Spokojnie sprzedam auto jak w temacie. Auto było ogłoszone na drugim forum ale ktoś nerwowy usunął ogłoszenie nim uzupełniłem dane... :)
Robię przymiarkę do sprzedaży swojego auta, kupionego ciut ponad 2 lata temu od forumowicza. Auto ze sprawdzoną historią, zadbane i nie oszczędzane. Remek, który był obecny przy moich oględzinach auta serwisie stwierdził abym szybko kupował bo jak nie to on kupi :) Jedyny powód, dla którego rozważam jego sprzedaż to fakt, że skończył mi się lizing i w związku z tym zamierzam wziąć inne auto. Może tym razem z ciemnej strony mocy, kto to wie... W każdym razie uprzedzając pytania - z autem wszystko (podkreślam WSZYSTKO) OK.
STI BLOB 2.0 DCCD, srebrny
- wersja europejska, kupiona w salonie w Polsce
- modyfikacje wprowadzone w aucie to zrobiony przelot 3 cale, wtryski + mapa (nie przeze mnie) oraz lepsze nagłośnienie wraz z wielgachnym głośnikiem w miejsce koła zapasowego razem z wyklejeniem auta matami wygłuszającymi (też nie przeze mnie)
- są zamontowane ksenony. nie pamiętam czy robił to poprzedni właściciel czy pierwszy, w każdym razie nie ja,
- rozpórka dolna przodu, poliuretany,
- pod maską samco,
- zrobiona deska rozdzielcza
- poza tym auto całkowicie seryjne, nigdy nie kute,
- w oparciu o porady z forum zrobiłem sobie DIY chlapacze
- auto od momentu zakupu przeze mnie zrobiło UWAGA :) 14 067km !! tak, nie pomyliłem się. mieszkam w małym mieście i mam do pracy niecałe 6km. używając auta codziennie tyle nim natłukłem :)
- cała historia wydatków, tankowań, czynności związanych z autem tworzona na bieżąco w aplikacji aCar na androida; posiadam wszystkie szczegóły jakie można sobie zamarzyć, może bez wydatków kilku złotych na myjnie ręczną...
Auto (z dwoma wyjątkami) nie wymaga nakładów ponieważ:
- robiłem u znajomego antykorozyjną konserwację podwozia,
- rok temu zmieniony akumulator,
- zaraz po zakupie kupiłem od forumowicza DIY płytę pod silnik. bardzo przyzwoicie zrobiona, zero uwag; wielu forumowiczów ma jego produkty i sobie chwali - płyta nigdy się nie przydała... :)
- było na drobnych poprawkach lakierniczych po tym jak zobaczyłem po deszczu, że spod mocowania tylnego spojlera wycieka brązowa woda (było tam już sporo rudy) - powinien być spokój na dłużej ponieważ wszystkie dostrzegalne ogniska rdzy przy nadkolach i innych trudnych miejscach usunięte,
- auto na bieżąco serwisowane w uznanym i cenionym warsztacie na południu Polski - u Przemka,
- posiada komplet alu na lato i klasyczne fele STI na zimę, jedna felga lekko uszkodzona lecz prosta, wyważa się i śmiga bez problemu,
Nakładu wymaga "zimowy zderzak" - po prostu przy okazji śmigania w śniegu ściągnąłem sobie zderzak przedni, który obecnie jest połatany "na sztukę". Od razu zaznaczam, że nic poza zderzakiem nie uległo uszkodzeniu. Mogę to zrobić sam lub uwzględnić zrobienie tego w cenie auta. Poza tym dywaniki są już zniszczone, szczególnie ten od kierowcy :D innych nakładów auto nie wymaga.
Autem nigdy nie szalałem po suchym (mam na myśli pojeżdżawki i inne trackday'e). Jedyne momenty zabawy to zima. Dlatego oceniam, że moje ostatnie dwa lata eksploatacji to okres spokojnego i zupełnie nie męczącego użytkowania tego auta. Nie było palenia gumy, urywania kół ani innych tego typu sytuacji. Jedyna, kosztująca mnie mnóstwo niepotrzebnych nerwów sytuacji to Pan w citroenie berlingo, który sygnalizował skręt lecz pojechał prosto... prosto w moje tylne prawe drzwi. Na szczęście nie było to nic strasznego. Naprawa zrobiona w ASO (nie subaru lecz Mazdy - właściciel to mój dobry znajomy). Profesjonalnie, bez oszczędzania i szpachlowania.
