Ozety Superlegera 5x100 17x8

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 249 razy
Polubione posty: 531 razy

Re: Ozety Superlegera 5x100 17x8

Post 1 kwie 2014, o 22:11

darecki1981, ale rozumiesz co to jest dodatni promień zataczania? :evilgrin:

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 1 kwie 2014, o 22:24

Chloru pisze:darecki1981, ale rozumiesz co to jest dodatni promień zataczania? :evilgrin:
zobrazuj mi powiem szczerze nie wiem o czym piszesz, ja w eksploatacji nic nie odczuwam i jest naprawdę super!!!! więc nie kumam teoretycznych hipokryzji :evilgrin: i nie wierze skoro był w punkcie profesjonalnym ustawiania zbierzności, nikt nawet nie wspomniał o czymś takim. dodatni promień zataczania w/g mnie to coś co wychodzi poza promień koła mówimy o skrętności pewnie gdybam! pytanie do czego ty zmierzasz? że skręt zwiększy się o 0,0003 ? :giggle: tak samo z jeśli mówimy o układach kierowniczych krótkich... jak nie raz patrze na you tube krótka przekladnia, a londuje na chodniku czy innych krzakach. Ludzie o Czym my mówimy?Starasz się być precyzyjny niczym rosyjska wyrzutnia :lol:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 1 kwie 2014, o 23:05

darecki1981 pisze: tak samo z jeśli mówimy o układach kierowniczych krótkich... jak nie raz patrze na you tube krótka przekladnia, a londuje na chodniku czy innych krzakach. Ludzie o Czym my mówimy?

Zdecydowanie mówimy o absolutnym braku znajomości tematu :evilgrin:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 kwie 2014, o 23:07

Chloru, aha , czyli koło zataczamy :-) do punktu OZ :lol:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 kwie 2014, o 23:12

Chloru, z innej beczki abstrahując od niesczęsnych 17 OZ z szerokim i niskim balonem, pytanie kiedy w subaru następują obroty krytyczne? bo dla mnie to jest temat No1 !!!! podpowiesz?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 kwie 2014, o 23:16

darecki1981, pewnie gdzieś między fabrycznym odcięciem a momentem kiedy zawory nie nadążają się zamykać, ewentualnie radośnie się urywają i wybierają wolność w Pakistanie. :mrgreen:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 kwie 2014, o 23:22

1 kwietnia i tak sie umówmy :lol: nie masz pojecia o co zapytałem ;-) ale to tajemnica ja wiem :cofee:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 kwie 2014, o 23:43

darecki1981, nie masz pojęcia o czym nie mam pojęcia... i o paru innych rzeczach też. :cofee:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 kwie 2014, o 23:49

Chloru pisze:darecki1981, nie masz pojęcia o czym nie mam pojęcia... i o paru innych rzeczach też. :cofee:
chciałbym bo mam pare pytań ale widzę że tutaj jest jakaś "instytucja nabijania" chyba nie o to chodzi musisz być polakiem tutaj? bądz człowiekiem :!: ja też chciałem coś od Ciebie ale wydałeś się sorry ale odrażjącym gburem!!!!!wolałbym raczej współpracę z korzyścią dla obu stron!

grzywaczewski
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Impreza 2.5 N/A '07
Polubione posty: 0

Post 2 kwie 2014, o 09:03

"grzywaczewski, jak nie rozumiesz to co Ty tu chcesz wiedzieć :?: mam ręcznie wytłumaczyć? :lol: subaru jest tak prostym samochodem że ludzie robią z tego modelu wehikuł czasu :lol:
nie ma prościejszej konstrukcji wyjęcia silnika, skrzyni, czy sprzęgła. a co mówić o zawieszeniu w moim przypadku jest właśnie dedykowane do tego modelu, więc czego Ty dalej nie rozumiesz?"

Mysle ze za daleko bys z tym recznym tlumaczeniem nie zaszedl. Ale probuj, smialo.

Po tym co piszesz, to mam juz pewnosc, ze nie masz bladego pojecia o czym piszesz. Ze ktos Ci pomierzyl w warsztacie promien zataczania... :-d ze "skręt zwiększy się o 0,0003 ?" :giggle: Tia... a czerwona farba na zaciskach skraca droge hamowania.

Chcesz sobie na tym jezdzic - Twoja sprawa. Tylko prosze nie wmawiaj ludziom, ze jest zajebiscie, ze jest to felga detykowana do tego modelu etc. Patrzac po ET, jest dedykowana do grupy VAG. I wbrew Twoim przekonaniom, budowanie samochodu nie polega na skleceniu go z tego co akurat jest na magazynie.

Wyprodukowanie felgi z ET55 i ET35 kosztuje tyle samo, dlaczego zatem Subaru nie wychodza na ET35? To tylko 40mm roznicy w rozstawie kol. A szerokosc felgi wieksza tylko o 25mm.

Gdybys to ET stosowal przy feldze 6" zeby na waskiej szutrowce jezdzic, to byloby OK. Ale nie przy 8". Ale i tak wiesz swoje :wall:
Pewnie wiesz tez, ze srednice obreczy wymusza rozmiar hamulca, a szerokosc felgi... szerokosc opony potrzebna do uzyskania trakcji. Dobra felga pod 400+

I nie pisze tego Tobie na zlosc. Zycze Ci, zebys jak najlepiej to sprzedal. Wrzuc te oferte tutaj http://www.racingforum.pl/Sprzedam-f16.html i szybko powinien znalezc sie kupiec.
Niemniej na tym forum, i jeszcze na innym, staramy sobie doradzac i pomagac, a nie tylko opychac "frukty". Wiec nie chce, zeby kupil je jakis mlody napalony forumowicz, a pozniej wpakowal pod tira hamujac w koleinach. Bo ocieranie o nadkole jest NAJMNIEJSZYM PROBLEMEM.

P.S. "musisz być polakiem tutaj? bądz człowiekiem"
Primo: pisze sie Polakiem; Secundo: licz sie ze slowami.

PrzemoST
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza GT MY00

Post 2 kwie 2014, o 09:18

grzywaczewski, chyba Ci się coś pomyliło, to przecież nie darecki wystawił je tutaj na sprzedaż;) Felgi już sprzedane, trafią do mocnego Audi. Pozdrawiam,

grzywaczewski
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Impreza 2.5 N/A '07

Post 2 kwie 2014, o 11:40

Znaczy sie wielowatkowosc mnie pokonala. Coz, ja z czasow Sinclara jestem ;) Mea culpa.

I tam jest dobre miejsce dla nich. Pozdrawiam.

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 2 kwie 2014, o 11:41

Czy wobec tego warto stosować obręcze inne niż oryginalne? Czasami warto, ale nie można ograniczyć się w takiej modyfikacji do samej wymiany kół. Trzeba ten zabieg połączyć z pomiarem geometrii kół i jej korektą. Nie warto natomiast zmieniać promieni zataczania, chyba że chodzi o przystosowanie auta do celów sportowych, np. dryftu lub wyścigów na torze o przewadze zakrętów w jedną stronę.

Ale dalej sie nie dowiedzialem co to jest ten promien zataczania... Jaki jest oryginalnie? Jak sie zmienia po zalozeniu zamiast 17x7 et55, 17x7.5 et45-48 przy tej samej oponie?

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2014, o 12:21

mcc, tutaj jest to bardzo dobrze narysowane.

http://www.e-autonaprawa.pl/encyklopedi ... us-i/2266/

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 2 kwie 2014, o 12:30

Dzieki Chloru!

czy wiadomo jaki jest klasycznie w WRXie?

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 2 kwie 2014, o 14:16