Ja się chętnie podejmę, serio. Szlag mnie już trafia. Tylko trzeba ustalić zasady, żeby potem nie było, że "kasujemy posty"...gregski pisze:Bilex, niech ktos to wreszcie ogarnie, bo co raz rzadziej tu zagladam przez ten syf..
Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Jakas powazniejsza weryfikacja przy logowaniu nowych powinna zalatwic temat... Zreszta, ja sie nie znam, a ludzi z branzy it jest na forum tona przecie
Słuchajcie, zobaczcie ile lat Bilex się kamuflował i nic, tylko pisał i pisał i pisał. Minęło lat mało wiele i nagle z przyczajki, jak już nikt nie widzi w Bilexie spammera, Bilex wstawia nam super reklamę firmy sąsiedzkiej samochodowej - wylazło szydło z worasa!
Proszę zwrócić uwagę na w zasadzie dowcipnie ironiczny wpis spammera o Fordzie fieście vs WRX - niby nic a jednak.
Spamerom mówimy dosadne nie.
Proszę zwrócić uwagę na w zasadzie dowcipnie ironiczny wpis spammera o Fordzie fieście vs WRX - niby nic a jednak.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno,
tych co spamują o Fordach czy innych na "F", rozstrzeliwałbym bez ostrzeżenia.
Bo powinna być jakaś granica dołowania motoryzacyjnego poziomu.
Dlatego skoro uzgadniamy, że odtąd spamujemy tylko o tych lepszych markach, to pochwalę się tutaj, że kilka dni temu, przejeżdżając obok salonu przy Połczyńskiej, zatrzymałem się na pierwszej prezentacji Lexusa NX.
Moim głównym motywem był głód. Nie miałem tego dnia czasu by przejechać przez jakiegoś McDrive. Moja intuicja, ze Lexus zaproponuje dobry catering nie zawiodła mnie. Faktycznie pojadłem bardzo smacznie.
Poza tym rzeczywiście obejrzałem te eniksy.
W salonie do dyspozycji ciekawskich udostępniono dwie sztuki:
Pierwszy to NX 300h. Wolnossące 2.5 plus silniki elektrycznie. W sumie około 200 KM. Auto już można zamawiać, uboższe wersje nawet w promocyjnych cenach.
Japończycy dostarczyli również przedprodukcyjny egzemplarz NX 200t. Tutaj zastosowano nowy turbodoładowany silnik benzynowy, o mocy około 250 KM. Ta wersja będzie dostępna dopiero w roku 2015.
Niestety, mimo niższej akcyzy oraz braku dodatkowego napędu elektrycznego, Lexus ma zamiar pozycjonować 200t drożej niż 300h.
Samochody sprawiły na mnie znośne wrażenie wizualne z zewnątrz, a jakość wykonania wnętrza oceniam jako bardzo dobrą.
Niestety nie było mowy o żadnych jazdach, bo na prezentację dostarczono auta przedprodukcyjne, bez homologacji.
A tak to ma jeździć, wg reklamówki:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=_CZdDwETrY0
tych co spamują o Fordach czy innych na "F", rozstrzeliwałbym bez ostrzeżenia.
Bo powinna być jakaś granica dołowania motoryzacyjnego poziomu.
Dlatego skoro uzgadniamy, że odtąd spamujemy tylko o tych lepszych markach, to pochwalę się tutaj, że kilka dni temu, przejeżdżając obok salonu przy Połczyńskiej, zatrzymałem się na pierwszej prezentacji Lexusa NX.
Moim głównym motywem był głód. Nie miałem tego dnia czasu by przejechać przez jakiegoś McDrive. Moja intuicja, ze Lexus zaproponuje dobry catering nie zawiodła mnie. Faktycznie pojadłem bardzo smacznie.
Poza tym rzeczywiście obejrzałem te eniksy.
W salonie do dyspozycji ciekawskich udostępniono dwie sztuki:
Pierwszy to NX 300h. Wolnossące 2.5 plus silniki elektrycznie. W sumie około 200 KM. Auto już można zamawiać, uboższe wersje nawet w promocyjnych cenach.
Japończycy dostarczyli również przedprodukcyjny egzemplarz NX 200t. Tutaj zastosowano nowy turbodoładowany silnik benzynowy, o mocy około 250 KM. Ta wersja będzie dostępna dopiero w roku 2015.
Niestety, mimo niższej akcyzy oraz braku dodatkowego napędu elektrycznego, Lexus ma zamiar pozycjonować 200t drożej niż 300h.
Samochody sprawiły na mnie znośne wrażenie wizualne z zewnątrz, a jakość wykonania wnętrza oceniam jako bardzo dobrą.
Niestety nie było mowy o żadnych jazdach, bo na prezentację dostarczono auta przedprodukcyjne, bez homologacji.
A tak to ma jeździć, wg reklamówki:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=_CZdDwETrY0
Ostatnio zmieniony 9 lip 2014, o 00:06 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jeśli mam czytać o fordach to już wole posty Łukaszenki. Przynajmniej nie uwłaczają mojej inteligencji. Tak, tak, sam sie dziwie ze to mowię.
