Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
Jeśli więcej osób spóźniło się na ten pekac, to być może książka drogowa zawierała zmyłkę (lokalesi widzieli gdzie jechać). Warto wtedy złożyć protest. ZSS może cofnąć karę.
ryjeks, dziękować
A pozwalać to sobie pozwalałem , chłopaków z BMW trochę denerwowałem i puściły nerwy i sprzęt. Ale w normalnej walce 2 z klasy 6tej i 3 z klasy 5tej wyleczyliśmy na seryjnej gumie
Festiwalowcom gratuluję , miałem tam w tym roku jechać ale kolizja terminów nastąpiła i pojechałem na Walimiu

tu niestety nie wychodziły wersie STi z których można świsnąć ,jedyną radą jest to ustrojstwo co się wkłada w drążek i wspoma ,ale do tego też i szpera konkretna i opony i............ryjeks pisze: Magiel tylko zmień i wejdziesz na inny dan![]()

A pozwalać to sobie pozwalałem , chłopaków z BMW trochę denerwowałem i puściły nerwy i sprzęt. Ale w normalnej walce 2 z klasy 6tej i 3 z klasy 5tej wyleczyliśmy na seryjnej gumie

Festiwalowcom gratuluję , miałem tam w tym roku jechać ale kolizja terminów nastąpiła i pojechałem na Walimiu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat pisze: tu niestety nie wychodziły wersie STi z których można świsnąć
FSTi nie było ?

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
na zgloszenie protestu zwykle masz pol godziny po ogloszeniu wynikow prowizorycznych. ( a w kazdym razie do ogloszenia wynikow oficjalnych) pozniej to raczej ciezkobooSTi pisze:Jeśli więcej osób spóźniło się na ten pekac, to być może książka drogowa zawierała zmyłkę (lokalesi widzieli gdzie jechać). Warto wtedy złożyć protest. ZSS może cofnąć karę.

ksiazka drogowa byla raczej ok, bo przeciez Mikolaj sam pisze, ze sie zaaferowali nagraniem - jak rozumiem byli w okolicy tego pkc. zwykle tez na dojazdowkach przyjmuje sie niska srednia, nie pamietam w tej chwili, nie ma znaczenia czy lokalesi znaja trase czy nie.
Zakladam tez, ze bylo zapoznanie. Warto wtedy na nieznanym terenie przejechac choc jedna petle i zapoznac sie z ksiazka. Obecnosc zawodnika poza trasa rajdu zdaje moze skonczyc sie wykluczeniem (nie chce mi sie szukac, bo na tel siedze)
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki,
Mikołaj pisze: jako pilot dałem d....
To główna, jedyna uwaga po tych dwóch dniach z Wami.
Takie sytuacje są niedopuszczalne. W sensie: ten element wymaga poprawy!!!
I jeszcze raz gratki za jazdę. Moja została mile połechtana.
Widzimy się na RM.
Chodzi ci o nagranie wywiadu? No właśnie tego nie wywnioskowałem, bo wywiady zwykle udziela się po zakończeniu rajdu, a pkc 6b to raczej jest w środku trasy.Alan, Alan, Alan! pisze: bo przeciez Mikolaj sam pisze, ze sie zaaferowali nagraniem - jak rozumiem byli w okolicy tego pkc
Piszę o proteście, żeby chłopaki wiedzieli, że taka możliwość jest. Na ostatnim festiwalowym przegraliśmy drugie miejsce na ostatnim pekacu, ale nie z naszej winy, więc protest przeszedł i karę anulowano ;)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
O,to napisz cos wiecej o Waszej przygodzie z pkc moze sie przydac komus.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Było OK.Alan, Alan, Alan! pisze: ksiazka drogowa byla raczej
Chociaż dla kogoś nie przyzwyczajonego do sformułowań harmonogramu w rodzaju "komasacja <= 25min" może być to mylące, bo to daje organizatorowi dowolność i pilot musi tu być czujnym co sędzia do karty drogowej wpisze. Ale tak samo jest i w rajdach wyższych poziomów. Zdobyte doświadczenia z rajdowej papierologi z pewnością będą przydatne, ale najważniejsza jest świetna jazda Wojtasa i wykręcane czasy - wielki szacun!!!

