I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Najlepiej przenosić. Na kimś trzeba wyrobić statystyki.
fitter happier more productive
Jeżeli nie jest równolegle przejazd rowerowy/ścieżka, to musisz przeprowadzić. Nawet na przejściu z sygnalizacją świetlną.gregski pisze:Tzn trzeba przeprowadzac?
zino, ale w kwestii przemykania rowerami po przejściu dla pieszych to akurat zgadzam się z policjantami.
Nie ma problemu, gdy jest duże skrzyzowanie i skręcamy w lewo. Problem jest na małych skrzyżowaniach i skręcie w prawo.
Wtedy jest „krótko" na reakcję-zatrzymanie awaryjne i jeszcze ktoś siedzi Tobie na dooopie.
Nie ma problemu, gdy jest duże skrzyzowanie i skręcamy w lewo. Problem jest na małych skrzyżowaniach i skręcie w prawo.
Wtedy jest „krótko" na reakcję-zatrzymanie awaryjne i jeszcze ktoś siedzi Tobie na dooopie.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 200 razy
No niestety, sezon rowerowy się zaczął i znów trzeba uważać na debili, którym wydaje się, że mogą korzystać z przywilejów pieszych bez zsiadania z roweru 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
FUX, ja raczej do ich podejścia do pracy, a nie do egzekwowania prawa, zresztą wybiórczego 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A ja się nie zgadzam.
W czym problem, że przejeżdżam na rowerze po pasach, zamiast go prowadzić?
Toczenie się, zamiast przebierania nogami robi jakąś różnicę?
Mam w d... schodzenie z roweru na przejściach i nie będę się tak wygłupiał. Jeżeli robię to w sposób odpowiedzialny, to nie ma znaczenia, czy prowadzę rower, czy na nim jadę.
W czym problem, że przejeżdżam na rowerze po pasach, zamiast go prowadzić?
Toczenie się, zamiast przebierania nogami robi jakąś różnicę?
Mam w d... schodzenie z roweru na przejściach i nie będę się tak wygłupiał. Jeżeli robię to w sposób odpowiedzialny, to nie ma znaczenia, czy prowadzę rower, czy na nim jadę.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
W tym problem, ze jak MUSISZ zsiąść, to zwalniasz i nie pakujesz się pod kola nagle. Tzn. dajesz kierowcy szansę, by Cię przepuścił, a nie zabił.jarmaj pisze: W czym problem, że przejeżdżam na rowerze po pasach, zamiast go prowadzić?
Ciebie akurat nie podejrzewam o wpadanie na pasy z prędkością 20-30 km/h, ale niestety wśród rowerzystów jest to obyczaj tyleż popularny, co samobójczy.
A nieszczesny kierowca potem odpowiada jak za człowieka, choć zabił idiotę.
O ile rowerzysta jedzie po pasach, ale z prędkością pieszego - jak dla mnie, nie ma problemu. Tyle, ze tak się przepisu raczej nie dalo zredagować

jarmaj pisze: W czym problem, że przejeżdżam na rowerze po pasach, zamiast go prowadzić?
Problem nie w przejeżdżaniu po pasach, ale we wjeżdżaniu na pasy z chodnika z prędkością przelotową.
jarmaj pisze: Jeżeli robię to w sposób odpowiedzialny, to nie ma znaczenia, czy prowadzę rower, czy na nim jadę.
90% rowerzystów to idioci, czyli cierpisz za miliony.

Dla mnie wystarczyłby obowiązek zatrzymywania się przed przejściem.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
A po co ma mnie przepuszczać? Na drodze samochód jest w swoim środowisku. Jeżeli ktoś przekracza drogę, nie ważne czy pieszo, czy na rowerze, ma być czujny i czekać, aż będzie miał ku temu odpowiednie miejsce między samochodami.WiS pisze:W tym problem, ze jak MUSISZ zsiąść, to zwalniasz i nie pakujesz się pod kola nagle. Tzn. dajesz kierowcy szansę, by Cię przepuścił, a nie zabił.jarmaj pisze: W czym problem, że przejeżdżam na rowerze po pasach, zamiast go prowadzić?
- WiS
- 6 gwiazdek
Być może, acz przy długich przejściach przez wielopasmówkę i tak wyobrażam sobie kłopot, gdy z tłumu pieszych, przed którymi spokojnie chciałeś przejechac, wyskoczy Ci pod koła rowerzysta mający talent do sprintu ze startu zatrzymanego.leon pisze: wystarczyłby obowiązek zatrzymywania się przed przejściem.
Bo jest praworządnym obywatelemjarmaj pisze: po co ma mnie przepuszczać?

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Czytaj idiotą z wypranym mózgiem?WiS pisze:Bo jest praworządnym obywatelemjarmaj pisze: po co ma mnie przepuszczać?

- WiS
- 6 gwiazdek
jarmaj, ale zdajesz sobie sprawę, że przy takim podejściu - to jako kierowca możesz być mądry tak gdzieś raz na 10-12 lat... bo chyba tyle dają za rozjechanie rowerzysty na pasach... 

