jak postapić z TU po uwieninieniu w sądzie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
IVAN
0 gwiazdek
Auto: Legacy II 94r AT sedan
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: jak postapić z TU po uwieninieniu w sądzie

Post 23 gru 2013, o 18:24

auta pełnoletniego nie da się ubezpieczyć z AC, a czasem nawet 10 letnie mają problem jak nie ma kontynuacji pakietu i się ubezpiecza po raz pierwszy już stare auto

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 23 gru 2013, o 19:55

:-/

IVAN
0 gwiazdek
Auto: Legacy II 94r AT sedan

Post 24 sty 2014, o 13:06

jestem już po rozmowie z TU i niestety potwierdziły się obawy dla nich na tą chwile brak winnego co za tym idzie brak wypłacenia odszkodowania :wall: . Jedynie co mogę zrobić to założyć sprawę cywilną w sądzie lub wnieść na KMP zgłoszenie o znalezienie sprawcy :-d ale to polskie prawo jest porypane :x
chciałem dowiedzieć się od prowadzącego sprawę na KMP jak zawiadomić czy osobiście czy listownie itd ale niestety aspirant na urlopie :wall: czy zawsze muszę mieć pod górkę !
także muszę cierpliwie czekać do następnego tygodnia.
Jeszcze jedno mnie zastanawia czy kierowca passata jak dostanie wezwanie na komendę w celu przyjęcia mandatu to może znowu odmówić i skierować sprawę do sądu? czy mój wyrok który się uprawomocnił już mu to nie umożliwi ?

andrej78
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester III

Post 8 lut 2016, o 23:07

Jak się ta sprawa zakończyła. Mam podobną sytuację. Miałem jeszcze w aucie pasażera, który do tej pory nie dostał odszkodowania, bo nie było wiadomo od kogo ma dostać. Bujam się tym już ponad rok czasu. Też chodziło o wymuszenie, a okazało się, że oznakowanie było błędne, co podnosiłem od początku, ale sąd dopiero uwierzył biegłemu.

ODPOWIEDZ