W kolejce do kina
Re: W kolejce do kina
Obejrzałem rosyjski wojenny melodramat "Admirał" w reżyserii Andrei Kravchuka.
Film nakręcony w roku 2008 opowiada (częściowo fabularyzowaną) historię admirała Aleksandra Kołczaka.
Trochę to o wojnie i rewolucji w Rosji, ale bardziej o miłości i osobistych wyborach z nią związanych.
Obraz bardzo interesująco zrealizowany.
Kino warte obejrzenia!
Link: http://www.youtube.com/watch?v=0ynaLrd9T7Q
Film nakręcony w roku 2008 opowiada (częściowo fabularyzowaną) historię admirała Aleksandra Kołczaka.
Trochę to o wojnie i rewolucji w Rosji, ale bardziej o miłości i osobistych wyborach z nią związanych.
Obraz bardzo interesująco zrealizowany.
Kino warte obejrzenia!
Link: http://www.youtube.com/watch?v=0ynaLrd9T7Q
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Bardzo mocno fabularyzowaną 
Ale jako melodramat przygodowy - faktycznie ogląda się dobrze.

Ale jako melodramat przygodowy - faktycznie ogląda się dobrze.
a czego się można spodziewać: prosta fabuła (oparta na ogranych archetypach i prostych zasadach) i odrealnione sceny wyścigowe + drogie wozy i sexi girls... Czyli coś jak cała ta seria Szybcy i Wściekli... Ostatnio w TV leciał Tokio Drift i oglądać się tego nie dało....soll pisze:Oglądał ktoś Need for Speeda? Warto?
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
ja bardzo przepraszam za kolegę, ale on ostatnio dużo podróżuje, więc czasem nie dosypia. a wiadomo, jak jesteśmy nie wyspani, to marudzimy.Konto usunięte pisze:Czy to jakaś nowa grupa wsparcia spamerów??

chociaż przyznam się, że mnie zwiastuny Noego nie zachęciły do pójścia do kina. leilaabc85, napisz wrażenia. najbardziej wiarygodne recenzje zazwyczaj pochodzą od niezdecydowanych.

Barthol pisze:a czego się można spodziewać: prosta fabuła (oparta na ogranych archetypach i prostych zasadach) i odrealnione sceny wyścigowe + drogie wozy i sexi girls... Czyli coś jak cała ta seria Szybcy i Wściekli... Ostatnio w TV leciał Tokio Drift i oglądać się tego nie dało....soll pisze:Oglądał ktoś Need for Speeda? Warto?
Wiedziałem, że będzie gniot, ale że aż taki... Papierowe postacie, emocje podobne, fabuła to schemat ograny już w kinie na miliony sposobów (odwieczny wróg, odkupienie, odzyskana miłość, przyjaźń/lojalność itd). Wozy wyglądają bardzo plastikowo (europejskie egzotyki). Dialogi na cztery nogi, niby momentami ma być śmiesznie lub dramatycznie, a jako widz jedyne na co miałem ochotę to ziew... Główni przeciwnicy mocno przerysowani i nawet ja mają srogie miny to raczej chyba w wyniku założenia gatek o 2 rozmiary za małych... Brak postaciom charakteru i charyzmy. Poziom realizmu: mizerny!
Było też kilka odwołań do klasyków gatunku: Bullit (fragment filmu), czy "Znikającego Punktu" ( Michael Keaton jako Monarch: komentujący wyścig ze swojego domowego studia dla internetu był trochę jak Super Soul, który prowadził Kowalskiego ze swojego stanowiska radiowego). Zresztą Monarch miał chyba budować klimat, a wyszło mizernie i irytująco...
Jedyny plus to kilka ujęć (filmowanie z poziomu oczu kierowcy). Pomysł wzięty z gry (chyba), ale bardzo fajny.
Wniosek: Ten film to chyba taki rozpaczliwy skok na kasę (wyciśnijmy coś z marki NFS w kinie). Pomijając już fakt, że raczej spóźniony... Bo porównując do sagi F&F (i to tych słabszych epizodów) stoi na przegranym polu (nie zaoferował nowej jakości)
A ostatnio odżył wątek o umieraniu forum a tu proszę - nowy narybek i też niedobrzeKonto usunięte pisze:Czy to jakaś nowa grupa wsparcia spamerów??

-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
no to nie ten wontekprzymar pisze:A ostatnio odżył wątek o umieraniu forum a tu proszę - nowy narybek i też niedobrzeKonto usunięte pisze:Czy to jakaś nowa grupa wsparcia spamerów??

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Zerknij na tych 3 użytkowników i ich posty. Każdy pisze to samo, nawet liczby postów i wątki w których piszą się zgadzają. Mydło, służące do nabijania postów, żeby w odpowiednim czasie zaatakować linkami do jakichś fantastycznych serwisówprzymar pisze:A ostatnio odżył wątek o umieraniu forum a tu proszę - nowy narybek i też niedobrzeKonto usunięte pisze:Czy to jakaś nowa grupa wsparcia spamerów??
Wiem, dlatego się nabijam. Skądinąd ciekawe, bo na kropce klepią posty, żeby mieć 25 szt i wystawić auto do sprzedaży, ale tu ??? Ale co tam. Mały OT się zrobił.Konto usunięte pisze:Zerknij na tych 3 użytkowników i ich posty. Każdy pisze to samo, nawet liczby postów i wątki w których piszą się zgadzają. Mydło, służące do nabijania postów, żeby w odpowiednim czasie zaatakować linkami do jakichś fantastycznych serwisówprzymar pisze:A ostatnio odżył wątek o umieraniu forum a tu proszę - nowy narybek i też niedobrzeKonto usunięte pisze:Czy to jakaś nowa grupa wsparcia spamerów??
no właśnie zerknąłem (zanim napisałem to wyżej). powiem tak: jak już zaatakują, to będę tupał wierzgał, grzmiał i co tam jeszcze. a na razie... nawet jeśli wygląda to na jedną osobę piszącą z trzech kont (Konto usunięte pisze:Zerknij na tych 3 użytkowników

