[S] Bug WRX kombi Blue Mica

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Przemek/docent
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: WRX '01 kombiaczek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Bug WRX kombi Blue Mica

Post 24 lut 2014, o 20:35

Krótko - sytuacja życiowa mnie zmusza. I już :-(

Niebieski WRX kombi z samego końca 2000 r.

Obrazek

Auto krajowe, od początku "Forumowe" :-) W moich rękach od 2010, w sumie do dziś miało trzech właścicieli (5, 5 i 3,5 roku).
Przebieg ok. 256 tys km (blok silnika ma ok. 80 tys km - u mnie 7 tys. km od wymiany, motor z pewnego źródła - Bajeczna).
Moc i moment - seria.
Z rzeczy nieseryjnych...
Hamulce: przód to 6-tłoczek TarOx, tarcze TarOx F2000 i klocki DS2500 + wszędzie przewody w oplocie + Motul RBF660.
Zawieszenie: amortyzatory regulowane Kayaba AGX, gdzie się da poliuretan, stabilizatory Whiteline przód i tył 22 mm, rozpórka przednia.
Silnik - blok z STI 2002, reszta flaków silnikowych seria WRX.
Skrzynia: trwalsza od serii - z WRX 2004, do tego dyfry z Forestera Turbo 2007 - w sumie skrzynia jest krótsza - szybciej się napędza.
Dokupiłem klasyczne złote felgi od STI, dojazdówkę też dokupiłem od STI, bo oryginalna 16-calowa nie wchodziła na TarOxa :-D
Do tego ładna, mała kierownica od STi z 2005 albo 2006 - najmniejsza, jaką można było założyć z pełną funkcjonalnością poduchy.
Obecnie auto nieco oklejone żółtą folią (wersja dla maniaka), oczywiście jak najbardziej do odklejenia.
Co do blacharki...
Ja lakierowałem przód dachu, bo zrobiły się purchle nad szybą przednią (na dalszej części dachu lakier cienki - sprawdzane kilka razy), na szczęście szybę udało się ładnie wyciąć i wstawić z powrotem w całości, lakierowałem też przy okazji tylną klapę, bo pojawiły się tam rudawe zacieki spod uszczelki.
Znalazłem wydruk ogłoszenia Rolanda z forum, od którego auto kupiłem - napisał w 2010, że przy okazji naprawy po niedohamowaniu i "zanurkowaniu" pod tyłek pickupa i robieniu klapy przedniej i zderzaka polakierowano mu boki, bo miał porysowane pod blokiem. Nie wiem, ile w tym prawdy. Lewy tylny błotnik też był lakierowany. Podłużnice czyste, ani z przodu ani z tyłu od spodu nie widać śladów "strzału", ale podwozie wygląda jak podwozie kilkunastoletniego auta - czyli nowe nie jest :-(
Czyli wypadkowo z jednej strony w sumie nic poważnego nie było (w końcu to 14-letnie Subaru Impreza w turbo ;-) ), ale z drugiej strony z każdej strony auta znajdzie się gdzieś gruba warstwa lakieru, a nie każdy to lubi. Rozumiem to.
No i ruda zaczyna gryźć tylne nadkola. Prawy przedni błotnik jest lekko pogięty , ale widać właściwie tylko w słońcu po umyciu auta ;-)

Geometria ustawiana zawsze u mitycznego Sylwka przy Dworcu Zachodnim :-) - lekkie negatywy i tył lekko rozbieżnie - ładnie się układa do zakrętu.
Przed chwilą wymieniłem manszetę przegubu prawego przedniego wewnętrznego. Przy okazji wymieniona baryłka w układzie wydechowym (oryginał!), bo coś zaczęło "popierdywać" pod podwoziem :-( i fachowcy pokazali mi, co to.
Ostatnio wymieniłem też regulator ciśnienia paliwa, bo się zawiesił i spalił pompę paliwa. Wcześniej pompę wspomagania i termostat.
W 2011 wymieniłem skrzynię (te z lat 2000-2001 dość słabe były) i silnik w 2013 (panewka).
Auto prowadzone do 2010 przez 4turbo (są faktury), potem u Zbyszka na Bajecznej (olej, hamulce, silnik, skrzynia).
W ciągu ponad trzech lat pod moją nogą zaliczyło kilka wyjazdów na tor - trzy razy Kielce, raz zimą Nowe Miasto i chyba raz zimą Ułęż.

Co do zrobienia?
Uszczelnienie i napełnienie klimy - nie używałem (zabiera Nm ;-) włączałem raz na dwa tygodnie, żeby się przesmarowała), a kiedy po dwóch latach napełniłem, wszystko uciekło (polecam dobry warsztat klimy na Mińskiej).
I coś potrafi zahuczeć w napędzie przy hamowaniu silnikiem (nie wiem, co to jest, na letnich gumach nie występuje :o )
Dla zestresowanych hałasem dokładam gratis seryjny tylny dyfer i wiskozę z atakiem ;-)

Podsumowując - tu już ani skrzynia ani silnik nie powinny sprawiać problemów :-)

Cena 16500 i możemy chwilę porozmawiać.
I możliwa zamiana np. na BMW E46 320i :-) no dobra - 320d też wchodzi w grę.
Aha! Kolega szuka E60 2.0D / 3.0D lub A4 3.0D quattro >2008, więc taka "zamiana" też wchodzi w grę :-)

Kontakt: 603 976 966 i [email protected]
Auto do obejrzenia w Warszawie (Wawer).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przemek/docent
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Re: [S] Bug WRX kombi Blue Mica

Post 20 mar 2014, o 00:54

Opony już letnie - nic nie huczy, rzecz jasna.

Zamiana już nieaktualna.

Cena do zapłacenia: 15555, bez zimówek.

Subru -115
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0

Post 15 maja 2014, o 23:55

Witaj
Mozesz podac jakis kod koloru ktorym pomalowales Alusy - Piekny Złoty takie szukam.

freediver
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX 01' pogromca owadów :)

Post 16 maja 2014, o 08:49

Jestem w ciężkim szoku że chcesz oddać tak dobrze serwisowane i doinwestowane auto za takie psie pieniądze! :o Kurna, ludzie powinni drzwiami i oknami do ciebie się dobijać.. No i wyrazy głębokiego współczucia.

Krzychu91
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.5 XT MY 04

Post 16 maja 2014, o 11:57

poszło pw :)

thearchitect
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: jest SL 2.0 BP5 2005; była SI 2.0 GD9 2006

Post 16 maja 2014, o 15:05

Przemek już chyba sprzedał auto na kropce, ale tu zapomniał napisać ;-) wypada się tylko zgodzić z freediverem - istne cudo za śmieszną kasę to było ;-)

Krzychu91 chyba nawet do Dolnego poszedł, więc Twoje strony...

Przemek/docent
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 19 maja 2014, o 08:16

Dokładnie. Ogłoszenie nieaktualne. Auto poszło do Wrocka. Sorry, że nie napisałem tu od razu.

Tapnięte mobilnie

ODPOWIEDZ