Chlejady nad Pilicą ?

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ

gdzie i kiedy?

Czas głosowania minął 15 mar 2014, o 12:23

w agroturystyce "Safari" w terminie 18-20.07.2014
4
100%
szukamy większego ośrodka dostępnego w terminie 18-20.07.2014
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Chlejady nad Pilicą ?

Post 5 lip 2014, o 23:35

Лукашэнка pisze: gdyby faktycznie było dużo więcej osób chcących wziąć udział w tym spotkaniu i potrzebujących pokoi, to moglibyśmy w ogóle przenieść całą imprezę w inne miejsce,
Tak wydawałoby się najsensowniej, bo te wyścigi o pokoje są takie trochę nie si.
Лукашэнка pisze: pokój 4-osobowy, ale w związku z tym, ze dzieli on łazienkę z jednym z pokoi 2-osobowych,
Urok dwójki polega m.in na tym, że łazienka jest dla dwojga, a nie dla sześciu :roll:

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0

Post 5 lip 2014, o 23:39

WiS,
no ale może pamiętasz, że na początku zainteresowanie tym spotkaniem było nikłe,
a to miejsce nad Pilicą wygrało nie dlatego, że było najlepsze, tylko, że nikt niczego innego konkretnie nie zaproponował?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lip 2014, o 23:44

Tak czy owak, kiepsko będzie się bawić w 16 sztuk, gdy na liście chętnych było 27 osób...

Chyba, że reszta zainteresowanych zechce upchać się w pokoju ze zbiorową łazienką, w namiotach, albo uprawiać nocną turystykę... to wtedy nie ma sprawy.

Jeśli jest możliwość przeniesienia się do ośrodka, w którym są przyzwoite noclegi dla wszystkich - to ja jestem za.

Gootek
6 gwiazdek

Post 5 lip 2014, o 23:54

WiS,
to nie tak.
Część z osób zadeklarowała, że wybiera namiot, lub nawet jak Gal - nocleg w aucie.
Teraz poprzez PW zapytałem jeszcze o potwierdzenia.
A pokoje z jakuzzi też są do dyspozycji, tyle, że w Spale. To tylko pół godziny dojazdu.
Oczywiście, spotkanie mogliśmy od początku organizować w obiekcie większym, o wyższym standarcie, np w pobliskim: http://www.mlynczysko.pl/ Jednak zdaje mi się, że chodziło między innymi o to aby koszt nie był barierą dla nikogo.
Zresztą, co stało na przeszkodzie, aby ktokolwiek zaproponował jakiekolwiek inne miejsce?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 00:03

Лукашэнка pisze: Część z osób zadeklarowała, że wybiera namiot, lub nawet jak Gal - nocleg w aucie.
Ale chyba nie wszyscy...
Лукашэнка pisze: co stało na przeszkodzie, aby ktokolwiek zaproponował jakiekolwiek inne miejsce?
Nie wiem. Może nikt nie chciał mieszać organizatorowi, który się podjął tej roli?
Лукашэнка pisze: to nie tak.
Zaproponowałeś przeniesienie jako jedną z możliwych opcji - odpowiedziałem, że uważam ją za sensowną.
Zobaczmy, co powie reszta stada - ze mną tam jak z dzieckiem, za rękę i do knajpy... byle z kibelkiem i prysznicem ;-)
Ostatnio zmieniony 6 lip 2014, o 00:21 przez WiS, łącznie zmieniany 2 razy.

Gootek
6 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 00:15

WiS pisze:Ale chyba nie wszyscy...
No wiesz,nawet na Białorusi chyba nie wszyscy popierają łaskawą władzę.
;-)
WiS pisze:Nie wiem. Może nikt nie chciał mieszać organizatorowi, który się podjął tej roli?
Dobre. :-d

WiS pisze:Zaproponowałeś przeniesienie jako jedną z możliwych opcji - odpowiedziałem, że uważam ją za sensowną.
Zobaczmy, co powie reszta stada - ze mną tam jak z dzieckiem, za rękę i do knajpy... byle z kibelkiem i prysznicem ;-)
Tak, przeniesienie nadal wchodzi w rachubę.
Idealnie gdybyśmy zgodzili się przesunąć to o jeden dzień, bo sobotnie wieczory są wszędzie najmocniej oblężone.
Ale nawet w tym samym terminie, w rachubę wchodzi np. http://www.fwp.pl/spala.html
To jest obiekt o tyle wdzięczny, że są to trzy znajdujące się koło siebie hotele, w trzech różnych standardach i co za tym idzie trzech cenach za noclegi. A zaplecze gastronomiczno-imprezowe jest wspólne.
Mimo to nie jestem taki pewien, czy odpowiadałoby to wspomnianym wcześniej "wszystkim".
Oczywiście, zapraszam do dyskusji.
W końcu od tego jest forum, z nazwy co najmniej.
:->

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 00:23

Przejrzałem początek wątku i faktycznie, wychodzi zasadniczo na dyktatorowe - od początku było wiadome, ile jest miejsc i że kto bardziej zdecydowany, ten lepszy. I że jak komuś to nie pasi, to może dawać alternatywną propozycję. Nikt nie dał. Czyli, tak jakby, nie ma podstaw do grymaszenia. Niniejszym więc zaprzestaję marudzenia. Howgh.

