forester 360 km co o tym myslicie?
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
forester 360 km co o tym myslicie?
Witam. Znalazlem ciekawe ogloszenie w internecie dotyczace subaru forestera i chcialbym zasiegnac opinii specjalistow: http://otomoto.pl/subaru-forester-2-5xt ... 48450.html
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: forester 360 km co o tym myslicie?
Myślę, że 360 kilometrów to bardzo mało. Szczególnie na auto w tym wieku. Z pewnością brać, jak jest tak mały przebieg.majkeee pisze:forester 360 km co o tym myslicie?
jarmaj pisze: Myślę, że 360 kilometrów to bardzo mało. Szczególnie na auto w tym wieku. Z pewnością brać, jak jest tak mały przebieg

Ciekawym jak skrzynia wytrzymuje takie moce

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Tak, byl w zakupie kontrolowanym. Tak Jarmaj bardzo znikomy przebieg. Ale nie to bylo moja mysla przewodnia. Jak bd wygladala eksploatacja/awaryjnosc takiego auta?:)
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
hmmmm jak dla mnie bomba... tylko gdybym nie musial jakby co naprawiac go za wlasne drobniaki:P
360km... to mieli polosie, dyfer, skrzynie, sprzeglo... nie ma slowa o zmianach przeniesienia napedu... a hamowniki na 360km to chyba nawet powiedzialbym "slabawe" :P

360km... to mieli polosie, dyfer, skrzynie, sprzeglo... nie ma slowa o zmianach przeniesienia napedu... a hamowniki na 360km to chyba nawet powiedzialbym "slabawe" :P

Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
- zinc
- 4 gwiazdki
a w zakupie kontrolowanym co "powiedzieli eksperci" :D 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Nosz kur.... mać, ja peir..lę, bo już nudzi mi się robić żarty z tego analfabetyzmu.
Jak piszący tu sami się nie douczyli się w podstawówce, to może chociaż kiedyś ich dzieci, które może przebrną chociaż jedną klasę fizyki, wytłumaczą im, że "km" to nie są konie mechaniczne
Jak piszący tu sami się nie douczyli się w podstawówce, to może chociaż kiedyś ich dzieci, które może przebrną chociaż jedną klasę fizyki, wytłumaczą im, że "km" to nie są konie mechaniczne

dla rozroznienia piszmy HP i km
A swoja droga to ktos mial fantazje z moca tego forka - chcialbym sie nim przejechac - albo spotkac na swiatlach zeby porownac moje marne 225HP do tego potwora....
Pzw,
MCC

A swoja droga to ktos mial fantazje z moca tego forka - chcialbym sie nim przejechac - albo spotkac na swiatlach zeby porownac moje marne 225HP do tego potwora....
Pzw,
MCC
zinc pisze: a w zakupie kontrolowanym co "powiedzieli eksperci" :D
że jest nawigacja, ale nie ma płytki z mapą, więc nie działa

auto jest w jubileuszowym (250 odcinku) programie "Zakup Kontrolowany"
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Tak naprawde przyjacielu to zawsze mialem wyzsze aspiracje niz wiedza na temat koni mechanicznych. Ale mniejsza o to. Jak bd mial chwile czasu to pojade obejrzec autko:)
Bez obrazy Kolego ale są pewne podstawymajkeee pisze: Tak naprawde przyjacielu to zawsze mialem wyzsze aspiracje niz wiedza na temat koni mechanicznych

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
majkeee pisze: Auto: skoda superb
majkeee pisze: mialem wyzsze aspiracje
Aspirant z drogówki

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
majkeee pisze:Tak naprawde przyjacielu to zawsze mialem wyzsze aspiracje niz wiedza na temat koni mechanicznych.
O, następny tumanista!

Z ciekawosci obejrzalem ten odcinek i auto jest bardzo ladnie przedstawione
. A jak sie Kornacki trzepal nad tym jak ladnie blow-off robi "psiuuuu" 

- darecki1981
- 5 gwiazdek
tam nie ma ekspertów to handlarzezinc pisze:a w zakupie kontrolowanym co "powiedzieli eksperci" :D

- zinc
- 4 gwiazdki
Dla tych co czepiają się km, proponuje na główna wstawić post z układem SI, przeliczniki jednostek, ich translacji z języka angielskiego na polski. Więc żeby była jasność. Auto ma 360hp, ciekawe ile NM, jaką normę euro spełnia, a przedewszystkim ile ma KW i jaki uzyskano stosunek mocy do masy. Gdyby ktoś nie wiedział to właśnie ten współczynnik jest najważniejszy przy określaniu "zapierdalanosci" fury... Tzn 100KM na 1000kg auta czy 180KM na 1400kg?
- darecki1981
- 5 gwiazdek
zinc, NM nieznany, zużycie paliwa nieznane, w/g programu TVN zakup kontrolowany, można obejrzeć odcinek na platformie online tvn polecam 

zinc, proszę Cię wypada jednak znać pewne jednostki miar , nikt nie wymaga by znać czas rozkładu plutonu czy radu ale czym się różnią kilowaty od koni mechanicznych , czy same oznaczenia,to jednak wypada znać
Mnie to denerwuje, jak ktoś mówi " 50 gram
wódki poproszę " 

Mnie to denerwuje, jak ktoś mówi " 50 gram

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- darecki1981
- 5 gwiazdek
zdecydowanie lepiej zamówić "setkę"Piter 35 pisze: Mnie to denerwuje, jak ktoś mówi " 50 gram wódki poproszę "

a forek fajny, fajnie wygląda bez wlotu na masce, i bez halogenów ... a czy dobrze złożony to już trzeba ocenić na żywo, nie ma co wróżyć na odległość .... choć przypuszczam że 6MT, przy deklarowanej mocy, to będzie taka niedaleka przyszłość/konieczność/kolejny krok

Eh, a pani w programie wybrała bmw, a potforek powodował u prowadzących skok ciśnienia tętniczego, przyspieszenie tętna i dawał tyle emocji!!!
Ale szkołę średnią wypada mieć skończoną, a nie kupionąmajkeee pisze: Tak naprawde przyjacielu to zawsze mialem wyzsze aspiracje niz wiedza na temat koni mechanicznych

zinc pisze: Dla tych co czepiają się km, proponuje na główna wstawić post z układem SI, przeliczniki jednostek, ich translacji z języka angielskiego na polski. Więc żeby była jasność. Auto ma 360hp, ciekawe ile NM, jaką normę euro spełnia, a przedewszystkim ile ma KW
Chyba bardziej dla tych co nie potrafią stosować prawidłowego zapisu. To tak, jakbyś nie potrafił się wysłowić w rozmowie

Po prostu łatwiej się "rozmawia", tylko tyle

Przy okazji: kW i Nm

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Ufff, już chciałem znowu protestować, ale zostałem ubiegnięty. Cała szczęście że jeszcze ktoś rozróżnia jednostki i ich skróty.ryjeks pisze: Przy okazji: kW i Nm