Co do Zofili jazdy, to niech sobie sama wrażenia opisuje

Tu mały onboardzik

Ostatnio zmieniony 22 cze 2014, o 21:57 przez jarmaj, łącznie zmieniany 5 razy.
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJ
jarmaj pisze: Co do Zofili jazdy
Mi się podobało. ;)
Mi też
Była na prawdę fajna jazda.
Szczególnie podobał mi się ten OS, który jest na onboardzie, który linkował jarmaj - żadnych szykan, srykan, czy innych wygrodzeń, wąska, w sumie kręta, ale i dość szybka droga i ogień.
Choć trzeba przyznać, że organizator dość ostro pojechał z czasówką, bo była napięta jak baranie jaja
Z OS na OS z zapasem 3-5 min (bez szans np. na dotankowanie auta), a na komasacji raz 8 a raz 10 min. Goście jak przekładali po pierwszej pętli z przodu deszcze na slicki, to jedno koło zmieniali w kolejce do PKC wjazdowego na komasację, a drugie w kolejce do PKC wyjazdowego
Ogólnie organizacyjnie bardzo fajnie, szkoda że wypadł jeden OS (wolny przejazd). Sportowo też super, choć oczywiście są miejsca do poprawy.
Podziękowania dla forumowej ekipy za doping
Gratulacje dla wojtasa i mikołaja
Piękna jazda i 1 plac z czasów jazdy sportowej. Super!!!

Była na prawdę fajna jazda.

Choć trzeba przyznać, że organizator dość ostro pojechał z czasówką, bo była napięta jak baranie jaja

Ogólnie organizacyjnie bardzo fajnie, szkoda że wypadł jeden OS (wolny przejazd). Sportowo też super, choć oczywiście są miejsca do poprawy.
Podziękowania dla forumowej ekipy za doping

Gratulacje dla wojtasa i mikołaja

Piękna jazda i 1 plac z czasów jazdy sportowej. Super!!!
Czarownica prawdę Ci powie :D
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no na tym komasacja polega, ze bywa na niej rozny czas i wlasnie zwykle podaje sie minimalny i maksymalny. sedzia na pkc wjażdowym nadaje ten czas - taka rola pilota, zeby pilnowac.jarmaj pisze: Chociaż dla kogoś nie przyzwyczajonego do sformułowań harmonogramu w rodzaju "komasacja <= 25min" może być to mylące, bo to daje organizatorowi dowolność i pilot musi tu być czujnym co sędzia do karty drogowej wpisze. Ale tak samo jest i w rajdach wyższych poziomów.
np. na rallymasters na komasacji pani na wjazdowym sie pomylila i nadala taki sam czas wyjazdu dwom zalogom. w zwiazku z tym dziewczyny na wyjazdowym same sobie zaczly przestawiac od tamtej zalogi czasy wyjazdu o 1 min. tylko ja zaprotestowalem i nakazalem dac wize na dokladny czas jaki mi zostal nadany (no i zalogom po mnie). jakby sie organizator doliczyl wszyscy pomiedzy mogliby dostac 10sek kary i pozniej niepotrzebne stresy. Malo tego ja na moejscu organizatora w takim przypadku protestu bym nie uznal, bo to blad pilota.
sedzia na pkc musi wpisac czas z oficjalnego zegara, nigdy inaczej. (ewentualnie jezeli wyraznie sie zgodzi i we wczesniejszej minucie wpisze poprawny czas - choć to jest niezgodne z regulaminem sportowym)
Według mnie to błąd organizatora i ZSS cofnąłby automatycznie kary. Pilot nie ma obowiązku sprawdzania czasu w konfrontacji z innymi załogami. Obowiązkowo zaś musi kontrolować w pisy do karty i jeśli tam coś się nie zgadza to może od razu reagować.Alan, Alan, Alan! pisze: Malo tego ja na moejscu organizatora w takim przypadku protestu bym nie uznal, bo to blad pilota.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
blad pilota. jezeli masz czas wjazdu 15:00 a wyjazdu 15:15, a osoba na pkc wyjazdowym wpisuje w swojej kratce 15:16 bez zadnej adnotacji czy korekty czasu nadanego na wjezdzie to jest to blad pilota. i nie potrzeba do tego konfrontowac z innymi zawodnikami, tylko wlasnie sprawdzac co sedzia wpisal. zawsze. i prosic o korekte jezeli jest cos zle. i taka sytuacja miala wlasnie miejsce.booSTi pisze:Według mnie to błąd organizatora i ZSS cofnąłby automatycznie kary. Pilot nie ma obowiązku sprawdzania czasu w konfrontacji z innymi załogami. Obowiązkowo zaś musi kontrolować w pisy do karty i jeśli tam coś się nie zgadza to może od razu reagować.Alan, Alan, Alan! pisze: Malo tego ja na moejscu organizatora w takim przypadku protestu bym nie uznal, bo to blad pilota.
Zofija, zmiana opon na komasacji to wykluczenie

