Bo to Polska... nie elegancja Francja
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Bo to Polska... nie elegancja Francja
Gal, jeśli będziemy się rzucać na tych zbirów codziennie w pojedynkę, to
1. Będziemy codziennie dostawać bęcki
2. Nie będzie to dla nich żadna kara, a wręcz nagroda, będą mieć głupi worek treningowy
Żeby nieuchronność kary mogła w ogóle wystąpić, musimy znaleźć silnych sojuszników i dopiero wtedy zaatakować i ukarać. Inaczej jest to marnotrawienie własnego zdrowia.
vibowit, rzeczywistość pokazuje, że policja może nawet nie istnieć, albo istnieć tylko na papierze. Wtedy trzeba się dozbroić, uknuć sensowny plan i dopiero zaatakować oprychów. Trudno nazwać samodzielne atakowanie bandy chuliganów z gołymi rękami inaczej niż głupotą. To naprawdę nie jest tak, że świat ma tylko dwa bieguny - szlachetny = zaatakować od razu, tchórzliwy = wycofać się
2. Nie będzie to dla nich żadna kara, a wręcz nagroda, będą mieć głupi worek treningowy
Żeby nieuchronność kary mogła w ogóle wystąpić, musimy znaleźć silnych sojuszników i dopiero wtedy zaatakować i ukarać. Inaczej jest to marnotrawienie własnego zdrowia.
vibowit, rzeczywistość pokazuje, że policja może nawet nie istnieć, albo istnieć tylko na papierze. Wtedy trzeba się dozbroić, uknuć sensowny plan i dopiero zaatakować oprychów. Trudno nazwać samodzielne atakowanie bandy chuliganów z gołymi rękami inaczej niż głupotą. To naprawdę nie jest tak, że świat ma tylko dwa bieguny - szlachetny = zaatakować od razu, tchórzliwy = wycofać się
Popularny pogląd, ale mimo całego "zdroworozsądkowego" brzmienia tego poglądu uważam, że niewłaściwy.Konto usunięte pisze:Gal, jeśli będziemy się rzucać na tych zbirów codziennie w pojedynkę, to
Zdarzyło mi się kiedyś postąpić tak nierozsądnie; podjeżdżałem pod "mój" sklep i z samochodu zauważyłem trzech pajaców flekujących w kółeczku kogoś leżącego na trotuarze. Nie wiem dlaczego go kopali, nie wiem kto był winny, ale nie lubię jak trzech flekuje jednego więc wyskoczyłem z samochodu i rzuciłem się w ich kierunku. I wiesz co? Spie*****li. Natychmiast.
Wokół stało z 10-ciu ludzi w grupkach po 2-3 osoby i patrzyli. Być może, niektórzy dzwonili na policję.
Tych trzech flekujących przestraszyło się czterdziestoparoletniego, otyłego faceta w garniturze i okularach tylko dlatego, że zareagował.
Gdyby wszyscy reagowali, to byłaby "nieuchronność". Bo "wszyscy" składają się nie tylko z czterdziestoparoletnich, otyłych facetów w garniturze i okularach, ale i z dwudziestoletnich byczków od których mogą dostać bęcki. Tam było z 10 osób!
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Gal, o ile się zgadzam z Tobą całkowicie w kontekście tego konkretnego przykładu, o tyle my tu lekko parafrazujemy nasze narodowe cechy. I rozszerzając ten przypadek na działania z nieco szerszej perspektywy, to ja naprawdę wolę, żeby te działania były przemyślane i mądre. Nawet jeśli czasem musimy się wycofać i schować swój honor, ambicje i (a może zwłaszcza) gotowość do bitki i stawania w obronie innych...
Bo to Polska... nie elegancja Francja
Pelna zgoda na forum jak nigdy ;) to chyba jakis hamerykanski soft :D
Miejsce akcji ul. Pitrkowska, Lodz, kawiarnia/cukiernia otwarta od rana, duzo dzieci:

I na wysokosci wzroku przecietnego 6-cio latka:

Jak na katolicka Polske niezle :-D

I na wysokosci wzroku przecietnego 6-cio latka:

Jak na katolicka Polske niezle :-D
to tak w kwestii elegancji 
kurna, na wszystko musi być nazwa - nie można powiedzieć, że chcę być normalny, tylko od razu makaronizm typu gender, passe, normcore...