WiS pisze: 10-12 lat... bo chyba tyle dają za rozjechanie rowerzysty na pasach...![]()
A ile za cofnięcie i poprawienie ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Może. Ale satysfakcja z bycia normalnym - nieprzeliczalna.WiS pisze:jarmaj, ale zdajesz sobie sprawę, że przy takim podejściu - to jako kierowca możesz być mądry tak gdzieś raz na 10-12 lat... bo chyba tyle dają za rozjechanie rowerzysty na pasach...

- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
mnie szlag trafia jak rowerzyści korzystać z "prawa"
do przejeżdżania do pasach w ciągu ścieżki czyli niby legalnie, tyle że o ile jadać służbowo 40 tonowym zestawem widzę pieszego np 10m od krawężnika wiem ze na 99% nie zabije idioty bo nagle nie rzuci się do przebiegania mi przed nosem... o tyle ciężko strasznie
ustalić prędkość roweru lawirującego pomiędzy ludźmi na chodniku, ciężko stwierdzić co zrobi i jeszcze ciężej stwierdzić czy w jego wypadku te przykładowe 10m od przejścia to dystans który należy uznać za : "stoję i czekam aż będzie wolne aby przejechać czy kutwa ja mam już rowerowe pierwszeństwo..."
idelana sytacja dla wroclawiakow to jazda ulica opolska w stronę centrum, skręcamy w prawo na ślimak wiaduktu i jebudubu rowerzysta pojawiający sie znikąd z prędkością około 20-30km/h leży i kwiczy... sorry za literowki, klepane z swirujacego kompa

idelana sytacja dla wroclawiakow to jazda ulica opolska w stronę centrum, skręcamy w prawo na ślimak wiaduktu i jebudubu rowerzysta pojawiający sie znikąd z prędkością około 20-30km/h leży i kwiczy... sorry za literowki, klepane z swirujacego kompa
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
Większość pieszych i część rowerzystów to skrajni debile
, dla nich auta są z gumy 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubione posty: 200 razy
I to Cię odróżnia od pospolitych debilijarmaj pisze: Jeżeli robię to w sposób odpowiedzialny, to nie ma znaczenia, czy prowadzę rower, czy na nim jadę.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubione posty: 365 razy
ja już kiedyś pisałem. O ile zwierzęta, takie lwy koteczki, rozumieją co my wyprawiamy to szczają ze śmiechu. My (tzn nie ja) chcą żeby najsłabszy był najważniejszy. Jak tak dalej pójdzie to ewolucja nas pokarze i zaczniemy rodzić retardów - bo po co mózg skoro jest państwo. A państwo daje tarczę, masz pierwszeństwo jesteś nieśmiertelny 

Ostatnio zaobserwowałem zjawisko widywane w krajach o wyższej kulturze jazdy.
Pieszy dochodzący do skrzyżowania powoduje, że samochody zaczynają się zatrzymywać.
Parę dni temu wczucie się w tą konwencję i przesadna obserwacje okolic przejść dla pieszych, uratowała mnie doopę przed rozjechaniem pieszego. Nawet nie popatrzył lewo/prawo, zero kontaktu wzrokowego z kierowcą.
Wlazł na przejście.
Pieszy dochodzący do skrzyżowania powoduje, że samochody zaczynają się zatrzymywać.
Parę dni temu wczucie się w tą konwencję i przesadna obserwacje okolic przejść dla pieszych, uratowała mnie doopę przed rozjechaniem pieszego. Nawet nie popatrzył lewo/prawo, zero kontaktu wzrokowego z kierowcą.
Wlazł na przejście.
Bardzo fajne tablice przy drodze w Szwajcarii: "szukaj kontaktu wzrokowego" i obrazek pasów i pary komiksowych oczu.
Rowerzystów nienawidzę. Startował kiedyś do mnie z łapami gość, na którego zatrąbiłem bo przejechał mi przed maską na pasach... bez ścieżki rowerowej... Na czerwonym.
Usłyszałem żebym "się odpierdolil od rowerzystów"...
I naprawdę powinien codziennie Bogu dziękować, że jechałem z córką...
Rowerzystów nienawidzę. Startował kiedyś do mnie z łapami gość, na którego zatrąbiłem bo przejechał mi przed maską na pasach... bez ścieżki rowerowej... Na czerwonym.
Usłyszałem żebym "się odpierdolil od rowerzystów"...
I naprawdę powinien codziennie Bogu dziękować, że jechałem z córką...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
To nie jest żadna kultura, tym bardziej wyższa, tylko głupota.FUX pisze:Ostatnio zaobserwowałem zjawisko widywane w krajach o wyższej kulturze jazdy.
jarmaj, He, he. Nie ustąp tej świętej krowie w Niemczech czy Austrii. Jeszcze takiego spryskiwaczem potraktuj.
Inne zdanie możesz mieć, niekoniecznie tożsame z przepisami.

Inne zdanie możesz mieć, niekoniecznie tożsame z przepisami.

ale panowie czy mi sie zdaje czy rowerem po chodniku nie wolno?rrosiak pisze:No niestety, sezon rowerowy się zaczął i znów trzeba uważać na debili, którym wydaje się, że mogą korzystać z przywilejów pieszych bez zsiadania z roweru
ps rrosiak chyba kliknolem ze Twoj post jest nieczytelny sorry wielkie

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269