Tak na prawdę to nie ma znaczenia czy się pomyliła, czy nie. Sędzia na PKC nadaje czas i ten czas obowiązuje załogę. Teoretycznie w jednej minucie na PKC może być dowolna ilość załóg, bo np. ktoś wjedzie o czasie, ktoś za szybko, ileś załóg złapie spóźnienie. I wszyscy mają jeden czas - jeśli jest to PKC wyjazdowy z komasacji, to obowiązuje do kolejnego PKC przed OS. Tam też wszyscy dostają tą samą prowizoryczną minutę startu i dopiero na starcie do OS jest to weryfikowane przez rzeczywisty czas startu do odcinka. Każdy dalej jedzie już wg swojego czasu. Oprotestowywanie czegoś takiego to po prostu byłaby bzdura.Alan, Alan, Alan! pisze:
np. na rallymasters na komasacji pani na wjazdowym sie pomylila i nadala taki sam czas wyjazdu dwom zalogom.
No zgadza się. Mi chodzi o sytuację kiedy dwóm załogom sędzia wpisze ten sam czas wyjazdu ze strefy.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
i dokladnie tak sie stalo. wpuszczalem auto na ostatnie dwa pkc razem z poprzedzajacym. pilka jesk krotka, czasy musza sie dodawac - ale masz racje prowizoryczny czas startu os jest przewidywanym nie krotszym niz 3 minuty. sedzia na starcie nadaje ten wlasciwy.zofija pisze:Tak na prawdę to nie ma znaczenia czy się pomyliła, czy nie. Sędzia na PKC nadaje czas i ten czas obowiązuje załogę. Teoretycznie w jednej minucie na PKC może być dowolna ilość załóg, bo np. ktoś wjedzie o czasie, ktoś za szybko, ileś załóg złapie spóźnienie. I wszyscy mają jeden czas - jeśli jest to PKC wyjazdowy z komasacji, to obowiązuje do kolejnego PKC przed OS. Tam też wszyscy dostają tą samą prowizoryczną minutę startu i dopiero na starcie do OS jest to weryfikowane przez rzeczywisty czas startu do odcinka. Każdy dalej jedzie już wg swojego czasu. Oprotestowywanie czegoś takiego to po prostu byłaby bzdura.Alan, Alan, Alan! pisze:
np. na rallymasters na komasacji pani na wjazdowym sie pomylila i nadala taki sam czas wyjazdu dwom zalogom.
Tak jak pisałam - to nie ma znaczenia, czy to sędzia się pomylił, czy miał takie widzimisię, czy załoga się spóźniła. Trzeba pilnować tego swojego czasu i tyle, a nie patrzeć się na czas innych załóg. Przy starcie do OS każdy dostanie swoją minutę i po sprawie.booSTi pisze:No zgadza się. Mi chodzi o sytuację kiedy dwóm załogom sędzia wpisze ten sam czas wyjazdu ze strefy.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no to wtedy jada tak jak wpisal, chyba ze zauwaza to wczesniej i sedzia skoryguje w karcie. No ale przeciez nie ma obowiazku konfrontowaniabooSTi pisze:No zgadza się. Mi chodzi o sytuację kiedy dwóm załogom sędzia wpisze ten sam czas wyjazdu ze strefy.

- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jestem!!!
Hmm.Od czego tu zacząć??
Powiem tak,radość z wyników na oesach jest ogromna bo przed rajdem bałem się że nie będziemy w stanie nawiązać walki z Evkami i Imprezą (team Sieradz),a tu jakoś się udało.
Rajd ogólnie super, jak na każdym rajdzie jakiś mały bałagan był ,ale nie było tragedi.
Najgorszym było to że organizator raczej nie przewidzial zapoznania z trasą.
Tzn. jak poszedłem zapytać Pani odpowidzialej z tę kwestię to usłyszałem że przecież są onboardy,a jak już bardzo chcemy to odcinki można przejść na pieszo.
opisu samochodem nie przwidziano.
Tak w skrócie oesy.
Prolog- mega sliski asfalt,zwłaszcza na drugim przejeździe po deszczu.
oes 1 dnia drugiego- najlepszy na całym rajdzie (jak dla mnie) b.wąski między polami,więc w miarę bezpieczny, fajne cięcia,ale co za tym idzie dużo syfu więc trzeba było się pilnować, no i do tego szybki.
oes 2 - bardzo szybki z czwórkowymi,długimi zakrętami z lewą na hamulcu.
oes 3 też bardzo szybki ,dla niektórych za szybki bo jeden Seat nie wstrzelił się w mostek,rozwalił bariery i następne dwa przejazdy odwołali.
oes 4 to zmieniony prolog więc jak wyżej.
No i teraz ten cholerny błąd,który wynika tylko i wyłącznie z naszej winy.
Tak to jest jak się jest cwaniakiem,któremu wydaję się że po jednej imprezie z PKC czyli RM wiemy juz wszystko na temat posługiwania się kartami i innymi takimi.
Patrząc z MIkołajem na te 25 minut po pętli też myślałem,że tyle mamy czasu,a tu dupa.Nie będę się rospisywał i tłumaczył - daliśmy dupy i już.
Boli strasznie,bo to głupia sprawa,ale jak wszyscy piszą ,że to nauczka na następne rajdy. Kolejna sprawa to też to,że jak się jest nowicjuszem to trzeba chodzić,pytać bo to nie wstyd.
Podsumowując- super trening,ale wyć się chce!!!
AHA!!!! najważniejsze!!!!! w wynikach bez tej cholernej taryfy zlaliśmy wysiepane EVO
No i jak zwylke ,dziękuje wszystkim zaangażowanym za pomoc- ekipa stała i znana.
No i pozdrawiam nowo poznanych forumowiczów- fajne "ludzie".

Hmm.Od czego tu zacząć??
Powiem tak,radość z wyników na oesach jest ogromna bo przed rajdem bałem się że nie będziemy w stanie nawiązać walki z Evkami i Imprezą (team Sieradz),a tu jakoś się udało.
Rajd ogólnie super, jak na każdym rajdzie jakiś mały bałagan był ,ale nie było tragedi.
Najgorszym było to że organizator raczej nie przewidzial zapoznania z trasą.

Tzn. jak poszedłem zapytać Pani odpowidzialej z tę kwestię to usłyszałem że przecież są onboardy,a jak już bardzo chcemy to odcinki można przejść na pieszo.

Tak w skrócie oesy.
Prolog- mega sliski asfalt,zwłaszcza na drugim przejeździe po deszczu.
oes 1 dnia drugiego- najlepszy na całym rajdzie (jak dla mnie) b.wąski między polami,więc w miarę bezpieczny, fajne cięcia,ale co za tym idzie dużo syfu więc trzeba było się pilnować, no i do tego szybki.
oes 2 - bardzo szybki z czwórkowymi,długimi zakrętami z lewą na hamulcu.
oes 3 też bardzo szybki ,dla niektórych za szybki bo jeden Seat nie wstrzelił się w mostek,rozwalił bariery i następne dwa przejazdy odwołali.

oes 4 to zmieniony prolog więc jak wyżej.

No i teraz ten cholerny błąd,który wynika tylko i wyłącznie z naszej winy.

