Drogie Forum,
mam do zorganizowania zlot pewnego stowarzyszenia.
Okolica Łodzi - powiedzmy, ze rozumiana z duza tolerancją
Jeśli ktoś ma dobrą miejscówkę do polecenia - bedę wdzięczny,
Czerwiec, około 50 osób.
Wymagania: kameralnie, miło, dobre żarcie, ciepła woda, dostępne pokoje 1- i 2- osobowe (dla przynajmniej czesci gości), bezpieczny i duży parking... no, mniej-wiecej tak, jak na chlejady
I cena nieprzesadna, bo towarzystwo jest zróżnicowane dochodowo.
Z góry dzieki za wszelkie podpowiedzi
EDIT: okazuje się, że z pewnych względów idealne byłyby okolice Łowicza, względnie Łęczycy.
Ale nadal przyjmuję informacje o fajnych bazach w "szeroko pojętym łódzkim", bo nic nie jest przesądzone.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, o 18:03 przez WiS, łącznie zmieniany 3 razy.
ja nisko latam, to znaczy też sęp
ale Chlejady 2014 to już trza by było zacząć organizować - rozumiem WiS że dajesz przykład
rozumiem też, że w czerwcu jesteś zajęty - czyli jakaś końcówka maja zostaje w tym roku
edyta - znowu barany zepsują wątek
Ostatnio zmieniony 7 lut 2014, o 13:29 przez busik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Dyktatorze, masz jakieś osobiste doświadczenia z tymi ośrodkami? w sensie, że np. możesz z autopsji powiedzieć, że kucharz ogarnia, a karaluchi nie biegają...?
Bo tego zazwyczaj w folderach reklamowych nie ma - a na takiej wiedzy mi zalezy
A Spała, jako miejsce, bardzo mi sie podoba...
Piter 35 pisze:
konkrety co to za STW . statut .założenia , cele , ilość Członków . czy piją alko
No a do jakiego ja stowarzyszenia moge należeć, Pietia? Wiadomo, ze hodowców papużek I że piją - jaki inaczej byłby sens się spotykać?
Co do liczby członków, niektorzy nasi mają po jednym, inni wcale
busik pisze:
Chlejady 2014 to już trza by było zacząć organizować
WiS pisze:Dyktatorze, masz jakieś osobiste doświadczenia z tymi ośrodkami? w sensie, że np. możesz z autopsji powiedzieć, że kucharz ogarnia, a karaluchi nie biegają...?
Bo tego zazwyczaj w folderach reklamowych nie ma - a na takiej wiedzy mi zalezy
A Spała, jako miejsce, bardzo mi sie podoba...
Jeśli chodzi o standard pomieszczeń i obsługi gości, to każdy z czterech adresów, które podałem, mogę polecić. Oczywiście pamiętając, że to pozostaje w jakiejś proporcji do ceny. Jest czysto i karaluchy nie są częściej widywane przez gości, niż białe myszki...
Jak karmią?
Tak na teraz, mogę powiedzieć o hotelu Prezydent, bo jadam tam od czasu do czasu.
Moim zdaniem, jest to jedna z lepszych kuchni w Polsce centralnej. Niestety, jest tam również drogo.
Jak karmią obecnie w pozostałych hotelach, nie wiem. Ale deklaruję gotowość aby to sprawdzić. Podaj proszę tylko adres na jaki mam wysłać rachunki, które będą do zapłacenia za te testowe kolacje?
Generalnie w Spale jest sporo miejc, gdzie można całkiem smacznie (a nie koniecznie drogo) zjeść, poza hotelami.
Na przykład nocując w jednym z hoteli FWP można pójść zjeść do:
Zajazdu Spalskiego - dania dość podstawowe, ale świeże i w przystępnych cenach
Restauracji Pod Żubrem http://www.spala.pl/restauracje/zubr/ - kuchnia bardziej wykwintna, ceny średnie,
Karczmy Spalskiej http://www.karczmaspalska.pl/7 - tu zaglądam w lecie tylko na lody, więc kuchni nie znam. Z tego co słyszałem, właściciel Karczmy Spalskiej jeździ Imprezą, zagląda na kropkę i organizował nawet jakieś spotkanie kropkowiczów jakiś czas temu.
Tak jak pisałem, jeśli przyznasz mi odpowiedni grant, chętnie go wydam kulinarnie w Spale, a wrażeniami podzielę się w końcowym sprawozdaniu.