Kolega mi to po znajomości ogarnął z hurtowni budowlanej za dobrą cenę. Ale to raczej jednorazowy strzał był, bo jak sam powiedział "zabiją mnie jak zobaczą za ile Ci to sprzedałem". Ale mogę zapytać czy by jeszcze nie dało się czegoś ogarnąć jeśli będzie zapotrzebowanie.booSTi pisze: Arti, we wro to załatwiałeś?
Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

- Arti
- 6 gwiazdek
Właśnie przewody hamulcowe i paliwowe to u mnie jeszcze lipa - została seria. Nie wygląda to zbyt dobrze - w planie jest stalowy oplot ale jeszcze nie teraz. No chyba, że chcesz zobaczyć jak seria po wstawieniu klatki?

- byłoby miłoArti pisze:No chyba, że chcesz zobaczyć jak seria po wstawieniu klatki?
Wnętrze i klatkę sam malowałeś czy dawałeś do lakiernika?
Ktos wie jaką średnicę powinny mieć przewodu do paliwa i do hamulunku?
I jakby ktoś miał schemat jak hamulunek trzeba pociągnąć aby zachować krzyżowy układ

wicher, ja tutaj coś czuję, że grubo idziesz z tematem, dawaj jakiś wątek na ten temat 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
proszę bardzo:eMTi pisze:wicher, ja tutaj coś czuję, że grubo idziesz z tematem, dawaj jakiś wątek na ten temat
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... ead#unread
jednakowoż ze mnie słaby narrator więc ograniczam sie do krótkich opisów

ogolnie status w piatek buda jedzie do spa..........
a wróci....

- pas_ti
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik
Widzielście komunikat organizatora? Ze wzgledu na ilość chetnych do startu, wprowadzono kryterium doboru.Nie liczy się kolejność zgłoszeń jak było pisane wcześniej.Start zapewniony mają tylko zawodnicy zgłoszeni w KDL ,kl.6, mistrzowie gór sowich z lat poprzednich, zawodnicy z poza województwa dolnośląskiego,oraz pierwszych 6 z poszczególnych klas którzy startowali w poprzednich edycjach.Lista startowa ma byc opublikowana 8 maja. Mam nadzieje że nie popsuje nam to naszych forumowych planów startowych i wszyscy pojadą.
wicher pisze: proszę bardzo:
viewtopic.php?f=10&t=13659&view=unread#unread

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
na ponad 90% niestety nie.. kwiatki, które wyszły przy okazji wymiany szpilek i zwrotnic spowodowały, że budżet stopniał i raczej będzie lipa z kasą 

Ja juz opłaciłem ale w tym roku w związku z budową rajdówki będzie klasa turystyczno-terenowa......jako pilot tym razem i biore syna coby za mlodu właściwą marka przesiąkłeMTi pisze:na ponad 90% niestety nie.. kwiatki, które wyszły przy okazji wymiany szpilek i zwrotnic spowodowały, że budżet stopniał i raczej będzie lipa z kasą

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy
,,wszyscy zawodnicy zgłoszeni w klasie szóstej i klasie KDL-historycznej''- chyba nie powinno być żadnego problemu dla startujących w SUBARU. A Ty Krysztal chyba łapiesz się w tym punkcie; -zawodnicy, którzy zajęli miejsca od 1 do 6 w poszczególnych klasach w 28,29,30 Kryterium Kamionki w roku 2013
- Arti
- 6 gwiazdek
kryterium doboru
Ufff, klasa szósta bezpieczna ;) chłopaki w niższych klasach od nas zajmowali dobre lokaty,więc powinno byc ok ;)

wicher podjedz do mnie. Mam auto pod domem - możesz sobie patrzeć do woli 

- Arti
- 6 gwiazdek
Tylko wajchy nie przedłużajcie

1. Odcinek drogi pomiędzy hotelem "Cicha Dolina" a hotelem "Czarny Rycerz"" musi być przejezdny dla służb ratowniczych. Wszystkich uczestników zawodów obowiązuje zakaz parkowania lawet w wymieniony,pasie drogowym. Nie przestrzeganie zarządzenia karane będzie przez policję i Organizatora włącznie z niedopuszczeniem do zawodów.
2. Absolutny zakaz wyciągania i holowania uszkodzonego auta pomiędzy poszczegolnymi podjazdami wyścigowymi. Sprowadzanie niesprawnego samochodu może się odbywać wyłącznie po zakończeniu zawodów i otwarciu trasy.
3. Zawodnik, który zgłosi się w dniu startu u Organizatora po godzinie 9.00 nie zostanie umieszczony na liście startowej Zarządzenie dotyczy wszystkich kierowców łącznie z listą priorytetową
4. Każda załoga, która nie będzie miala na Starcie do próby dwóch gaśnic wymaganych Regulaminem, zostanie natychmiast wyrzucona z zawodów. Zarządzenie dotyczy wszystkich prób.
5. Samochody wyposażone w nie homologowane (długie !!) dźwignie hamulca ręcznego nie zostaną dopuszczone do zawodów z uwagi na zagrożenie bezpieczeństwa załogi.
6. W przypadku uzyskania przez załogi takiej samej sumy punktów po dwóch rundach o zwycięstwie decydować będzie suma lepszych wyników trzeciego przejazdu uzyskanych w dwóch rundach.

dobrze, że nie startuję, bo musiałbym ciąćArti pisze: 5. Samochody wyposażone w nie homologowane (długie !!) dźwignie hamulca ręcznego nie zostaną dopuszczone do zawodów z uwagi na zagrożenie bezpieczeństwa załogi.

- Arti
- 6 gwiazdek
Ta wajcha jest niedorzeczna nawet bez obostrzeń regulaminowych 

nic mi nie mów, wg mnie poroniony pomysł tego, kto to wymyślił.. Praktycznie nic to nie daje, wg mnie sięganie jest trudniejsze i trzeba większą drogę pokonać, żeby zaciągnąć
A jak był rękaw niewyregulowany, to ręką sięgałem sufitu 

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Niekoniecznie, bo być może siedziały tam w przeszłości głębokie kubły i wówczas do seryjnego ręcznego ciężko jest się dostać 

nie siedziały, to są fotele, które wstawiał Waszka 

Podejrzewam, że chodzi o pionową "dźwignię", a nie taki kutasik

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Podejrzewam, że chodzi o pionową "dźwignię", a nie taki kutasik

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae