Na pewno chodzi o to, ze dzwignia ma inny ksztalt niz ta w skodzie :)Bilex pisze:Mój znajomy ma 525d. Nie narzekał na żaden kierunkowskaz
Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada

411KM @ 575Nm
Przedtem miał najbardziej ergonomiczny samochód świata czyli Volvo.
Na pewno by zauważył jakieś braki w BMW...
Na pewno by zauważył jakieś braki w BMW...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Auto dla dziada
Nie przecenial bym volvo ;) np raz wsiadlem do 480 i mnie wyjmowali ;) nie dalem rady sie wyczlapac, ktos go narysowal dla kierowcow do 175 cm wzrostu ;)
Ergonomia wtedy przestaje istniec ;)
Ergonomia wtedy przestaje istniec ;)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 89 razy
- Polubione posty: 443 razy
Użytkownicy są co do tego zgodni. Emeryci mają te samo poglądyBilex pisze: najbardziej ergonomiczny samochód świata czyli Volvo.
... najprawdopodobniej nie wiesz o czym piszesz, bo w Insigni MY 2014 zastosowano nową skrzynię automatyczną, podobnie nowy jest silnik 2.0 (250KM) jak i wiele innych rozwiązań technicznych mających wpływ na prowadzenie auta oraz takich poprawiających komfort i ergonomię.owoc666 pisze:O skrzyni automatycznej w Oplu wspominał nie będę, ani porównywał do DSG czy automatu w BMW, bo zaraz się dowiem, że...
Ale jakie to ma znaczenie dla Ciebie, czy piszesz o poprzednim czy o obecnym modelu, skoro ważne żeby skrytykować?
a w ogóle stanowi to dla Ciebie jakąś różnicę?owoc666 pisze:a najlepsza jest ta manualna w Fordzie (czy Skodzie? bo już się gubię) :)
Лукашэнка pisze: ... najprawdopodobniej nie wiesz o czym piszesz, bo w Insigni MY 2014 zastosowano nową skrzynię automatyczną, podobnie nowy jest silnik 2.0 (250KM) jak i wiele innych rozwiązań technicznych mających wpływ na prowadzenie auta oraz takich poprawiających komfort i ergonomię.
Tak samo miało być przy poprzednim modelu, dziękuję - postoję. Silnik wymieniony przy 40k km, cieknący haldex i jeszcze parę innych "skutecznych rozwiązań" również wymienionych w ASO skutecznie wyleczyło mnie z tej marki :)

411KM @ 575Nm
Dzisiaj karnąłem się VW Upem Znajomej.
Wrażenie z wnętrza (gabaryty), jak z corolli sprzed 10 lat.
Fura całkiem zwinna i żwawa do miasta, wokół komina.
Czegóż więcej wymagać za 30parę tysi.
Wrażenie z wnętrza (gabaryty), jak z corolli sprzed 10 lat.
Fura całkiem zwinna i żwawa do miasta, wokół komina.
Czegóż więcej wymagać za 30parę tysi.
Oj, to faktycznie sporo pecha na raz.owoc666 pisze:Tak samo miało być przy poprzednim modelu, dziękuję - postoję. Silnik wymieniony przy 40k km, cieknący haldex i jeszcze parę innych "skutecznych rozwiązań" również wymienionych w ASO skutecznie wyleczyło mnie z tej marki :)
Dlatego następnym razem weź raczej pod uwagę Forda, lub Skodę!
w takim razie na testowanie Leona 1.8 (180KM) też chyba szkoda Twojego czasu.esilon pisze:no to pojeździłem przed chwila leonem 1,4 tsi 140 KM wersja FR,
róznica w dynamice zauważalna, w komforcie także bo fr miał 18-stki a 1,2 tsi ma 16 , no i głośniejszy ten 1,4, taki nibysportowy tryb jest dostępny. w sumie fajne auto ale......hmmmm, nie chwycił za serce ani za nic innego
Bo różnice między 1.8 a 1.4 są jeszcze mniej przekonywujące niż między 1.4 a tym obecnym 1.2:
Prędkość maksymalna [km/h]
1.2: 191
1.4: 211
1.8: 226
Przyspieszenie 0-100 km/h [s]
1.2: 10,0
1.4: 8,1
1.8: 7,1
za to różnica w zużyciu paliwa już bardziej zauważalna:
Zużycie paliwa w mieście [litry/100 km]
1.2: 5,9
1.4: 6,4
1.8: 7,5
Nic, tylko trzeba zaczekać na Cupra, króla osiek:
http://www.topgear.com.pl/seat-leon-cup ... filmy,3648
Co prawda śrubowanie rekordów na Ringu ma generalnie żadne znaczenie dla zwykłych użytkowników tych aut, ale akurat ten król jest nagiЛукашэнка pisze: Nic, tylko trzeba zaczekać na Cupra, króla osiek:
http://www.pistonheads.com/news/default ... ryId=29599
Poza tym lada moment na tron powróci prawowity władca
http://www.worldcarfans.com/11405067477 ... 5---report
masz na myśli mniejszą siostrę słynnej królowej lawet?WRC fan pisze:lada moment na tron powróci prawowity władca
A mówiąc serio, to fajnie, że Francuzi wzięli się do solidniejszej roboty, czego efektem jest ta mega-meganka.
Bo w ostatnich latach byłem zdziwiony tym, że z jednej strony francuskie marki pakowały ogromne pieniądze w sporty samochodowe (często z dobrym efektem), a z drugiej strony nie oferowali na rynku prawie żadnych mocniejszych wersji swoich standardowych modeli.
To mi troche przypominało promocję marki paliw Lotos Dynamic przez Grupę Lotos SA w sytuacji gdy nie inwestowali w sieć sprzedaży tych paliw.
To akurat nie dotyczy Renault, bo usportowione modele przewijają się właściwie przez całą gamę od Twingo, przez Clio, Megane do Laguny (dobra, Laguna widzę, że już nie).Лукашэнка pisze: Bo w ostatnich latach byłem zdziwiony tym, że z jednej strony francuskie marki pakowały ogromne pieniądze w sporty samochodowe (często z dobrym efektem), a z drugiej strony nie oferowali na rynku prawie żadnych mocniejszych wersji swoich standardowych modeli.
No i to nie pierwsza "mega-meganka" (R26.R) ;)
Ewenementem jest Citroen. Marka właściwie w ogóle nie kojarzona ze sportem motorowym ma 8 tytułów Mistrza Świata i w tym sezonie zapewne dojdzie kolejny, a w ofercie poza DS3 nie ma żadnego modelu "sportowego". Mało tego - jak już były wersje specjalne jak np. C2 i C4 by Loeb, to była jakaś porażka, bo odróżniały się od wersji nielimitowanych jakimiś pierdołami w stylu plakietka i białe felgi.
W sumie na ten moment Peugeot niewiele lepszy.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 277 razy
- Polubione posty: 546 razy
WRC fan, C2 i C4 (poprzedniej generacji) były jeszcze dostępne jako VTS, odpowiednio 125 i 180 KM. Wersje "by Loeb" to faktycznie czerwony kolor, biala felga i w C4 to chyba 1.6 HDi 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Że niby wygrają z VW?WRC fan pisze: Marka właściwie w ogóle nie kojarzona ze sportem motorowym ma 8 tytułów Mistrza Świata i w tym sezonie zapewne dojdzie kolejny
So What!, jak słusznie zauważył Jarmaj, chodziło mi o WTCC

