Forumowicze,
Od jakiegoś czasu miałem wrażenie że czasem dziwnie coś szumi, dzisiaj jest to wyraźne szumienie występujące tylko przy przyspieszaniu, nie występuje na biegu jałowym. Na biegu jak puszczam gaz to ustaje, co to może być?
Legacy 2.5 2001r
dzięki za wskazówki
Legacy - szum przy przyspieszaniu, pomocy!!!
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
daniel_buhaha
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy 2001 2.5 Kombi
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- wilq
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy IV 2.0, Impreza MY17 2.0 NA
Re: Legacy - szum przy przyspieszaniu, pomocy!!!
Szumi ? Stuka ? Jakieś wibracje na kierownicy ? Z silnika szumi, z układu przeniesienia, ze skrzyni ? Pod obciążeniem w zakrętach bardziej mniej ?
-
daniel_buhaha
- 0 gwiazdek
Mam wrażenie, że z okolic silnika, raczej nie ze skrzyni. Nie w zakrętach, nie są to łożyska, aczkolwiek ostatnio po szarpakach na przegladzie coś mi musieli spierdolić bo troche drży kierownica. Czytałem, że może to być od paska od alternatora. Mam nowy pasek, bo praktycznie codziennie piszczy jak odpalam + nowa rolkę, w weekend wymienię , ale nie wiem czy to od tego. Dodatkowo dodam, że czasami szumi czasem nie. Np. jadę do pracy rano to jest okey, a jak wracam to szumi, sam nie wiem co to może być. Podjechałbym do ASO ale tam jak zaczną, to pewnie nie skończą :/
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
koło pasowe ??
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
-
daniel_buhaha
- 0 gwiazdek
Wjedź na podnośnik i odpal auto. Nawet we wulkanizacji.
Szybko zdiagnozujesz lub wykluczysz koła.
Jeżeli zmieniałeś pasek to może coś skopane w alternatorze, choć wtedy powinno cały czas występować.
Szybko zdiagnozujesz lub wykluczysz koła.
Jeżeli zmieniałeś pasek to może coś skopane w alternatorze, choć wtedy powinno cały czas występować.
-
daniel_buhaha
- 0 gwiazdek
Jutro zmieniam pasek od klimy i alternatora + rolka, zobaczymy. Zastanawia mnie to koło pasowe, ono objawia się chyba na biegu jałowy, a u mnie na jałowym jest okey. Koła na pewno nie, tylko rodzaj szumienia podobny jak łożysko pada w piaście. Dodam, że obecny pasek od alternatora jest mocno pościnany