Jeżeli chodzi o cenę to analizując to co można kupić i za ile zakładam rozmowę o 52k zł. Do auta są dodatki i ew. można coś z tym pokombinować jeśli komuś na nich nie zależy a jedynie na niższej cenie.
Proszę pisać na priv, zdecydowanych zapraszam do kontaktu telefonicznego: 603 764 798.
Oczywiście auto do sprawdzenia, nie mam nic do ukrycia. Podam również namiary do Mechaniora Przemka i niech sobie każdy chętny pyta czy to auto można kupić i spać spokojnie.
W minionym tygodniu auto było na przeglądzie i przy okazji kliknąłem kilka zdjęć, które załączam.
Pozdrawiam
[SS] STI DCCD BLOB EU 2005, srebrny, seria (prawie)
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: [SS] STI DCCD BLOB EU 2005, srebrny, seria (prawie)
jest i w koncu cena,
tak jak wczesniej pisalem taki rodzynek w dobrej cenie musi sie szybko sprzedac
powodzonka
tak jak wczesniej pisalem taki rodzynek w dobrej cenie musi sie szybko sprzedac
powodzonka
- Herostrates
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0 XT 2004, Legacy 3.0 H6 2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Jaki przebieg ma auto? Daj trochę więcej fotek
free Up - kiedyś sobie takie jeszcze kupię ..
.. ale wygląda na to że nie da się zrobić dwa razy pierwszego wrażenia
.. ale wygląda na to że nie da się zrobić dwa razy pierwszego wrażenia
---
Już rok bez Subaru...
Już rok bez Subaru...
Wiem i szczerze proszę o wybaczenie...
niespecjalnie odwiedzam forum aby śledzić wątek, maksymalny brak czasu.
Przebieg 143 K.
Fotki porobię i dokleję.
Aktualnie auto po małym przeglądzie - płyny, filtry zrobione. Master inżynier śmignął rundkę, nic nie puka, nic nie huczy, klocki i tarcze nadal są. Na razie nic tylko jeździć.
Było kilku oglądających - niektórzy chcą za tanio, niektórzy chcą kupić eksponat z wystawy, niektórzy nie wiedzą, co chcą kupić :)
Wystawię chyba na oto_ogłoszenie lub innym alle_drogo ale nie oczekuję po tym raczej nic konstruktywnego. Zobaczymy...
pzdr
niespecjalnie odwiedzam forum aby śledzić wątek, maksymalny brak czasu.
Przebieg 143 K.
Fotki porobię i dokleję.
Aktualnie auto po małym przeglądzie - płyny, filtry zrobione. Master inżynier śmignął rundkę, nic nie puka, nic nie huczy, klocki i tarcze nadal są. Na razie nic tylko jeździć.
Było kilku oglądających - niektórzy chcą za tanio, niektórzy chcą kupić eksponat z wystawy, niektórzy nie wiedzą, co chcą kupić :)
Wystawię chyba na oto_ogłoszenie lub innym alle_drogo ale nie oczekuję po tym raczej nic konstruktywnego. Zobaczymy...
pzdr
p.s. Właśnie pakuję dechy na narty, powrót 23.02.
Gdyby kogoś auto zainteresowało proszę o krótki sms w tej sprawie, oddzwonię. Tak będzie prościej bo raczej telefon będzie zalegał w app.
Pod publiczność z poza forum nastąpiła lekka zmiana w poście startowym. Proszę tego nie uwzględniać :D
pzdr
Gdyby kogoś auto zainteresowało proszę o krótki sms w tej sprawie, oddzwonię. Tak będzie prościej bo raczej telefon będzie zalegał w app.
Pod publiczność z poza forum nastąpiła lekka zmiana w poście startowym. Proszę tego nie uwzględniać :D
pzdr
Auto było na sprawdzeniu w 4T Katowice.
Kto zainteresowany oględzinami może sobie zaoszczędzić wydatków.
Zainteresowanym chętnie przekażę szczegóły, które potem zapewne chłopacy potwierdzą.
Generalnie mechanicznie auto w bardzo dobrej kondycji, brak istotnych lub dyskwalifikujących uwag.
Blacharsko - nie igła ale również OK.
pzdr
Kto zainteresowany oględzinami może sobie zaoszczędzić wydatków.
Zainteresowanym chętnie przekażę szczegóły, które potem zapewne chłopacy potwierdzą.
Generalnie mechanicznie auto w bardzo dobrej kondycji, brak istotnych lub dyskwalifikujących uwag.
Blacharsko - nie igła ale również OK.
pzdr