W kolejce do kina

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: W kolejce do kina

Post 25 mar 2014, o 00:32

Obejrzałem rosyjski wojenny melodramat "Admirał" w reżyserii Andrei Kravchuka.
Film nakręcony w roku 2008 opowiada (częściowo fabularyzowaną) historię admirała Aleksandra Kołczaka.
Trochę to o wojnie i rewolucji w Rosji, ale bardziej o miłości i osobistych wyborach z nią związanych.
Obraz bardzo interesująco zrealizowany.
Kino warte obejrzenia!

Link: http://www.youtube.com/watch?v=0ynaLrd9T7Q

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 25 mar 2014, o 09:26

Bardzo mocno fabularyzowaną ;-)

Ale jako melodramat przygodowy - faktycznie ogląda się dobrze.

barton
6 gwiazdek

Post 25 mar 2014, o 14:57

soll pisze:Oglądał ktoś Need for Speeda? Warto?
a czego się można spodziewać: prosta fabuła (oparta na ogranych archetypach i prostych zasadach) i odrealnione sceny wyścigowe + drogie wozy i sexi girls... Czyli coś jak cała ta seria Szybcy i Wściekli... Ostatnio w TV leciał Tokio Drift i oglądać się tego nie dało....
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 2 kwie 2014, o 14:57

Czy to jakaś nowa grupa wsparcia spamerów??

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 2 kwie 2014, o 17:33

Konto usunięte pisze:Czy to jakaś nowa grupa wsparcia spamerów??
ja bardzo przepraszam za kolegę, ale on ostatnio dużo podróżuje, więc czasem nie dosypia. a wiadomo, jak jesteśmy nie wyspani, to marudzimy.
:-) :-) :-)

chociaż przyznam się, że mnie zwiastuny Noego nie zachęciły do pójścia do kina. leilaabc85, napisz wrażenia. najbardziej wiarygodne recenzje zazwyczaj pochodzą od niezdecydowanych.
:mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 01:42

Barthol pisze:
soll pisze:Oglądał ktoś Need for Speeda? Warto?
a czego się można spodziewać: prosta fabuła (oparta na ogranych archetypach i prostych zasadach) i odrealnione sceny wyścigowe + drogie wozy i sexi girls... Czyli coś jak cała ta seria Szybcy i Wściekli... Ostatnio w TV leciał Tokio Drift i oglądać się tego nie dało....

Wiedziałem, że będzie gniot, ale że aż taki... Papierowe postacie, emocje podobne, fabuła to schemat ograny już w kinie na miliony sposobów (odwieczny wróg, odkupienie, odzyskana miłość, przyjaźń/lojalność itd). Wozy wyglądają bardzo plastikowo (europejskie egzotyki). Dialogi na cztery nogi, niby momentami ma być śmiesznie lub dramatycznie, a jako widz jedyne na co miałem ochotę to ziew... Główni przeciwnicy mocno przerysowani i nawet ja mają srogie miny to raczej chyba w wyniku założenia gatek o 2 rozmiary za małych... Brak postaciom charakteru i charyzmy. Poziom realizmu: mizerny!

Było też kilka odwołań do klasyków gatunku: Bullit (fragment filmu), czy "Znikającego Punktu" ( Michael Keaton jako Monarch: komentujący wyścig ze swojego domowego studia dla internetu był trochę jak Super Soul, który prowadził Kowalskiego ze swojego stanowiska radiowego). Zresztą Monarch miał chyba budować klimat, a wyszło mizernie i irytująco...

Jedyny plus to kilka ujęć (filmowanie z poziomu oczu kierowcy). Pomysł wzięty z gry (chyba), ale bardzo fajny.

Wniosek: Ten film to chyba taki rozpaczliwy skok na kasę (wyciśnijmy coś z marki NFS w kinie). Pomijając już fakt, że raczej spóźniony... Bo porównując do sagi F&F (i to tych słabszych epizodów) stoi na przegranym polu (nie zaoferował nowej jakości)

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy IV
Polubione posty: 1 raz

Post 3 kwie 2014, o 07:20

A ostatnio odżył wątek o umieraniu forum a tu proszę - nowy narybek i też niedobrze ;-)

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
Polubione posty: 0

Post 3 kwie 2014, o 08:21

przymar pisze:
A ostatnio odżył wątek o umieraniu forum a tu proszę - nowy narybek i też niedobrze ;-)
no to nie ten wontek :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 09:32

przymar pisze:
Zerknij na tych 3 użytkowników i ich posty. Każdy pisze to samo, nawet liczby postów i wątki w których piszą się zgadzają. Mydło, służące do nabijania postów, żeby w odpowiednim czasie zaatakować linkami do jakichś fantastycznych serwisów

