Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
No bo widzisz, tak czasem jest jak się patrzy jednym okiem.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon, no fakt ,ale też się na tym łapię ,że nie rozróżniam po woli tego tałatajstwa bez wyrazu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Sure?Arno pisze:Co do sportu, to nadmienię, że Volvo zrobiło kiedyś 850 R tylko w wersji kombi.leon pisze:Co to za gimbus wymyślił, że "najpiękniejsze" ?
Do tego kombi wygląda jak sedan i jest sportowe.
A redaktoruńciom nie ufć
3 nie ale szóstką jeździłem, bardzo fajny wóz wart zainteresowaniaChloru pisze:esilon, nie wiem czy tu już padło - nowa Mazda3?
ale cos żwawszego by się chciało
Chloru pisze: Nowa 3 ma 165 KM i coś koło 8 do setki.
Rakieta :)
Jak wiekszość diesli z AT teraz

411KM @ 575Nm
Kwestia rakietowości jest dość względna jak wiadomo.
Jeśli ktoś nie jeździł nigdy WRX/STI czy czymś w podobie, to 8 sekund robi na nim wrażenie.
Jeśli ktoś nie jeździł nigdy WRX/STI czy czymś w podobie, to 8 sekund robi na nim wrażenie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
esilon,esilon pisze:3 nie ale szóstką jeździłem, bardzo fajny wóz wart zainteresowania
ale cos żwawszego by się chciało
w Mazdzie silniki benzynowe są wolnossące.
W Hondzie również.
W Toyocie również.
W Subaru (Eu-spec.) również (z wyjątkiem Forestera i Sti)
W Mitsubishi również (z wyjątkiem EVO)
itd...
Jeśli chcesz coś żwawszego, ale nie Sti ani EVO, to o japończykach zapomnij.
Z drugiej strony jednak, przykładasz uwagę do walorów estetycznych. Jeśli Mazda 3 Ci się podoba, to trzeba by zastanowić się, czy dynamika takiej wersji 2.0 (165KM) naprawdę będzie w jakimkolwiek momencie niewystarczająca?
Na a jeśli odpowiedź będzie twierdząca...
to wybrałbym się na jazdę próbną Focusem ST... i przestał się zastanawiać nad urodą jego deski rodzelczej.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 277 razy
- Polubione posty: 546 razy
owoc666, nigdzie nie napisałem, że to rakieta. Z całą pewnością będzie to szybsze od Leona 1.2 czy tam 1.0 TSI i paliło mniej niż WRX. Sam zainteresowany stwierdzi czy to mu wystarczy czy też nie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a to już 8s do paczki to tak źle? Kurna, zacznę jeździć do roboty, bo strach chodzić jak taką bombą auta latajo. 
W obecnych czasach do toczenia się wystarczy auto żwawe, nie musi być szybkie żeby jakoś się przemieszczać. Wszyscy dookoła zwolnili tak bardzo, że leniwie ruszając wiśnio, zostawiam daleko w tyle peleton. Leniwie to znaczy leniwie.
W obecnych czasach do toczenia się wystarczy auto żwawe, nie musi być szybkie żeby jakoś się przemieszczać. Wszyscy dookoła zwolnili tak bardzo, że leniwie ruszając wiśnio, zostawiam daleko w tyle peleton. Leniwie to znaczy leniwie.
Arno pisze: Oto kilka zdjęć nowego pojazdu służbowego. Wiem, że niedoskonałe, ale nie jestem mistrzem fotografii blackberskiej.
gratulacjony mini-S-klasse ;)
przypomnij, widze, ze manual, a jaki motor?
bialego juz nie chciales? ta plastik konsola czarna? broni sie tutaj, w jasnym orzechu nie wyglada zupelnie.
Alan, Alan, Alan! pisze: to już 8s do paczki to tak źle
osiem nie jest źle, bardziej chodzi o to aby było poczucie że jedzie, szczególnie w trasie nieautostradowej
problem dodatkowy to napęd, chciałbym na tył albo 4x4
Esi.
Ostatnio zrobiłem 2 razy Warszawę autostradami i kilka razy Poznań, Wrocław, Szklarską Porębę krajówkami/wojewódzkimi.
Te moje 12 s do setki, tak wiem; będzie śmiech
, wystarcza do sprawnego przemieszczania się.
Nie chce mnie się wklejać filmiku z wczorajszej jazdy z/do Wrocka.
Totalny syf 70-80 w rządku w jedną i drugą stronę. 2-3 razy wyprzedzanie na limicie, kilka razy z luzem (tak-gdyby było 6 s/100 byłoby bezpiecznie).
Nawet prosiakiem byłoby wyczynem dojechać do Wrocka, nie wyprzedzając na ciągłej, zakazach, skrzyżowaniach, przejściach dla pieszych, ale łamiąc ograniczenia prędkości, szybciej, niż 1-3 min na dystansie kilkudziesięciu km.
Taki bałagan jest na drogach.
A więc fundamentalne pytanie: czy trzeba się ciąć o tą 1-2 s/100 szybciej.
Ja uważam, że nie.
Ostatnio zrobiłem 2 razy Warszawę autostradami i kilka razy Poznań, Wrocław, Szklarską Porębę krajówkami/wojewódzkimi.
