Flokowanie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Flokowanie
Po ostatnich słonecznych dniach przyszedł mi na myśl pomysł zeby cos zrobic z odbijającą sie deską rozdzielczą na szybie,pomyslałem o flokowaniu, okazało się ze nie jest to tak drogi gips jak myslałem
i tu jest pomysł o rozszeżenie asortymentu działań mojego warsztatu
i teraz tak pytam Was czy teoretycznie bylo by zapotrzebowanie na takie usługi?? Jako ze prowadze kapciarnie spotykam wielu entuzjastów tuningu
tego w wydaniu smacznym i ładnym i tego z koca skali
Tylko tylko ze mieszkam na wygwizdowie nie takim strasznym ale jednak. jak myslicie warto inwestowac w okolichach Kielc (moja okolica) nie słyszałem o takim czyms
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Re: Flokowanie
może mieć to sens jako dodatkowa usługa do np. naprawy/modyfikowania desek rozdzielczych/konsol/boczków... A i tak pewnie najważniejszym argumentem to będzie cena (pokrycie deski strzyżem + ile za usługę wyjęcia i wsadzenia deski do auta) oraz moda na taki "tuning" w lokalnej społeczności...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Ja na pewno bym zamowil jesli wchodzi w gre wyjecie calej deski i usuniecie skrzypenia, ktore mnie serdecznie wq...a.
Pzw,
MCC
Pzw,
MCC
I tu jest pies pohrzebany o tym nie pomyslalem
jeszcze kupa roboty przy demontażu i montażu. A jeśli chodzi o inne elementy nie związane z motoryzacja?
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
komin pisze: A jeśli chodzi o inne elementy nie związane z motoryzacja?
wyflokować to pewnie można wszystko (do czego będzie można strzyź przykleić)
Zresztą gośc z WWA się chwali w tym topicu różnego rodzaju osiągnięciami w tym aspekcie:
http://www.forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=5497
a tu szybszy dostęp do fotek:
https://www.facebook.com/flokowanie?fref=ts
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Fajnie wyglada taka zrobiona czesc. Ale az strach pomyslec ile trzeba czesci odkrecic, zeby caly plastik w imprezce omeszkowac.
Jak trwala jest takie flokowanie? Jak z utrzymaniem czystosci?
Pzw,
MCC
Jak trwala jest takie flokowanie? Jak z utrzymaniem czystosci?
Pzw,
MCC
mcc, utrzymanie czystości nie jest trudne, aczkolwiek na floku szybko widać kurz. Czyści się go szczoteczką z miękkim włosiem, żeby go nie uszkodzić, albo ewentualnie jak się przybrudzi bardziej to wilgotną ściereczką z mikrofibry. Flok jak jest dobrze zrobiony to jest bardzo trwały. Wiele osób, które decydują się na flok wybiera kolor ciemny szary/grafitowy zamiast czarnego. Mniej widać kurz, a też wygląda dobrze (ale to oczywiście kwestia gustu).
Tu masz przykład porównania deski flokowanej na czarno i na szaro

Z tego co wiem, to w Warszawie ogarniają chłopaki z FlokArt - www na obrazku powyżej.
Z mojego doświadczenia flok poza tym, że bajerancko wygląda, to na prawdę się sprawdza w przypadku deski rozdzielczej w słoneczne dni - eliminuje efekt odbijania się deski rozdzielczej w szybie.
Poza tym dodaje 10 punktów szacunu na dzielni

Tu masz przykład porównania deski flokowanej na czarno i na szaro

Z tego co wiem, to w Warszawie ogarniają chłopaki z FlokArt - www na obrazku powyżej.
Z mojego doświadczenia flok poza tym, że bajerancko wygląda, to na prawdę się sprawdza w przypadku deski rozdzielczej w słoneczne dni - eliminuje efekt odbijania się deski rozdzielczej w szybie.
Poza tym dodaje 10 punktów szacunu na dzielni
Czarownica prawdę Ci powie :D