Dlatego pojawili się bardziej dociekliwiowoc666 pisze:No ale dociekliwi.pl to przecież strona McD :)

Dlatego pojawili się bardziej dociekliwiowoc666 pisze:No ale dociekliwi.pl to przecież strona McD :)
owoc666, gratuluję Ci dociekliwości, która pozwoliła Ci to zauważyć.owoc666 pisze:No ale dociekliwi.pl to przecież strona McD :)
rrosiak,rrosiak pisze:Dlatego pojawili się bardziej dociekliwiowoc666 pisze:No ale dociekliwi.pl to przecież strona McD :)
Лукашэнка pisze: Nie, albo jeśli już to jednak na korzyść McD, bo oni naprawdę unikają sztucznych dodatków typu glutaminian sodu, chemicznych substancji aromatyzujących, itd. Wiem jak to wygląda w praktyce.
Лукашэнка pisze: Więc owoc666, dajmy sobie spokój z demagogią.
Pytanie czemu nie robi tego pod swoją marką, a udaje bezstronną i obiektywną, dociekliwą stronę ;)Лукашэнка pisze: To zupełnie zrozumiałe, że firma, która pada ofiarą niezliczonej ilość oszczerstw, wyjaśnia, jak naprawdę wygląda u nich troska o jakość.
Jaaasne. A szczęście i zdrowie konsumentów jest ich głównym celem.Лукашэнка pisze: Największe koncerny spożywcze, jak McDolands w gastronomii czy Nestle w gotowej żywności, przywiązują ogromną wagę do jakości zarówno surowców, kóre kupują jak i produktów, które z nich wytwarzają. Mają środki i możliwości aby to robić i robią to.
Aha. Jakieś cyfry i źródła - najlepiej niezależne? Bo inaczej trzeba będzie nazwać to demagogiąЛукашэнка pisze: Nie, albo jeśli już to jednak na korzyść McD, bo oni naprawdę unikają sztucznych dodatków typu glutaminian sodu, chemicznych substancji aromatyzujących, itd. Wiem jak to wygląda w praktyce.
Лукашэнка pisze: Więc owoc666, dajmy sobie spokój z demagogią.
Arno czy TY KUPILES XV?!Arno pisze:Powrót do korzeni, czyli do auta.
Dla dziadówy.
XV.
Po tygodniu widzę spalanie na komputerze 10l. Było 9.7. Ciężka noga?
Dziś próbowałem przyśpieszyć - ale z uważaniem. Nie jest to rakieta, tyle powiem.
Sprawdzałem przekłamania prędkościomierza - bo GPS nie pokazuje prędkości.
przekłamanie do 120 jest na wszystkich prędkościach mniej więcej 3km.
Nie próbowaliśmy 150km/h.
Dostałem taką informację z centrali:
0=<(V1-V2)=<0,1V2+6km/h
Wskazywana : V1
Rzeczywista : V2
Oznacza to, że wskazania prędkościomierza mogą być maksymalnie wyższe od prędkości rzeczywistej o 10% + 6km/h (natomiast nigdy nie są niższe niż prędkość rzeczywista).
FUX,FUX pisze:Лукашэнка, nie brnij.
Wymienione przez Ciebie koncerny balansują na granicy minimalnej jakości, obojętnie co to znaczy, a zmaksymalizowaniem zysku, gdyż po to są stworzone. To jest biznes, a nie kółko różańcowe.
Po co Nowicki i inni robią te nastrzykiwarki, masownice próżniowe. Firmy chemiczne kombinują z algami, karagenami, glutaminianem i innymi sztucznymi syfami, zastępującymi smak mięsa, pasztetu, grzybów, itd.
Z życia. Prosto z życia.owoc666 pisze:Лукашэнка pisze: Nie, albo jeśli już to jednak na korzyść McD, bo oni naprawdę unikają sztucznych dodatków typu glutaminian sodu, chemicznych substancji aromatyzujących, itd. Wiem jak to wygląda w praktyce.
No to jest hit, skąd to wziąłeś?
To już Twoje zmartwienie.owoc666 pisze:Nie widzę tutaj demagogii, raczej fakty.
Przecież oni strony internetowej o tym adresie używają od lat do komunikacji z konsumentami.Konto usunięte pisze:Pytanie czemu nie robi tego pod swoją marką, a udaje bezstronną i obiektywną, dociekliwą stronę ;)Лукашэнка pisze: To zupełnie zrozumiałe, że firma, która pada ofiarą niezliczonej ilość oszczerstw, wyjaśnia, jak naprawdę wygląda u nich troska o jakość.
Nie wiem czy udajesz, czy naprawdę jest sens żeby tłumaczyć Ci najbardzie podstawowe sprawy?Konto usunięte pisze:Jaaasne. A szczęście i zdrowie konsumentów jest ich głównym celem.Лукашэнка pisze: Największe koncerny spożywcze, jak McDolands w gastronomii czy Nestle w gotowej żywności, przywiązują ogromną wagę do jakości zarówno surowców, kóre kupują jak i produktów, które z nich wytwarzają. Mają środki i możliwości aby to robić i robią to.![]()
Jeszcze bym rozumiał, gdyby mówiłby mi to manager sali w prowicjonalnym McD, któremu korpo sprało mózg...