Wiem, wiem. Tyle, że C2, mimo że to fajny wóz, nijak się miała do konkurencji (choćby Clio), nie mówiąc już o C4 i np. Megance. Zresztą C2 nie jest produkowana już 5 lat, a C4 VTS 6, więc to już powoli prehistoria ;)Chloru pisze: WRC fan, C2 i C4 (poprzedniej generacji) były jeszcze dostępne jako VTS, odpowiednio 125 i 180 KM.
Czarne też były, ale już nie na białej feldze ;)Chloru pisze: Wersje "by Loeb" to faktycznie czerwony kolor

- So What!
- 6 gwiazdek
Ok. No może faktycznie wygrają, choć do końca sezonu jeszcze szmat czasu.jarmaj pisze:
So What!,WTCC
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 277 razy
- Polubione posty: 546 razy
WRC fan, dla mnie C2 VTS to była raczej konkurencja dla Twingo. Ale fakt C4 już był dość ociężały - mimo tych 180 KM.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
So What!, nie wiem jaki kataklizm musiałby się stać, żeby przegrali w klasyfikacji producentów. Sytuacja podobna jak z Mercedesem w F1.
- So What!
- 6 gwiazdek
Może poczekajmy chociaż do połowy sezonuWRC fan pisze:
So What!, nie wiem jaki kataklizm musiałby się stać, żeby przegrali w klasyfikacji producentów. Sytuacja podobna jak z Mercedesem w F1.
Coś dla Fuxa:
http://passent.blog.polityka.pl/2014/04 ... s-rozjada/
I Fuxiu, chodzi mi o miasto, nie wieś.
http://passent.blog.polityka.pl/2014/04 ... s-rozjada/
I Fuxiu, chodzi mi o miasto, nie wieś.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, sporo racji w tym, co napisał, jak i leń wyszedł z DP.
Wystarczyło zajrzeć do cenników osobówek i suvów.
Problem jest jeden, że bawarkę F10 kupi się z dynamicznym silnikiem 1,8 D za jedyne 175 kpln i można rzondzić na dzielni, a X5 za 246 kpln tej możliwości nie ma i wygląda dostojniej. Motor także większy.
Jeżeli miał na myśli wszelkiej maści kaszkaje, dustery, crv, ravki to tylko poszedł w kierunku pędu do uogólnień i wątpliwych skrótów myślowych.
Wystarczyło zajrzeć do cenników osobówek i suvów.
Problem jest jeden, że bawarkę F10 kupi się z dynamicznym silnikiem 1,8 D za jedyne 175 kpln i można rzondzić na dzielni, a X5 za 246 kpln tej możliwości nie ma i wygląda dostojniej. Motor także większy.
Jeżeli miał na myśli wszelkiej maści kaszkaje, dustery, crv, ravki to tylko poszedł w kierunku pędu do uogólnień i wątpliwych skrótów myślowych.