Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
to w wurcu może być, a tu nie.... ciekawe
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Hydrorękaw powinien być taki jaki był homologowany w rajdówce. Czyli jak w rajdówce leżał to tu ma też leżeć i jeśli był dwuobwodowy to dalej ma być dwuobwodowy.

a jak nie był homologowany w rajdówce, to jest papa na każdym badaniu. Dobrze, że w subaru był (o ile pamiętam
) 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
chodziło mi o sam fakt hydrauliki, a nie pionowej dźwigni. trzeba by się marka spytać, on ma homologacje w głowie 

- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
wicher jeżeli chesz jeżdzić u wariatów z PZM-otu to musisz zrobic tak jak chłopaki piszą- zgodnie z homologacją jaka była dla Twojego modelu. 

Aż tak mnie nie ciśnie tak tylko nie chce błędów popełnić..... u nas jest wystarczająco do pośmigania...wojtas. pisze:wicher jeżeli chesz jeżdzić u wariatów z PZM-otu to musisz zrobic tak jak chłopaki piszą- zgodnie z homologacją jaka była dla Twojego modelu.
nowa stronka "Walimia Rajdowego" gdzie będzie można się teraz zapisywać i będą wyniki http://walimskiehoryzonty.pl/index.php/mkwo
na dobry początek klasyfikacja sezonu
http://walimskiehoryzonty.pl/images/stories/mkwo.pdf
na dobry początek klasyfikacja sezonu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
Szkoda żę kolejna impreza w Walimiu pokrywa się z Festiwalowym... 

- Arti
- 6 gwiazdek
Zasady przyjmowania zgłoszeń na Kamionki to jakieś nieporozumienie. Wczoraj zmieniono je po raz... trzeci
Nie wiem czy się załapiemy.

Nie wiem czy się załapiemy.

to już zakrawa o amatorszczyzne, może jeszcze w trakcie zawodów stwierdzą, że czas mierzony będzie tylko dla numerów nieparzystych?
Ja kumam, że mają dużo chętnych, ale nie robi się tak tuż przed zawodami.

Arti, nie denerwuj się już ci pisałem , tamten sposób spotkał się z ogólną krytyką i dlatego zostało zmienione na stare zasady z tym ,że jest limit ale spokojnie 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Ale amatorka!2. Lista zawodników sporządzona na podstawie Deklaracji Uczestnictwa nie zostanie ogłoszona.
3. Opublikowanie listy może być zrozumiane jako faktyczne przyjęcie do zawodów i spowoduje że:
- pewna ilość wymienionych na liście zawodników przyjedzie w "ostatniej chwili" czyli tuż przed godz.9,00 w przekonaniu, że z pewnością ujęci będą na Liście Startowej.
- część zawodników z listy deklaracyjnej nie przyjedzie w ogóle z przyczyn obiektywnych i subiektywnych (zła pogoda, kac) nie zawiadamiając o swojej rezygnacji Organizatora.
- zawodnicy, nie wyszczególnieni na liście wstępnej zrezygnują z zawodów i pojadą na ryby.
Ludzie zaplanowali sobie wolne, niektórzy jadą 1000km, nie pojechali na urlopy, a ten dowcipniś o rybach i kacu wyskakuje.
Kasę fiskalną kupić i listę na podstawie kolejności wpłat zrobić! Ciężko widocznie...
Stopa achillesowa te zapisy wszystkie, a to takie proste jest, jeśli ma być legalne.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
to chyba jest sedno sprawy.. Jak zrobić tak, żeby to było transparentne.. Jakoś na WLTA nie ma takich jaj w ogóle, a startuje ok 100 załóg co miesiąc.. Czyli da się ogarnąć.ryjeks pisze: jeśli ma być legalne
Proste:
Lista główna - osoby muszą się zgłosić/zapłacić godzinę przed końcem zapisów. Jeśli ktoś chce przelewem to musi on być zrealizowany najpóźniej dzień wcześniej. W dniu zawodów tylko gotówa. Po upływie tego czasu miejsce się zwalnia na rzecz zawodników z listy zapasowej.
To tak z grubsza..
Lista główna - osoby muszą się zgłosić/zapłacić godzinę przed końcem zapisów. Jeśli ktoś chce przelewem to musi on być zrealizowany najpóźniej dzień wcześniej. W dniu zawodów tylko gotówa. Po upływie tego czasu miejsce się zwalnia na rzecz zawodników z listy zapasowej.
To tak z grubsza..
Marcin
-_-
-_-
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubione posty: 4 razy
Takim regulaminem psują sobie zawody, bo gdyby kasę trzeba było np. wpłacić X-dni przed zawodami, to nie dość, że mieliby z głowy problem "przyjęcia do zawodów" to przy okazji nie byłoby takich sytuacji, że ktoś nie ma np. opon deszczowych i nie startuje. Do tego lista rezerwowa dla ryzykantów na X załóg z kolejnością wpłat w dniu zawodów i po problemie 