więcejKlapki, skarpetki, powyciągany t-shirt i dres? Jeśli w tym stroju wynosisz śmieci, rozważ również wyjście na wieczorną imprezę. Powód? Nadchodzi normcore – moda na bycie normalnym.
kurna, na wszystko musi być nazwa - nie można powiedzieć, że chcę być normalny, tylko od razu makaronizm typu gender, passe, normcore...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
A dlaczego uważasz, że jesteś nienormalny?busik pisze: chcę być normalny
czarne jest piękne...
a od kiedy to normalni ludzie kupują subaru 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Zastanawiam się czy bliżej nam do Rosji czy do Stanów
Link: https://www.youtube.com/watch?v=438sGy9 ... ure=em-hot
Link: https://www.youtube.com/watch?v=438sGy9 ... ure=em-hot
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
to gender jest normalny?busik pisze: tylko od razu makaronizm typu gender

ale tu się zgodzę. Powaliło nas. Każdą pierdołę się nazywa i robi z niej zupełnie inną rzecz, niż prawie taka sama, która była dotychczas. Przez to jest jeden wielki burdel.busik pisze: kurna, na wszystko musi być nazwa
rzeczywiście te 70 letnie australiji wyglądają w outbackach na totalnie powalone, 20 letnie panny w wrx takżebusik pisze: a od kiedy to normalni ludzie kupują subaru

chyba tutaj pasuje jak ulał
gościu nie owija w bawełnę (czyli nie elegancja Francja) - tylko prosto z mostu po polsku
źródło
gościu nie owija w bawełnę (czyli nie elegancja Francja) - tylko prosto z mostu po polsku

Restaurator zapytany dlaczego swój protest kieruje przeciwko zwykłym obywatelom odpowiada bez wahania i zająknięcia. - Działam w ten sposób, ponieważ rosyjskie społeczeństwo nie robi nic, aby zatrzymać Putina. W związku z czym jest współodpowiedzialne za to co dzieje się na Ukrainie. Nie ma żadnych protestów, zachowują się pasywnie - powiedział właściciel lokalu.

źródło
busik, a jak kilka lat temu w Małopolsce ktoś wywiesił kartkę o tym, że nie obsługuje grup z USA i Izraela to była wielka sprawa narodowa/medialna, że to rasizm, dyskryminacja itd...
to tak w ramach przypomnienia/ciekawostki...
to tak w ramach przypomnienia/ciekawostki...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol żeby było jasne - ja nie jestem zwolennikiem tego typu akcji, natomiast bardzo podoba mi się uzasadnienie tego restauratora - nie są to puste słowa, stoi za nimi jego wewnętrzna potrzeba solidarności z narodem ukraińskim
Ja osobiście w stosunku do tego narodu mam dużą rezerwę, bo nie raz pokazywali, że nasze wsparcie jest dla nich ważne, natomiast nic za tym nie szło ze strony polityków (przykład pozostawienia embarga na nasze produkty pomimo wsparcia na majdanie itp)
to samo się dotyczy amerykanów, którzy bez naszej pomocy w zatoce perskiej - nic by nie zrobili w czasie wojny w zatoce (myślę o naszym wywiadzie działającym w tym rejonie), a żadne wymierne korzyści dla państwa naszego nie przyszły - czyt. wizy mamy do dziś - czyli pomagajcie nam nieoficjalnie, a my wam pomożemy oficjalnie - czyli nie możemy, bo prawo nam zabrania itd itd.
Ja osobiście w stosunku do tego narodu mam dużą rezerwę, bo nie raz pokazywali, że nasze wsparcie jest dla nich ważne, natomiast nic za tym nie szło ze strony polityków (przykład pozostawienia embarga na nasze produkty pomimo wsparcia na majdanie itp)
to samo się dotyczy amerykanów, którzy bez naszej pomocy w zatoce perskiej - nic by nie zrobili w czasie wojny w zatoce (myślę o naszym wywiadzie działającym w tym rejonie), a żadne wymierne korzyści dla państwa naszego nie przyszły - czyt. wizy mamy do dziś - czyli pomagajcie nam nieoficjalnie, a my wam pomożemy oficjalnie - czyli nie możemy, bo prawo nam zabrania itd itd.
busik, ale to nie jest przytyk do Ciebie... tylko taka refleksja o mediach, które określają (w zależności od tego jak im wygodnie): co jest cacy, a co be...
Co do reszty to nie podejmuję dyskusji.. .nie znam się
Co do reszty to nie podejmuję dyskusji.. .nie znam się
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
busik, tutaj wychodzi ta murzyńskość wobec Wuja Sama.
Od dawna uważam, że mamy polityków chwiejnych, bojaźliwych, żyjących przeszłością, martyrologią, rocznicami, zaduszkami, miesięcznicami.
Brak sowicie wynagradzanych polityków pełniących funkcje rządowe.
Polityka fajna rzecz na wieczornicach ze sztandarami a nie wtedy, jak trzeba zapierdalać i walczyć o swoje.
Nie chce Ukraina np. mięsa, węgla z PL?
To niech spada i tyle.
My przygotowujemy grunt, a śmietanę spija stara UE z Niemcami i Francuzami na czele.
USA za wizy bym zlał dawno.
Od dawna uważam, że mamy polityków chwiejnych, bojaźliwych, żyjących przeszłością, martyrologią, rocznicami, zaduszkami, miesięcznicami.
Brak sowicie wynagradzanych polityków pełniących funkcje rządowe.
Polityka fajna rzecz na wieczornicach ze sztandarami a nie wtedy, jak trzeba zapierdalać i walczyć o swoje.
Nie chce Ukraina np. mięsa, węgla z PL?
To niech spada i tyle.
My przygotowujemy grunt, a śmietanę spija stara UE z Niemcami i Francuzami na czele.
USA za wizy bym zlał dawno.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Bez przesadybusik pisze: się dotyczy amerykanów, którzy bez naszej pomocy w zatoce perskiej - nic by nie zrobili w czasie wojny w zatoce (myślę o naszym wywiadzie działającym w tym rejonie),

