Reperaturki do imprezy gt
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Reperaturki do imprezy gt
tylne gdzie coś takiego można dostać? szukam na forum ale niby nie ma tylko to było w roku 2010 ostatnie posty! szukam firm na google od takich piprzników ale nie mają znalazłem 2 firmy i lipa! co możecie poradzić?
- Shabat
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza STI V4 JDM 1998 rok
- Polubione posty: 0
Re: Reperaturki do imprezy gt
Co można doradzić - tylko i wyłącznie dobrego blacharza albo wycinanie z samochodu dawcy ;] Do sedana nie produkują reperaturek - czasem można gdzieś znaleźć do kombi, ale nie do sedana nie podejdą. Niektórzy rzeźbili coś z reperaturek od Hondy Civic VI generacji, ale dobry blacharz z kawałka blachy zrobi coś lepszego ;]
- darecki1981
- 5 gwiazdek
Prawda jest taka, że u dobrego blacharza/lakiernika wspawanie reparaturek tak, żeby starczyło na 10lat to koszt przekraczający 50% wartości niejednego GT'ka (przy robieniu obu stron). Byle papracz, zrobi tanio, ale purchle wyskoczą po zimie...
Przerabiałem to ze 3 razy :/
Rok temu wspawałem reparaturki z Civica ... póki co odpukać nic nie wyłazi.
Przerabiałem to ze 3 razy :/
Rok temu wspawałem reparaturki z Civica ... póki co odpukać nic nie wyłazi.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ja robiłem 2, czy 3 lata temu, bo były już dziury. Niestety ruda znowu wyłazi :(
Ja w ciagu 3 lat robilem 3 razy i 3 razy u roznych blacharzy, nie ma bata wedlug mnie na te blotniki
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
No właśnie się zastanawiam - czy da się to zrobić porządnie, tzn. z takim zabezpieczeniem, że nie zardzewieje...
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Żeby nie zardzewiało nigdy to... się nie da. Można zrobić porządnie tzn. na kilka, kilkanaście lat, tylko trzeba to zrobić porządnie. Wstawianie własnoręcznie dopasowanych fragmentów nadwozia nie jest niczym nadzwyczajnym zwłaszcza w przypadku samochodów które mają już np. kilkadzisiąt wiosen na karku i ciężko o nowe części. Trzeba poszukać odpowiedniego blacharza, którego nie gonią terminy i jest w stanie poświęcić trochę czasu na dopracowanie tych elementów, bo takie rzeźbienie jest pracochłonne i nie zawsze przekłada się na typowe roboczogodziny.Godlik pisze:No właśnie się zastanawiam - czy da się to zrobić porządnie, tzn. z takim zabezpieczeniem, że nie zardzewieje...
- darecki1981
- 5 gwiazdek
cale cwiartki mozna kupic w Subaru UK,tylko cena ich jest zaporowa
Dolacz sie na Facebooku-ScoobyParts4U
-
impreza555
- 1 gwiazdka
- Auto: subaru impreza gt
- Polubione posty: 0
panowie dobry blacharz i ogarnie mam nadkole zrobione 3 lata temu i nie ma grama rdzy 

Re:
darecki1981 pisze:mam forestera 99 i nic blacha jak z salonu, zakonserwowałem podwozie, nadwozie o komore silnika, póki co trzyma! a co jest z imprezami? jak czytam co u Was się wyprawiało , że w ciągu 3 lat trzy razy?
Jak rozbieralem swoja impreze 2 lata temu na kawaleczki i skladalem na nowo to zauwazylem ze konserwacja nadkoli jak i calego podwozia w Subaru jest znikoma. Moze w Foresterach mniej zalowali bo wieksze auto