Ładne jaja. Jeszcze mamy dzisiejszy dzień i jutrzejszy, "wszystko się może zdarzyć" 

- Arti
- 6 gwiazdek
burat, ciężko się nie denerwować po tylu miesiącach przygotowań, gonieniu deadline'u i problemach, które udało się rozwiązać ostatnimi czasy...
Ja rozumiem, że zastana sytuacja zaskoczyła organizatora ale nie zmienia się reguł gry w czasie trwania gry... Pierwszy komunikat mówił wyraźnie o tym, że kolejność wysłania zgłoszeń będzie miała istotne znaczenie. Widocznie Pan Andrzej już spodziewał się dużej liczy zgłoszeń. To było fair. Osoby, które są w temacie wiedziały o tych zapisach a już na pewno wiedzieli o nich uczestnicy poprzednich edycji. Potem nagle ta lista priorytetowa. No trudno, mi się udało załapać ale na pewno część zawodników, którzy wysłali sumiennie zgłoszenie o czasie byłaby poszkodowana. Ale chociaż zasady były jasne. A teraz co? Za dużo telefonów od kolegów, którzy nie wysłali zgłoszenia wcześnie a nie łapią się na listę priorytetową?
Dla mnie to nie jest najmniejszy problem być na dole Kamionek nawet od 6 rano w deszczu. Może się okazać, że przyjedzie 80 załóg i nie będzie żadnego kłopotu. A może będzie 110 kolegów a my pojedziemy do domu... Pewności, że wysatrtujemy i tak nie ma, o to chodzi.
Ja rozumiem, że zastana sytuacja zaskoczyła organizatora ale nie zmienia się reguł gry w czasie trwania gry... Pierwszy komunikat mówił wyraźnie o tym, że kolejność wysłania zgłoszeń będzie miała istotne znaczenie. Widocznie Pan Andrzej już spodziewał się dużej liczy zgłoszeń. To było fair. Osoby, które są w temacie wiedziały o tych zapisach a już na pewno wiedzieli o nich uczestnicy poprzednich edycji. Potem nagle ta lista priorytetowa. No trudno, mi się udało załapać ale na pewno część zawodników, którzy wysłali sumiennie zgłoszenie o czasie byłaby poszkodowana. Ale chociaż zasady były jasne. A teraz co? Za dużo telefonów od kolegów, którzy nie wysłali zgłoszenia wcześnie a nie łapią się na listę priorytetową?
Dla mnie to nie jest najmniejszy problem być na dole Kamionek nawet od 6 rano w deszczu. Może się okazać, że przyjedzie 80 załóg i nie będzie żadnego kłopotu. A może będzie 110 kolegów a my pojedziemy do domu... Pewności, że wysatrtujemy i tak nie ma, o to chodzi.

Re: Odp: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJ
Luzuj majty młody padawanie w komitet kolejkowy cię zapiszę i będzie gitarrrra :-D