Pisałem z telefonu
Pisałem z telefonu
Przejrzałeś mnieArno pisze:Słuchajcie, zobaczcie ile lat Bilex się kamuflował i nic, tylko pisał i pisał i pisał. Minęło lat mało wiele i nagle z przyczajki, jak już nikt nie widzi w Bilexie spammera, Bilex wstawia nam super reklamę firmy sąsiedzkiej samochodowej - wylazło szydło z worasa!
Tak naprawdę to ja, 8 lat temu, planowałem rozkręcenie ściągania aut z jakże dostępnego rynku japońskiego.
Jako uśpiony kret, przyczaiłem się żeby oferować forumowiczom porszawki w atrakcyjnej cenie 200k.
Tak a propos to mam dla ciebie ofertę, godną uberdziada
http://otomoto.pl/porsche-911-turbo-993 ... 13888.html
Dla ułatwienia dodam, że za trochę mniejsze pieniądze można kupić 4 letnie Turbo.
Bilex, z punktu wygody korzystania na co dzień przez uberdziada, to tylko cayenne.
Reszta z dużą dozą stęknięcia przy podnoszeniu d... z siedzenia na wysokości asfaltu.
Reszta z dużą dozą stęknięcia przy podnoszeniu d... z siedzenia na wysokości asfaltu.
bilex, ale za zbliżone w pewnym sensie piniendze można kupić nowy pojazd mechaniczny.
rozumiem, że to zwielokrotni wartość w trzy lata.
ALE - firma skierowała mnie na badania okresowe, w tym na badania psychocośtam, w trakcie tego badania pani poinformowała mnie, że powinienm szybciej naciskać guziki. Możliwe, że przyśpieszyłem, ale stwierdziłem, że z wiekiem refleks się pogorszył i trza wziąć na to poprawkę. Dotyczy to w zasadzie wszystkich nas bohaterów po 40/50/55 nawet tych, co m się wydaje, że nie.
rozumiem, że to zwielokrotni wartość w trzy lata.
ALE - firma skierowała mnie na badania okresowe, w tym na badania psychocośtam, w trakcie tego badania pani poinformowała mnie, że powinienm szybciej naciskać guziki. Możliwe, że przyśpieszyłem, ale stwierdziłem, że z wiekiem refleks się pogorszył i trza wziąć na to poprawkę. Dotyczy to w zasadzie wszystkich nas bohaterów po 40/50/55 nawet tych, co m się wydaje, że nie.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
A takich po 45 też?Arno pisze:Dotyczy to w zasadzie wszystkich nas bohaterów po 40/50/55 nawet tych, co m się wydaje, że nie.
No właśnie, kondycja się pogarsza, refleks się pogarsza, wzrok się pogarsza, koordynacja się pogarsza, itd...
Nie ma co się śmiać ze wszystkich tych systemów we współczesnych samochodach, które wspomagają kierowcę, między innymi ostrzegając go, że przysypia, informując go o temp. na zewnątrz, o sprawności systemów, alarmują automatycznie o wypadku, itd...
Oczywiście, retro jest fajne, ale tylko jako weekendowe hobby.
Systemy systemami, ale chodzi raczej o to, jak szybko naciśniesz pedał antyprzyśpiesznika, kiedy nagle TIR ci zjedzie na lewy na katowickiej. ALBO rowoerzysta postanowi odebrać telefon, kiedy się do niego zbliżasz… miałem taki przypadek, sięgnął do kieszeni w jeansach, przystawił do ucha i go rzuciło na środek pasa, wprost pode mnie. I miał spore pretensje do mnie.
No i najważniejsze, jak się zobaczy suszarkę wymierzoną w swoją stronę, to można w naszym wieku już nie hamować. I tak namierzył.
Słowem, podczas jazdy trzeba niestety przestać być samcem alfa na szosie i przestać wierzyć w swoją niezniszczalność.
No i najważniejsze, jak się zobaczy suszarkę wymierzoną w swoją stronę, to można w naszym wieku już nie hamować. I tak namierzył.
Słowem, podczas jazdy trzeba niestety przestać być samcem alfa na szosie i przestać wierzyć w swoją niezniszczalność.
Arno, cudowne, naprawdę wspaniałe tłumaczenie( sobie?) dlaczego 184KM wystarczające jest 
tez uważam ze a45 bez sensu jest
tez uważam ze a45 bez sensu jest
busik, przerost formy nad treścią.
Chyba dla tych, co cyrylica piszą lub na południe od nich nad Zatoką Perską.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Może Wam, koledzyЛукашэнка pisze: kondycja się pogarsza, refleks się pogarsza, wzrok się pogarsza, koordynacja się pogarsza, itd...
U mnie jest wręcz przeciwnie.
Kondycja? Kiedyś potrafiłem niepracować góra pół dnia. Dziś i dwa-trzy tygodnie obskakuję bez wysiłku, a gdyby nie względy towarzyskie, pewnie dałbym radę i dłużej.