W tej sytuacji, z atrakcji dodatkowych, ja najchętniej wybieram leżenie do góry brzuchem, w cieniu, z zimnym browcem :evilgrin: Ale jeśli coś koniecznie trzeba, to chyba najbardziej ta jazda konna. Jakiś mały samochodowy rajd po okoliczych zabytkach i atrakcjach też by można, ewentualnie :roll:

Gdyby jednak vox populi uznał, że przenosimy bazę - to ja uprzejmie informuję, że mnie jakieś wyższe koszta nie przerażają, a wolę, by wszyscy chętni mogli wziąć udział. Przesuniecie terminu o dzień też mi nie przeszkadza.

PS.
Лукашэнка pisze: nie jestem taki pewien, czy odpowiadałoby to wspomnianym wcześniej "wszystkim".
Nie pisałem, że wszystkim ma pasować, tylko że nie wszyscy którzy są dziś poza listą miejsc w pokojach deklarowali chęć spania w namiocie czy w aucie. Ale, jakby co, niech mówią za siebie.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 6 lip 2014, o 00:42

Лукашэнка pisze: Idealnie gdybyśmy zgodzili się przesunąć to o jeden dzień, bo sobotnie wieczory są wszędzie najmocniej oblężone.
Wówczas ja z Dorotą na pewno odpadamy :-|

Co do ew. atrakcji to kajaki lub przejażdżka wozem, choć podobnie jak WiS najbardziej preferuję błogie lenistwo w dobrym towarzystwie ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

jaworek74
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX '04
Polubione posty: 0

Post 6 lip 2014, o 08:07

Niestety z przyczyn czysto technicznych musze zrezygnowac z imprezki,niestety do 4 sierpnia musze zostac na statku :wall: ...buuu a juz liczylem ze spotkam znowu Tych samych milych ludzi co w Kielcach:)
If in Doubt just flat out ....

Gootek
6 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 10:21

WiS pisze:Jakiś mały samochodowy rajd po okoliczych zabytkach i atrakcjach też by można, ewentualnie :roll:
WiS,
to już jakiś dodatkowy pomysł, więc dodam to do listy opcji.

Rzeczywiście, jest co zobaczyć w okolicy.
Rajd można rozpocząć od przeprawienia się przez Pilicę niewielkim promem, który można dostrzec na jednej z wczorajszych fotografii gdy się ją powiększy. Potem, bardzo malowniczymi bocznymi drogami możemy dojechać do:
- Poświętnego: http://www.zamkilodzkie.pl/pliki/studzianna.htm
- Inowłodza: http://www.zamkilodzkie.pl/pliki/inow.htm, http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci ... %C5%82odzu
i wreszcie do Spały i okolic (np. bunkry w Konewce) http://www.spala.pl/zwiedzanie/

To taki program na około 3 godziny.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 6 lip 2014, o 10:21

My się pojawimy z namiotem.

1. Spływ kajakowy (ok. 2-3 godziny), z transportem: 30 zł/osoba
- Лукашэнка
- danikl, Magda

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 6 lip 2014, o 10:25

WiS, strasznie marudzisz :razz:
Ale tak to jest na urlopie naukowym, jak człowiek ma za dużo czasu i się nudzi ;-) :mrgreen:

Лукашэнка, myślałam że tam na Białorusi, to jednak rządy silnej ręki, a tu tyle opcji do wyboru i vox populi brany pod uwagę :giggle:

Ale serio, fajnie że mamy konkrety. :-> 8-)

Moje obawy o przyszłość imprezy wzięły się z zapewnień Organizatora, o podaniu "aktualnych informacji logistycznych" w określonym terminie. A tu w wątku cisza - sobie myślę, źle wróży. Na szczęście wszystko aktualne :thumb:

Ja z jarmajem potwierdzamy swoje przybycie w terminie piątek niedziela (czwartek sobota zdecydowanie odpada) i teraz od nas trochę konkretów:
- możemy wziąć ten pokój dwójkę, który ma wspólną łazienkę z czwórką, dla nas to żaden problem
- jeśli zostajemy w tym ośrodku to z atrakcji poprosimy:

- Лукашэнка
- zofija
- jarmaj

- jeśli mamy nadpodaż zainteresowanych i w grę wchodzi przeniesienie się do innego ośrodka, to dla nas to też nie problem, nawet w przypadku gdyby wiązało się to z dopłatą.

Ale chciałam podkreślić, że z tego co pisze Organizator, to wolny jest jeszcze pokój 4-osobowy i jak do tej pory nikt na niego nie reflektował. Tak więc nie marudzić, nie wybrzydzać, tylko kto chętny to się zgłaszać, zapisywać i jechać :!: :mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

Gootek
6 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 10:41

Zofija,
przepraszam i Ciebie i pozostałych uczestników spotkania za nieodzywanie się mimo wcześniejszej zapowiedzi.
Nagromadziło mi się trochę problemów, między innymi zmarł mój kolega i teraz porządkuję i zamykam pewne sprawy w jego firmie...
jestem tym trochę przybity i przemęczony i to pewnie dlatego odsunąłem w myślach sprawy imprezowe na dalszy plan.
Ale, już koniec marudzenia - będę teraz już trzymał rękę na pulsie, aby podopinać sprawy chlejadowe.
:->

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 10:43

Лукашэнка, spoko luz :->

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 11:25

jaworek74 pisze: musze zrezygnowac z imprezki,niestety do 4 sierpnia musze zostac na statku ...buuu
:-(
zofija pisze: WiS, strasznie marudzisz
No przecie już przestałem ;-)

Co do atrakcji - rozumiem, że nie musimy demokratycznie wybrać jednej dla wszystkich, tylko mogą się utworzyć podgrupy końskie, wodne, zwiedzające i pejntbolowe? Jeśli tak, to:
WiS: wycieczka samochodowa - a w razie gdyby nie, to jazda konna, kajak w trzeciej kolejności.
Mag: kajaki (o ile będą kamizelki i o ile ktoś umiejący pływać ją przygarnie na pokład :mrgreen: ), w razie gdyby nie - to konie, na końcu hierarchii paintball.

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 13:06

WiS pisze: Mag: kajaki (o ile będą kamizelki i o ile ktoś umiejący pływać ją przygarnie na pokład :mrgreen: ), w razie gdyby nie - to konie, na końcu hierarchii paintball.
Jakby co to ja umiem pływać i ratować w wodzie, jarmaj z resztą też, więc spokojnie Mag może się wybierać ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 6 lip 2014, o 18:49

namiot jeżeli uda się dojechać 8-)

strzelanie z kulek mnie interesuje :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2014, o 19:31

esilon pisze: jeżeli uda się
No nawet nie mów, że nie - w końcu na co dzień mamy do siebie za daleko, a jakoś w końcu trzeba się spotkać :mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 6 lip 2014, o 22:46

Szanse że dołączę są bardzo duże :drunk:
Jak są wolne miejsca pod dachem w pokoju to proszę dwa zarezerwować, chociaż zdecydowanie wolałbym dwójkę.
Opcja przenosin nawet przy wyższych kosztach jest ok jak będzie szansa na dwójkę. Dojeżdżanie z innej kwatery jest mało praktyczne skoro plan jest na leżenie z piwkiem.
Z atrakcji dodatkowych - kajaki 2 osoby. Może się nie utopię ;-)
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 6 lip 2014, o 23:55

Mnie nie będzie ,możesz usunąć z listy .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 00:13

Kruszyn, łeeee... :-(

damazia
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: nie wiem, które fajniejsze: czarne czy srebrne?
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 39 razy

Post 7 lip 2014, o 10:14

Oj, dawno tu nie zaglądałam. Odpowiadam zatem szybko w naszym imieniu.

- Лукашэнка
- zofija
- jarmaj
- damaź
- damazia

Przełożenie terminu w naszym przypadku raczej by odpadało, ze względu na sprawy zawodowe. Co do samych przenosin, to nie ma dla nas raczej znaczenia, byle by termin pozostał bez zmian i byle byśmy mieli dwójkę...
My mamy pokój dwuosobowy ze względu na kota (izolacja zwierza kanapowego od zwierzów nie-kanapowych oraz strasznych obcych ludzi ;-) ), kwestia łazienki jest dla nas drugorzędna, a więc możemy się nią spokojnie podzielić z osobami "podnamiotowymi".
damazie chodzą parami

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 7 lip 2014, o 10:15

my potwierdzamy że będziemy oczywiście
Kruszyn nie rób siary - nie bądź kawior :mrgreen:
z atrakcji - Nula jazda konna, ja pewnie spływ kajakowy

Mam nadzieję, że pokoje są zamykane na klucz, bo nasza sucz jak spotka się z kotami Damaziowymi - to będziemy ich (kotów i psa) na końcu polski szukali :-)

esilon nie wymiękaj, dupa w troki, namiot na plecy i przyjeżdżaj - zresztą pokój 4-osobowy jest wolny, więc jaki problem :-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 lip 2014, o 10:55

busik pisze: Kruszyn nie rób siary - nie bądź kawior :mrgreen:
Nie ma w łazienkach kryształowych luster,wanny z bąbelkami i młodej myjącej to nie jadę :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 7 lip 2014, o 11:56

Kruszyn pisze: Nie ma w łazienkach kryształowych luster,wanny z bąbelkami i młodej myjącej to nie jadę

podobno wszystko jest , jedź :-)

ODPOWIEDZ