Nie zmienia to faktu ,że hamerykańce i tak mają Nas w dupie .WiS pisze: busik napisał(a):
się dotyczy amerykanów, którzy bez naszej pomocy w zatoce perskiej - nic by nie zrobili w czasie wojny w zatoce (myślę o naszym wywiadzie działającym w tym rejonie),
Bez przesady
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
pewnie coś by zrobili, ale nasz wywiad w tamtych czasach miał większe możliwości i ułatwił im główne akcje na miejscu - prawdaż czy nie?WiS pisze:Bez przesadybusik pisze: się dotyczy amerykanów, którzy bez naszej pomocy w zatoce perskiej - nic by nie zrobili w czasie wojny w zatoce (myślę o naszym wywiadzie działającym w tym rejonie),
z tego co czytałem, to wiele państw korzystało z pomocy naszego wywiadu w zatoce perskiej przez wiele lat drugiej połowy XX w. - ale może Brzeziński się mylił

A potem wkroczył Szalonooki Antek i wszystko koncertowo rozpieprzył bez pomyślunku żadnego i w atmosferze polowania na czarownice...busik pisze:pewnie coś by zrobili, ale nasz wywiad w tamtych czasach miał większe możliwości i ułatwił im główne akcje na miejscu - prawdaż czy nie?WiS pisze:Bez przesadybusik pisze: się dotyczy amerykanów, którzy bez naszej pomocy w zatoce perskiej - nic by nie zrobili w czasie wojny w zatoce (myślę o naszym wywiadzie działającym w tym rejonie),
z tego co czytałem, to wiele państw korzystało z pomocy naszego wywiadu w zatoce perskiej przez wiele lat drugiej połowy XX w. - ale może Brzeziński się mylił
Odbudowanie takiej struktury zajmie dziesięciolecia...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
o ile w ogóle jest to możliwe - sytuacja tam diametralnie się zmieniła
A jednak we Francji moga wykazać sie zdrowym rozsądkiem.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... xSlotI3img
Myślę, że granica zdrowego rozsądku została juz dawno zachwiana.
Pompowane są środki w przypadki beznadziejne, a potrzebujący w sile wieku, ujeżdżaja po kilka razy, aby łaskawie ktoś dał skierowanie na podstawowe rzeczy.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... xSlotI3img
Myślę, że granica zdrowego rozsądku została juz dawno zachwiana.
Pompowane są środki w przypadki beznadziejne, a potrzebujący w sile wieku, ujeżdżaja po kilka razy, aby łaskawie ktoś dał skierowanie na podstawowe rzeczy.