Wzrok? Dostrzegam dziś masę rzeczy, których nie widziałem jako 30-latek. Pewnie dlatego nabiłem sobie wtedy sporo guzów, nie tylko na łbie, ale i na psychice. Bo, na przykład, absolutnie nie zauważałem wtedy, że państwo polskie istnieje tylko teoretycznie...
WiS pisze: Bo, na przykład, absolutnie nie zauważałem wtedy, że państwo polskie istnieje tylko teoretycznie...
otwórz działalność gosp. to zmienisz zdanie
Twój sąsiad nie zauważał, teraz pewnie przez brak guzów na głowie zauważyłesilon pisze:otwórz działalność gosp. to zmienisz zdanie
dokładnie to samo pomyślałem jak zobaczyłem ile tej skóry napchali, włącznie z kolumną kierowniczą - to chyba tylko araby lubiąFUX pisze:busik, przerost formy nad treścią.
kto im zabroni robić auta dla wąskiej grupy odbiorców? tylko się cieszyć, że to polska firma i że kasa tu zostanie (mam nadzieję)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
esilon pisze: otwórz działalność gosp. to zmienisz zdanie
Między innymi dlatego nie zakładam
WiS, zgadzam się z Tobą.
Ale esilon - z tobą akurat się nie zgadzam.
A45, jest super zabawką, która np przy wyprzedzaniu na wąskiej drodze zwiększa szanse na przeżycie.
Ale jest to pojazd zbyt mały - wyjazd do krakowa w trójkę , tak jak byiśmy z bagażami, byłby prawie niemożliwy - tzn jeślibyśmy wielką torbę wstawili na tylne siedzenie - ok.
Zresztą - na a45 budżetu nie było.
zadziwiające że to 185 koni to lekko za mało do wyprzedzania na większej prędkości. Dlaczego? Bo jesteśmy rozpuszczeni jak dziadowskie bicze.
Ale esilon - z tobą akurat się nie zgadzam.
A45, jest super zabawką, która np przy wyprzedzaniu na wąskiej drodze zwiększa szanse na przeżycie.
Ale jest to pojazd zbyt mały - wyjazd do krakowa w trójkę , tak jak byiśmy z bagażami, byłby prawie niemożliwy - tzn jeślibyśmy wielką torbę wstawili na tylne siedzenie - ok.
Zresztą - na a45 budżetu nie było.
zadziwiające że to 185 koni to lekko za mało do wyprzedzania na większej prędkości. Dlaczego? Bo jesteśmy rozpuszczeni jak dziadowskie bicze.
No ale to nie o to chodzi przecież...Arno pisze:bilex, ale za zbliżone w pewnym sensie piniendze można kupić nowy pojazd mechaniczny.
Z definicji UBERDZIAD jest lanserem koneserem.
Byle nowy samochód (nawet za 500k) go nie urządza.
Jak już to tylko limitowana wersja klasyka.
Arno pisze: zadziwiające że to 185 koni to lekko za mało do wyprzedzania na większej prędkości. Dlaczego? Bo jesteśmy rozpuszczeni jak dziadowskie bicze.
o to to to, gdyby nie turbo subaraki miałbym obecnie znacznie większy wybór , zadane kryteria : moc 200KM plus oraz 4x4 albo od tyłu, powodują że budżet się nie dopina
a A45 widziałem ostatnio na cepeenie , prowadził podstarzały jegomość, mercedes zapewne inaczej sobie wyobrażał Targeta , i słusznie
Ale po co dziad miałby wyprzedać cokolwiek na wąskiej drodze?Arno pisze:A45, jest super zabawką, która np przy wyprzedzaniu na wąskiej drodze zwiększa szanse na przeżycie.
Ba! Po co dziad miałby się zapuszczać na wąską drogę?
czarne jest piękne...
ale po co dziad miałby w ogóle przeżyć
jak już się zapuści na wąską drogę, to niech tam zostanie na poboczu, żeby nie tamował ruchu
jak już się zapuści na wąską drogę, to niech tam zostanie na poboczu, żeby nie tamował ruchu
Ha! Golf variant 7 1.6 tdi przywiozl mnie wlasnie na slunzk:

Przelotowa 140-160 bo 1. Mam czas, 2. Jakis geniusz skonfigurowal tego golfa ze skrzynia piatka i koniec na 190kmh.
No i brak tempomatu na autostradzie totalna porazka jest.
Arno, nasz ecodriverze, rzuc okiem na ten wynik... Downsizing dziala najwyrazniej... Tyle, ze to slabiutkie bardzo...

Przelotowa 140-160 bo 1. Mam czas, 2. Jakis geniusz skonfigurowal tego golfa ze skrzynia piatka i koniec na 190kmh.
No i brak tempomatu na autostradzie totalna porazka jest.
Arno, nasz ecodriverze, rzuc okiem na ten wynik... Downsizing dziala najwyrazniej... Tyle, ze to slabiutkie bardzo...
- WiS
- 6 gwiazdek
Tak z ciekawości, ile to jest ta większa prędkość, przy której już się źle wyprzedza? 120 wzwyż? 150?Arno pisze: 185 koni to lekko za mało do wyprzedzania na większej prędkości.