Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Nie, nie poszedł. On pisał o tym, co ja piszę o paniusiach w mojej okolicy. O bezsensownej modzie na ciężarówki do robienia zakupów w dużych sklepach.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Pretensje do bmw za wypromowanie X6, X1 i innych „nowych" suwów za udawanie czegoś, czym nie są.
Arno,
duże sklepy mają bardzo duże parkingi.
Ciężarówkę jest łatwiej znaleźć na takim dużym parkingu gdy się wraca ze sklepu.
Czy dla takiej "paniusi" o kiepskiej pamięci i orientacji przestrzennej to nie może być wystarczająco dobry powód aby korzystać z wyższego samochodu?
Moda na suvy jest faktem. W pierwszej dziesiątce najczęście kupowanych przez osoby prywatne w Polsce samochodów są trzy albo cztery "suvy". Moda ta nie powstała zresztą tutaj, tylko jak większość mód przywędrowała.
No i co? Jest jakiś sens z nią walczyć?
Ja bym wolał żeby taki Passent napisał np. o Paskudzie z Zalewu Zegrzyńskiego, bo coś ostatnio mało o niej słychać.

duże sklepy mają bardzo duże parkingi.
Ciężarówkę jest łatwiej znaleźć na takim dużym parkingu gdy się wraca ze sklepu.
Czy dla takiej "paniusi" o kiepskiej pamięci i orientacji przestrzennej to nie może być wystarczająco dobry powód aby korzystać z wyższego samochodu?
Moda na suvy jest faktem. W pierwszej dziesiątce najczęście kupowanych przez osoby prywatne w Polsce samochodów są trzy albo cztery "suvy". Moda ta nie powstała zresztą tutaj, tylko jak większość mód przywędrowała.
No i co? Jest jakiś sens z nią walczyć?
Ja bym wolał żeby taki Passent napisał np. o Paskudzie z Zalewu Zegrzyńskiego, bo coś ostatnio mało o niej słychać.
Łukaszenka, parkingi w największych sklepach są takie, że paniusie muszą parkować w najdalszych, pustych kątach, żeby się te molochy mieściły. Kilka dni temu widziałem taką osobę w Cadillacu Escalade, zaparkowała w Galerii Mokotów (pustawy parking) wyjątkowo daleko, bo się jej nie mieścił pojazd. One już wiedzą, że lipa z parkowaniem, to nawet nie próbują na normalnych miejscach się mieścić.
Zgoda, są zalety SUVów - lepsza widoczność, i do tych małych wygodniejsze wsiadanie.
Ale the same zalety są w małych XV, Foresterze, Kaszkajach, Jukeach... No bo nie oszukujmy się, te maleństwa to krasnale przy Q7, czy GL.
Zgoda, są zalety SUVów - lepsza widoczność, i do tych małych wygodniejsze wsiadanie.
Ale the same zalety są w małych XV, Foresterze, Kaszkajach, Jukeach... No bo nie oszukujmy się, te maleństwa to krasnale przy Q7, czy GL.
Arno, jest pozytyw.
Paniusie muszą się trochę poruszać, zamiast parkować przed samym wejściem na miejscach dla niepełnosprawnych.

Paniusie muszą się trochę poruszać, zamiast parkować przed samym wejściem na miejscach dla niepełnosprawnych.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Moim zdaniem to one wcale nie chcą tych wielkich aut, ale mężowie im je kupują "dla bezpieczeństwa" i może żeby pokazać się trochę sąsiadom . Małe auta są dużo wygodniejsze w mieście, a małe suwy w ogóle łączą same zalety
pisałem z telefonu
pisałem z telefonu
Fido_, widzę, że nie rozumiesz kobiecej psychiki w wydaniu trophy wife, nouveau riche. To one chcą mieć torebki, buty, auta drogie. One mają więcej szpanu we łbach niż faceci. Niezłe zjawisko.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 277 razy
- Polubione posty: 546 razy
gregski, mimo, że język niemiecki kojarzy mi się z wymiotowaniem drutem kolczastym to tym razem doceniam

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
a propos cyklistow (ktorzy cale zycie byli dla mnie synonimem grupy ktorej nie da sie utozsamiac z czyms zlym, oj jak bardzo sie mylilem ;)):
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, o 22:08 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
Arno pisze: Coś dla Fuxa:
http://passent.blog.polityka.pl/2014/04 ... s-rozjada/
I Fuxiu, chodzi mi o miasto, nie wieś.
Jakoś USA się trzyma ;)

411KM @ 575Nm
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 277 razy
- Polubione posty: 546 razy
naprawde rozwalilo mnie to, ze nawet cyklisci sobie nagrabili i jest kolejny podzial..
wymiekam totalnie.. jak mozna tak spierdzielic idee..
wymiekam totalnie.. jak mozna tak spierdzielic idee..
owoc666 pisze:Wreszcie jakaś mądra inicjatywa :)
Odebrałem dziś wrxa po przeglądzie i naprawie instalacji elektrycznej jak się okazało.
Tydzień w aucie dla dziada zakończony. Czas na subaru,maszynę do jazdy, dla kierowców
Tydzień w aucie dla dziada zakończony. Czas na subaru,maszynę do jazdy, dla kierowców
To se w Stolicy gdzieś pokiwamy.WiS pisze:A ja jutro do Warszawy - chyba MercedesemAutomat
Po Morgana ?WiS pisze: A ja jutro do Warszawy -
http://www.topgear.com.pl/morgan-oficja ... jecia,4043

no to może Mustanga
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Mustang z silnikiem 1.0 lub dyzel? Należy zastrzelić pomysłodawcę i ewentualnego właściciela (łatwiej spotkać)