Tak to jest jak się jest cwaniakiem,któremu wydaję się że po jednej imprezie z PKC czyli RM wiemy juz wszystko na temat posługiwania się kartami i innymi takimi.
Patrząc z MIkołajem na te 25 minut po pętli też myślałem,że tyle mamy czasu,a tu dupa.Nie będę się rospisywał i tłumaczył - daliśmy dupy i już.
Boli strasznie,bo to głupia sprawa,ale jak wszyscy piszą ,że to nauczka na następne rajdy. Kolejna sprawa to też to,że jak się jest nowicjuszem to trzeba chodzić,pytać bo to nie wstyd.
Podsumowując- super trening,ale wyć się chce!!!

AHA!!!! najważniejsze!!!!! w wynikach bez tej cholernej taryfy zlaliśmy wysiepane EVO

No i jak zwylke ,dziękuje wszystkim zaangażowanym za pomoc- ekipa stała i znana.
No i pozdrawiam nowo poznanych forumowiczów- fajne "ludzie".

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Wojtas, gratki dla Was jeszcze raz.
A pkc sie nie martw, na poczatku musi sie zdarzyc wtopa. Na RM sluze pomoca

- wojtas.
- 5 gwiazdek
- Auto: Impreza R 06,turbo dziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
chętnie posłucham,a już zwłaszcza Mikołaj.Alan, Alan, Alan! pisze:Wojtas, gratki dla Was jeszcze raz.

Aha! integracja w sobotę wieczorem w tym samym miejscu co poprzednio!!!

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ponieważ postanowiłem, że odkurzę 14 letniego dziadka wyników online, to wrzucam dwie prevki jak to zaczyna wyglądać. 
http://rallymasters.razdwaprojekt.pl/iris.mpg (wyniki zawodnika)
http://rallymasters.razdwaprojekt.pl/iris2.mpg (porównywanie zawodników)
Jest jeszcze trochę do zrobienia, bo to wszystko w odrobinę uboższej wersji powstało około roku 2000, ale działamy. Firma poświęca na to 50% czasu w tym miesiącu i mam nadzieję zdąrzyć na najbliższe Rally Masters. Później chcemy dostosować tak całą maszynerię, żeby uruchamiać z palca na dowolne imprezy.
Dodam, że system obsługuje (tzn obsługiwał, bo trzeba przepisać) cały rajd, a nie tylko same wyniki.
Z R. Krawczykiem już obgadane (zresztą, on mnie do tego zagonił i dał możliwości tych paręnaście lat temu), pan Dobosz jest zainteresowany.
Jak się nie uda zmieścić w budżecie, który mogę poświęcić, to będziemy kombinować
Sorry, za jakość zrzutów, to nie jest moja mocna strona.

http://rallymasters.razdwaprojekt.pl/iris.mpg (wyniki zawodnika)
http://rallymasters.razdwaprojekt.pl/iris2.mpg (porównywanie zawodników)
Jest jeszcze trochę do zrobienia, bo to wszystko w odrobinę uboższej wersji powstało około roku 2000, ale działamy. Firma poświęca na to 50% czasu w tym miesiącu i mam nadzieję zdąrzyć na najbliższe Rally Masters. Później chcemy dostosować tak całą maszynerię, żeby uruchamiać z palca na dowolne imprezy.
Dodam, że system obsługuje (tzn obsługiwał, bo trzeba przepisać) cały rajd, a nie tylko same wyniki.
Z R. Krawczykiem już obgadane (zresztą, on mnie do tego zagonił i dał możliwości tych paręnaście lat temu), pan Dobosz jest zainteresowany.
Jak się nie uda zmieścić w budżecie, który mogę poświęcić, to będziemy kombinować

Sorry, za jakość zrzutów, to nie jest moja mocna strona.

Tak też powiedział główny sędzia zawodów:Alan, Alan, Alan! pisze:Wojtas, gratki dla Was jeszcze raz.
Będzie bolało, ale zapamiętacie na zawsze tą lekcję i zawsze będziecie perfekcyjni w kartach drogowych.
Tak że nauka kosztuje.
To jest też przestroga dla innych forumowiczów.
Uczcie się na błędach innych

Ale i tak się cieszę. Super weekend za nami, emocje mega. Cięcie się na dziesiątki sek.
To jest to. A wyniki jeszcze przyjdą