Te moje 12 s do setki, tak wiem; będzie śmiech
Nie chce mnie się wklejać filmiku z wczorajszej jazdy z/do Wrocka.
Totalny syf 70-80 w rządku w jedną i drugą stronę. 2-3 razy wyprzedzanie na limicie, kilka razy z luzem (tak-gdyby było 6 s/100 byłoby bezpiecznie).
Nawet prosiakiem byłoby wyczynem dojechać do Wrocka, nie wyprzedzając na ciągłej, zakazach, skrzyżowaniach, przejściach dla pieszych, ale łamiąc ograniczenia prędkości, szybciej, niż 1-3 min na dystansie kilkudziesięciu km.
Taki bałagan jest na drogach.
A więc fundamentalne pytanie: czy trzeba się ciąć o tą 1-2 s/100 szybciej.
Ja uważam, że nie.
Wszystkie mają białe. Ja jestem trendseter.gregski pisze:Arno pisze: Oto kilka zdjęć nowego pojazdu służbowego. Wiem, że niedoskonałe, ale nie jestem mistrzem fotografii blackberskiej.
gratulacjony mini-S-klasse ;)
przypomnij, widze, ze manual, a jaki motor?
bialego juz nie chciales? ta plastik konsola czarna? broni sie tutaj, w jasnym orzechu nie wyglada zupelnie.
Białego to chciałem już STI sto lat temu. Ale mi dealer odradził, że białe to do oklejania na rajdach.
Motor 2.0 benzyna. ręczna skrzynia.
Czarny lakier, może i wygląda, ale się kurde brudzi od samego wsiadania do auta. Na drewnie ohydnym nie byłoby widać.
Jeździ fajniej niż poprzedni, na razie 200km więc wybaczcie ale nie będę się rozpisywał o "dodatnich wartościach przyśĻieszeń", czy o ujemnych takichże wartościach, bo klocki są nie ułożone jeszcze zaś.
Wygodny, cichy, radio i telefon po pewnym czasie nabierają ludzkiego wymiaru. Bardzo gruby przedni słupek.
No i na razie spalanie w mieście w korkach i bez 8.2.
FUX - ja uważam, że tak, bo jeśłi jedziesz inn trasą, gdzie się daje wyprzedzać, to jesteś na lewym pasie o wiele krócej
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
FUX pisze: Ja uważam, że nie.
no nie warto się ciąć , ale zupełnie inaczej wyprzedza się ciężarówki na drogach krajowych gdy pod butem jest zapas, szczególnie gdy pełen pokład,
taki kaprys, redukcja i ma jechać a nie dumać
rozmiawiałem ze znajoma która użytkuje BMW 528i 245 KM , róznica w spalaniu katalogowym a realnym powalająca ,
konsumuje w cyklu miejskim pod 20/100
obietnice producenta http://www.autocentrum.pl/dane-technicz ... m-od-2011/ 
konsumuje w cyklu miejskim pod 20/100
Arno pisze: FUX - ja uważam, że tak, bo jeśłi jedziesz inn trasą, gdzie się daje wyprzedzać, to jesteś na lewym pasie o wiele krócej
esilon pisze: ale zupełnie inaczej wyprzedza się ciężarówki na drogach krajowych gdy pod butem jest zapas, szczególnie gdy pełen pokład,
taki kaprys, redukcja i ma jechać
He, he...
To prawda, ale nie zamierzam płacić 200 kpln więcej za tą frajdę.
Dooopa do wygody się szybko przyzwyczaja.
Taka jest różnica między klekotem a żwawą benzyną.
Mój dieselek popisał się w weekend spalaniem 15/100. W trasie. Do Sopotu. 
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 159 razy
Chyba było szybko autostradą ;)Bilex pisze:Mój dieselek popisał się w weekend spalaniem 15/100. W trasie. Do Sopotu.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
opss :)esilon pisze:rozmiawiałem ze znajoma która użytkuje BMW 528i 245 KM , róznica w spalaniu katalogowym a realnym powalająca ,
konsumuje w cyklu miejskim pod 20/100![]()
obietnice producenta http://www.autocentrum.pl/dane-technicz ... m-od-2011/
to sie swagier zdziwi, odbiera w weekend 528i z 4x4
w sumie dobra metoda na zmniejszenie przebiegow :)
Ostatnio zmieniony 3 cze 2014, o 11:45 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
gregski pisze: odbiera w weekend 528i z 4x4
czekamy na raport spalania od swagra
trójka z tym silnikiem całkiem kusząca opcja
esilon pisze: trójka z tym silnikiem całkiem kusząca opcja
tak cos czulem, ze Cie bwm kusi po tym jak napisales o rwd
Bilex, jak tak można katować środowisko.
W-wa w te i wewte autostrada przeważnie do 130km/h, 9,3l/100; lało.

FUX,FUX pisze:Bilex, jak tak można katować środowisko.
wasze samochody palą tyle samo w trasie. To wynika z praw fizyki, a nie z marki samochodu.
Gdybyś jechał tak jak Bilex, to twój smok zeżarłby tyle samo dziewic ile pożarł jego smok.