Nazywaj sobie co chcesz jak chcesz. Jesli Ci to w czymś pomoże.Konto usunięte pisze:Aha. Jakieś cyfry i źródła - najlepiej niezależne? Bo inaczej trzeba będzie nazwać to demagogiąЛукашэнка pisze: Nie, albo jeśli już to jednak na korzyść McD, bo oni naprawdę unikają sztucznych dodatków typu glutaminian sodu, chemicznych substancji aromatyzujących, itd. Wiem jak to wygląda w praktyce.
Znowu nie zrozumiałeś.Konto usunięte pisze:Wszystko co jest niewygodne najłatwiej nazwać demagogia.Лукашэнка pisze: Więc owoc666, dajmy sobie spokój z demagogią.
No coż, to Ci współczuję. Bo aspekt psychiczny nie powinien być lekceważony. Jeśli wierzysz, że coś Ci szkodzi a jednak to jesz, to faktycznie może Ci to nie wyjść na zdrowie.Konto usunięte pisze:p.s. żeby nie było, jadam w McD. Ale jestem ostatnim, który powie, że to zdrowe żarcie.
Przyczepiłeś się tylko soli, której - tak - jest więcej w McD niż w normalnym jedzeniu (nie mówie tu o schabowym przy trasie), a zgrabnie pominąłeś zawartość tłuszczu, cukrów prostych, itd.Лукашэнка pisze: Demagogią jest twierdzenie, że jedzenie w McD jest tak niezdrowe bo zawiera sól,
skoro oni dodają tej soli tyle samo co w każdej innej restauracji, czy w produktach, które kupujemy w sklepach, lub przyrządzamy w domu.
owoc666, ale o co Ci chodzi z tymi tłuszczami i cukrami prostymi?owoc666 pisze:Przyczepiłeś się tylko soli, której - tak - jest więcej w McD niż w normalnym jedzeniu (nie mówie tu o schabowym przy trasie), a zgrabnie pominąłeś zawartość tłuszczu, cukrów prostych, itd.Лукашэнка pisze: Demagogią jest twierdzenie, że jedzenie w McD jest tak niezdrowe bo zawiera sól,
skoro oni dodają tej soli tyle samo co w każdej innej restauracji, czy w produktach, które kupujemy w sklepach, lub przyrządzamy w domu.
Dość impertynenckie pytanie, szczególnie od kogoś kto niby coś liznął w temacie, ale najwyraźniej przysypiał na zajęciach, bo razi lukami w tej "wiedzy".owoc666 pisze:Czy Ty wiesz coś o żywieniu, czy tak jak o wiekszości tematów - czyli wszystko o nic? :)
Лукашэнка pisze: No coż, to Ci współczuję. Bo aspekt psychiczny nie powinien być lekceważony. Jeśli wierzysz, że coś Ci szkodzi a jednak to jesz, to faktycznie może Ci to nie wyjść na zdrowie.
Лукашэнка pisze: A cukry proste? W czym jest ich tak dużo?
Лукашэнка pisze: Na tle naszej tradycyjnej polskiej kuchni potrawy w McD zawierają mniej tłuszczu.
Wskaż proszę te luki - no chyba że dotyczą braku znajomości strony dociekliwi.plЛукашэнка pisze: Dość impertynenckie pytanie, szczególnie od kogoś kto niby coś liznął w temacie, ale najwyraźniej przysypiał na zajęciach, bo razi lukami w tej "wiedzy".
;)As of October 9, 2010, the ingredients within the United States are as follows: Chicken, water, salt, sodium phosphates. Battered and breaded with bleached wheat flour, water, modified food starch, salt, spices, wheat gluten, paprika, dextrose (sugar), yeast, garlic powder, rosemary, partially hydrogenated soybean oil and cottonseed oil with mono- and diglycerides, leavening (sodium acid pyrophosphate, baking soda, ammonium bicarbonate, monocalcium phosphate), natural flavor (plant source) with extractives of paprika. Fried in vegetable oil (Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated soybean oil with TBHQ and citric acid). Dimethylpolysiloxane is added as an antifoaming agent.[4] McDonald's ingredients can vary outside of the US.
Jeśli faktycznie chcesz uzupełnić luki, może przy okazji moje, to pierwsze pytanie, jakie chciałbym Ci zadać brzmi:owoc666 pisze:PS. Tak z głupa wrzuciłem składniki Chicken McNuggets. Wiesz, to zdrowe jedzenie, bez konserwantów i różnych innych ciekawych składników. Co ciekawe niektóre pojawiły się spisie dopiero po jakichś awanturach, ale nie dociekałem zbyt głęboko. Muszę uzupełniać swoje luki w wiedzy z innego zakresu :)
;)As of October 9, 2010, the ingredients within the United States are as follows: Chicken, water, salt, sodium phosphates. Battered and breaded with bleached wheat flour, water, modified food starch, salt, spices, wheat gluten, paprika, dextrose (sugar), yeast, garlic powder, rosemary, partially hydrogenated soybean oil and cottonseed oil with mono- and diglycerides, leavening (sodium acid pyrophosphate, baking soda, ammonium bicarbonate, monocalcium phosphate), natural flavor (plant source) with extractives of paprika. Fried in vegetable oil (Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated soybean oil with TBHQ and citric acid). Dimethylpolysiloxane is added as an antifoaming agent.[4] McDonald's ingredients can vary outside of the US.
Лукашэнка pisze: Jeśli faktycznie chcesz uzupełnić luki, może przy okazji moje, to pierwsze pytanie, jakie chciałbym Ci zadać brzmi:
- który ze składników wymienionych w tej amerykanskiej recepturze McNuggetsów jest konserwantem?