pasażera, który do tej pory nie dostał odszkodowania, bo nie było wiadomo od kogo ma dostać. Bujam się tym już ponad rok czasu. Też chodziło o wymuszenie, a okazało się, że oznakowanie było błędne, co podnosiłem od początku, ale sąd dopiero uwierzył biegłemu.