Ten rok dla mnie będzie pełen pewnych wyzwań i jednocześnie wyrzeczeń, wiec postanowiłem że po zakończeniu cyklu rallysprintów na trasie Barbórki na Służewcu zawieszę na pewien czas starty. Dzisiaj była ostatnia eliminacja i żeby mnie nie kusiło stwierdziłem że Justynka musi odejść......
A wiec do konkretów - Justynkę upalałem przeszło 4 lata i dostarczyła mi wielu wrażeń, a zdobyte kilkadziesiąt dzbanków nie mieści się na półce ;) . Dwa razy "udało" mi sie ją rozbić, ale za kazdym razem została przywrócona do stanu używalności, choć z pominięciem robienia wyglądu jak z fabryki :P
Co w tym aucie jest fajnego/dobrego/świeżo zrobionego
- amorki tył Kayba - jakieś 2 miesiace temu
- tarcze i klocki przód + szczęki tył
- sprężyny H&R - to biały kruk na rynku czesci do Justy
- górne mocowania tylnych amorków - nówki sciagane z Japonii jakieieś 2 miesiące temu - to częsć zamienna nie osiągalna na rynku - o cenie jaka zapłąciłem dżentelmeni nie wspominają
- 2 miechy temu wymieniona i kompletnie zregenerowana głowica
- 2 kubełki Mirco + 4 punktowe pasy Sabelt
- klatka bepieczeństwa by Paweł Trela
- zainstalowane dwa hamulce ręczne hydrauliczne - osobne na każde koło - auto obraca sie jak WURC, ale w niektórych klubach na BK na to krzywo patrzą.........
- oryginalna kierownica obszyta zamszem.
Co poza tym
- buda - piękna nie jest i poobijana, ale jak na Justy trzyma się w miarę, choć przydałby się porządny przegląd blacharski i parę kolejnych wstawek by było wskazanych, naprawy powypadkowe były robione na zasadzie, aby auto prosto jechało, a nie wyglądało
- silnik - pali, jeździ, ale olej tez wciaga. Panewki po odpaleniu słychac już od trzech lat, a mimo zrobienia przez ten czas około 2 tyś kilometrów oesowych silnik dalej zyje - wot technika
- kół mam w "pyte" - lepsze, gorsze, potrenować będzie na czym - kwestia dogadania.
- wiekszośc podzespołów w miarę sprawna ;)
A co złego to nie ja, choć Justynka trochę kuleje po dzisiejszym dniu:
- udało mi się dzisiaj zmielic kolejną skrzynię, tzn auto jedzie, ale pierwszy bieg czasem bywa, a czasem nie. Natomiast bieg drugi wchodzi przy akompaniamencie dodatkowych dzwięków.
- jak juz będzie skrzynia wyjmowana to przydałoby sie zregenerować/nabić tarczę sprzęgła bo sie podślizguje,
Do Justy mam sporo gratów, jakieś, mosty, wały, ze 3 zmielone skrzynie - miłośnik puzlli może złoży dobrą, jedną skrzynie sprawną, ale chyba od innego rocznika bo obudowa sprzegła jest krótsza - jakby przełożyć graty do którejś zmielonej to by pewnie wszystko działało
Auto jest "służbowe" więc wystawię FV :P
Cena - ceny nie ma jako takiej - dzwonić, pytać, oglądać, proponować. Wszystko zależy od setupu i czy ktoś chce mieć skład kół i opon. Może znajdzie sie jakiś młody adept rajdowania i majsterkowania, a może ktoś kupi jako skarbnicę części zamiennych, dawcę budy z klatką itd.
Tutaj wątek w nielegalu na kropcei trochę histori - taka łądna jak na pierwszych zdjęciach to juz dawno nie jest http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... by-lukass/
A jeździ tak
Telefon do mnie 502 981 zero83
Sprzedam rajdowe Justy
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!