No to ma bogate życie wewnętrzne.damaz pisze:... nawet jeśli wygląda to na jedną osobę piszącą z trzech kont.
damaz, może to są śpiochy i czekają na wyraźny sygnał do ataku... A tym sygnałem może być np. powstanie tematu: Drogie forum, chciałbym upić aparat cyfrowy, co polecacie... I wtedy boom: A ja sugeruję taki aparat i kupiłam/kupiłem go w takim sklepie (link). Obsługa miła i sympatyczna

Barthol pisze: damaz, może to są śpiochy i czekają na wyraźny sygnał do ataku..
referendum w sprawie aneksji ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon, ciekawe kto nas będzie chciał przejąć 

czy wy sugerujecie, że to jakieś automaty są? seriously?
bo w to, że żywy człowiek będzie logował się, czytał (bo trzeba pisać chociaż trochę na temat) TAKIE forum po to, żeby sprzedać łyżwy albo telewizor, to raczej nie uwierzę. w sensie: stosunek włożonej pracy do uzyskanego efektu byłby (i jestem tego pewien) zupełnie niewspółmierny. nie tutaj. zwłaszcza, że nie mamy tu jakichś przywilejów dostępnych od postów więcej niż.

bo w to, że żywy człowiek będzie logował się, czytał (bo trzeba pisać chociaż trochę na temat) TAKIE forum po to, żeby sprzedać łyżwy albo telewizor, to raczej nie uwierzę. w sensie: stosunek włożonej pracy do uzyskanego efektu byłby (i jestem tego pewien) zupełnie niewspółmierny. nie tutaj. zwłaszcza, że nie mamy tu jakichś przywilejów dostępnych od postów więcej niż.
damaz, kiedyś znajoma pracowała na studiach dla jednej firmy komputerowej właśnie w taki sposób... Musiała być zalogowana na różnych forach i się udzielać, wyłapywać pytania związane z elektroniką (np. na forum dla dziewczyn zainteresowanych modą, dziś to by się nazywało pewnie szafiarki) i rekomendowała wtedy ofertę ze strony swojego pracodawcy...
niby rozumiem, ale - tak jak napisałem - akurat na tym forum to sobie może (mogą?) rekomendować. w końcu jedyne, na czym to forum zna się tylko średnio, a nie wybitnie jest... naprawa i diagnostyka samochodów Subaru

damaz, niekoniecznie
mają pewnie badania, które mówią że właściciele subaru są tacy a tacy - czyli eg. mają kasę, kupują rzeczy droższe ale lepsze itp pierdoły
więc można im spróbować wżenić dobra luksusowe... tak sobie rozumuję
bo forum bentleya, maybacha, albo rollsa raczej nie uwidzisz
powinniśmy się chyba czuć wyróżnieni
mają pewnie badania, które mówią że właściciele subaru są tacy a tacy - czyli eg. mają kasę, kupują rzeczy droższe ale lepsze itp pierdoły
więc można im spróbować wżenić dobra luksusowe... tak sobie rozumuję

bo forum bentleya, maybacha, albo rollsa raczej nie uwidzisz

powinniśmy się chyba czuć wyróżnieni

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Zastanawiam się po co kręci się takie filmy jak: "Dom Hemingway" (opis dystrybutora: "Po dwunastu latach pobytu w więzieniu na ulice Londynu powraca znany kasiarz z zamiarem odebrania długów." produkcja: UK, gatunek: komedia kryminalna, dramat)...
Spodziewałem się czegoś w rodzaju Revolver'a, czy Angielskiej roboty a dostałem jakieś bajdurzenie, które ma okrasić być może pewną tęsknotę za archetypem samca alfa... Wytrzymałem pół filmu :/
Spodziewałem się czegoś w rodzaju Revolver'a, czy Angielskiej roboty a dostałem jakieś bajdurzenie, które ma okrasić być może pewną tęsknotę za archetypem samca alfa... Wytrzymałem pół filmu :/
ciekawe jaki będzie efekt końcowy, bo trailery zawsze są dobre 
Link: http://www.youtube.com/watch?v=tbBfsUX9O9g
a tu najświeższy trailer - nawet jak na polskie możliwości, niezłe efekty specjalne
Link: http://film.onet.pl/zwiastuny/miasto-44 ... stun/4j9k1

Link: http://www.youtube.com/watch?v=tbBfsUX9O9g
a tu najświeższy trailer - nawet jak na polskie możliwości, niezłe efekty specjalne
Link: http://film.onet.pl/zwiastuny/miasto-44 ... stun/4j9k1
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
no wygląda to bardzo zacnie

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Nie kino a TV, ale dobre skandynawskie kino, właśnie leciał na TVP Kultura: "Zło", reżyseria: Mikael Hafstroem
http://tv.wp.pl/#program-5316032
http://tv.wp.pl/#program-5316032
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
stulatek swietny, tak jak ksizka.
za chwile wchodza straznivy galaktyki, zobaczyc koniecznie ito w dubbingu
za chwile wchodza straznivy galaktyki, zobaczyc koniecznie ito w dubbingu
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.