Rajdy 2014
Re: Rajdy 2014
na fejsie było, po elmocie trochę się tych markowych fotosów porobiło 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
booSTi, no ja własnie tego nie wrzucałem czekając aż autor sam to zrobi

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Witam!
Nazywam się Karol, 19 wiosen już mi minęło. Niestety nie mam jeszcze plejady, ale jestem tutaj w nieco innej sprawie ;)
Chcialbym zapytać czy wybiera się ktoś z Was w tym roku na Rajd Włoch? Chętnie bym się do kogoś podłączył, aby wreszcie zobaczyć szutrowy rajd z najwyższej półki.
Pozdrawiam ;)
Nazywam się Karol, 19 wiosen już mi minęło. Niestety nie mam jeszcze plejady, ale jestem tutaj w nieco innej sprawie ;)
Chcialbym zapytać czy wybiera się ktoś z Was w tym roku na Rajd Włoch? Chętnie bym się do kogoś podłączył, aby wreszcie zobaczyć szutrowy rajd z najwyższej półki.
Pozdrawiam ;)
Wtedy to ja muszę się na studia dostać, bo wyniki matur w ostatni piątek czerwca. Mieszkam niedaleko tras Rajdu Arłamów więc zrobić 700km to troche czasu zajmuje
. A przecież lepiej zobaczyć wszystkie dni, niż jeden czy dwa :)

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A tymczasem na Azorach na 3 rozegrane dziś oesy Kajto wygrał 2 i traci do lidera jedynie 0,9s!
Jutro o 13stej i 19stej relacje w Eurosporcie.

Rajd trudny, nowy dla Kajta i wygrane OSy. Jest MOC 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
a o 12:30 i 18:30 na fiaerc.com z z oesow 5 i 9jarmaj pisze:A tymczasem na Azorach na 3 rozegrane dziś oesy Kajto wygrał 2 i traci do lidera jedynie 0,9s!![]()
Impreza na codzien a w weekendy 126p900
juz nawet nie podobnoWRC fan pisze:Jutro podobno będzie jechał.
doturlali sie do konca oesu ale limit spoznien przekroczyli
najważniejsze, że skończyło się tylko na strachu.... Ale wypadek bardzo dramatycznie wyglądający...
Tutaj z innej perspektywy sfilmowany ten wypadek, od 04:19
Link: https://www.youtube.com/watch?v=vhYPy4smXb8
Tutaj z innej perspektywy sfilmowany ten wypadek, od 04:19
Link: https://www.youtube.com/watch?v=vhYPy4smXb8
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
tyle dobregoBarthol pisze:najważniejsze, że skończyło się tylko na strachu....

klatka klatka jeszcze raz klatka
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
I dużo szczęścia. Uderzenie było w okolicę tylnego nadkola. Dzięki temu auto nie zatrzymało się na drzewie, ale odbiło od niego kręcąc się w kółko. Energia wytraciła się na dużo dłuższej drodze. Dwa, uderzenie w ten sposób nie poszło w miejsce gdzie siedziała pilotka. I dzięki temu dziewczyna żyje.
Uderzenie metr w stronę przodu i ..... nie myślmy o tym.
Oczywiście, klatka ogromnie pomogła i bez niej nawet przy tak przyłożonym uderzeniu skończyłoby się kiepsko.
Uderzenie metr w stronę przodu i ..... nie myślmy o tym.
Oczywiście, klatka ogromnie pomogła i bez niej nawet przy tak przyłożonym uderzeniu skończyłoby się kiepsko.
jarmaj pisze: Oczywiście, klatka ogromnie pomogła i bez niej nawet przy tak przyłożonym uderzeniu skończyłoby się kiepsko
Uderzenie centralne na oparcie pilota (srodek wozu) pewnie zburzyloby klatke i loteria... HANS + kask powinny sporo pomoc...
Bylem swiadkiem takiego uderzenia, i zgodze sie z Kolega ze taki sposob uderzenia ma szanse "rozejsc sie po kosciach" nawet przy sporej predkosci, bo kierowca i pilot ma karuzele, zamiast zderzenia ze sciana.
Pzw,
MCC
Ponoc jednak z pilotka nie wszystko jest w porzadku ...Barthol pisze:najważniejsze, że skończyło się tylko na strachu....
Kierownik juz zwolniony do domu ....

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wycieczka plenerowa na Kamionkach nie zmniejszyła ciśnienia w kasku u kierownika tej białej hondy, pełny napór:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=wvPDMaZMPL0
3:35
Link: https://www.youtube.com/watch?v=wvPDMaZMPL0
3:35

i tak mistrzem tego nagrania jest pilot z pierwszego ujęcia

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
HAHAHA z gugel mapy mieli opisburat pisze:i tak mistrzem tego nagrania jest pilot z pierwszego ujęcia