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 3 kwie 2014, o 15:00

Konto usunięte pisze:
przymar pisze:
Zerknij na tych 3 użytkowników i ich posty. Każdy pisze to samo, nawet liczby postów i wątki w których piszą się zgadzają. Mydło, służące do nabijania postów, żeby w odpowiednim czasie zaatakować linkami do jakichś fantastycznych serwisów
Wiem, dlatego się nabijam. Skądinąd ciekawe, bo na kropce klepią posty, żeby mieć 25 szt i wystawić auto do sprzedaży, ale tu ??? Ale co tam. Mały OT się zrobił.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 15:02

Konto usunięte pisze:Zerknij na tych 3 użytkowników
no właśnie zerknąłem (zanim napisałem to wyżej). powiem tak: jak już zaatakują, to będę tupał wierzgał, grzmiał i co tam jeszcze. a na razie... nawet jeśli wygląda to na jedną osobę piszącą z trzech kont ( :evilgrin: ), to... niech pisze/piszą. mi to nie przeszkadza.

przymar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 3 kwie 2014, o 15:06

damaz pisze:... nawet jeśli wygląda to na jedną osobę piszącą z trzech kont.
No to ma bogate życie wewnętrzne.

barton
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 16:24

damaz, może to są śpiochy i czekają na wyraźny sygnał do ataku... A tym sygnałem może być np. powstanie tematu: Drogie forum, chciałbym upić aparat cyfrowy, co polecacie... I wtedy boom: A ja sugeruję taki aparat i kupiłam/kupiłem go w takim sklepie (link). Obsługa miła i sympatyczna ;-) ;-) ;-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 3 kwie 2014, o 16:50

Barthol pisze: damaz, może to są śpiochy i czekają na wyraźny sygnał do ataku..

referendum w sprawie aneksji ? :giggle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

barton
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 16:52

leon, ciekawe kto nas będzie chciał przejąć :giggle:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 19:04

czy wy sugerujecie, że to jakieś automaty są? seriously?
:o
bo w to, że żywy człowiek będzie logował się, czytał (bo trzeba pisać chociaż trochę na temat) TAKIE forum po to, żeby sprzedać łyżwy albo telewizor, to raczej nie uwierzę. w sensie: stosunek włożonej pracy do uzyskanego efektu byłby (i jestem tego pewien) zupełnie niewspółmierny. nie tutaj. zwłaszcza, że nie mamy tu jakichś przywilejów dostępnych od postów więcej niż.

barton
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 19:37

damaz, kiedyś znajoma pracowała na studiach dla jednej firmy komputerowej właśnie w taki sposób... Musiała być zalogowana na różnych forach i się udzielać, wyłapywać pytania związane z elektroniką (np. na forum dla dziewczyn zainteresowanych modą, dziś to by się nazywało pewnie szafiarki) i rekomendowała wtedy ofertę ze strony swojego pracodawcy...

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 20:56

niby rozumiem, ale - tak jak napisałem - akurat na tym forum to sobie może (mogą?) rekomendować. w końcu jedyne, na czym to forum zna się tylko średnio, a nie wybitnie jest... naprawa i diagnostyka samochodów Subaru 8-)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 3 kwie 2014, o 22:39

damaz, niekoniecznie
mają pewnie badania, które mówią że właściciele subaru są tacy a tacy - czyli eg. mają kasę, kupują rzeczy droższe ale lepsze itp pierdoły
więc można im spróbować wżenić dobra luksusowe... tak sobie rozumuję :razz:
bo forum bentleya, maybacha, albo rollsa raczej nie uwidzisz :-)

powinniśmy się chyba czuć wyróżnieni :cofee:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

barton
6 gwiazdek

Post 17 kwie 2014, o 21:59

Zastanawiam się po co kręci się takie filmy jak: "Dom Hemingway" (opis dystrybutora: "Po dwunastu latach pobytu w więzieniu na ulice Londynu powraca znany kasiarz z zamiarem odebrania długów." produkcja: UK, gatunek: komedia kryminalna, dramat)...

Spodziewałem się czegoś w rodzaju Revolver'a, czy Angielskiej roboty a dostałem jakieś bajdurzenie, które ma okrasić być może pewną tęsknotę za archetypem samca alfa... Wytrzymałem pół filmu :/

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 26 cze 2014, o 10:19

ciekawe jaki będzie efekt końcowy, bo trailery zawsze są dobre :-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=tbBfsUX9O9g

a tu najświeższy trailer - nawet jak na polskie możliwości, niezłe efekty specjalne

Link: http://film.onet.pl/zwiastuny/miasto-44 ... stun/4j9k1
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 26 cze 2014, o 12:23

no wygląda to bardzo zacnie :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 26 lip 2014, o 00:28

Nie kino a TV, ale dobre skandynawskie kino, właśnie leciał na TVP Kultura: "Zło", reżyseria: Mikael Hafstroem

http://tv.wp.pl/#program-5316032

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 lip 2014, o 14:53

A ja polecam ikonkę trójkącika z wykrzyknikiem po prawej stronie Obrazek

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2014, o 19:07

stulatek swietny, tak jak ksizka.
za chwile wchodza straznivy galaktyki, zobaczyc koniecznie ito w dubbingu
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

ODPOWIEDZ