Bez przesady. Jak coś, to używany silnik wcale nie jest taki drogi i trudnodostępny.Sławek pisze: 1-2l to pikuś przy kosztach rekonstrukcji silnika itd.
Czy Impreza to dobry pomysł
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Czy Impreza to dobry pomysł
No więc siedziałem dzisiaj w Legacy 2,5 w automacie. Sztuka ogólnie bita z każdej możliwej strony (komis), ale chciałem zobaczyć jak to wygląda na żywo. Moje dwa spostrzerzenia
1. nigdy więcej skórzanych siedzeń :D
2. czy w każdym legacy szyba bez ramek jest taka rozklekotana? W tej sztuce miała luzy na 2cm w każdą stronę..
1. nigdy więcej skórzanych siedzeń :D
2. czy w każdym legacy szyba bez ramek jest taka rozklekotana? W tej sztuce miała luzy na 2cm w każdą stronę..
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Święta prawda. Nie potrafię pojąć, dlaczego robi się skórzane obicia foteli (również mebli), a jeszcze bardziej, czemu niektórzy są skłonni za to dopłacać (!)m00nr4k3r pisze:1. nigdy więcej skórzanych siedzeń :D

Dla mnie to koszmar.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
jarmaj pisze: Nie potrafię pojąć, dlaczego robi się skórzane obicia foteli (również mebli)
Bo nie masz dzieci

Ja również nie lubię skórzanych tapicerek, ale doceniam ich zalety

Ostatnio zmieniony 25 lip 2014, o 17:32 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Mając małe dzieci skóra jest na plus. Kwestia utrzymania czystości. ...
m00nr4k3r,
W kwestii spalania, to dzisiaj zrobiłem trasę Jastrzębie-Zdrój -> Kraków, A1/A4. Prędkość 140km/h, tempomat - komp pokazał średnie spalanie 9l/100km. Samochód to Legacy kombi, silnik 2.0 NA DOHC, 165KM.
W kwestii spalania, to dzisiaj zrobiłem trasę Jastrzębie-Zdrój -> Kraków, A1/A4. Prędkość 140km/h, tempomat - komp pokazał średnie spalanie 9l/100km. Samochód to Legacy kombi, silnik 2.0 NA DOHC, 165KM.
Otóż byłem zobaczyć to oto auto
http://olx.pl/oferta/subaru-legacy-2-0- ... 6zdJP.html
I ogólnie wszystko fajnie - kupiony w salonie subaru w szczecinie niby przez mechanika który tam pracował (było to auto pokazowe w salonie i jak weszła wersja poliftowa to mechanik wziął te) ponoć było dopieszczone (zmiany oleju co 7,5 tys. km, Motul 5w40). Odkupione od owego mechanika w grudniu tamtego roku. Teraz właściciel sprzedaje bo wyjeżdża do Norwegii (ma tam inny samochód). Wszystkie papiery są, polska książka serwisowa + papiery od instalacji gazowej (STAG).
To jest wersja sprzedającego. Tak wygląda historia auta wg. historiapojazdu.gov.pl:

Zastanawia mnnie rejestracja na firme+homologacja na przewóz osób o której sprzedający nie wspomniał? Taksówka?
Co do oględzin samego samochodu to ma kilka rys (drzwi przednie pasażera w sumie do malowania bo sporo długich rysek tak jakby ktoś grabiami drucianymi przejechał parę razy). Lekka rysa na krawędzi przedniej lampy i błotnika (widać na zdjęciach z aukcji). Do tego kilka purchli rdzy na tylnej klapie (pod plastikową listwą w kolorze lakieru ze światłami cofania głównie i na krawędzi klapy. Odstaje też lekko przedni błotnik od prawego reflektora (widać na zdjęciach poniżej) + wisienka na torcie czyli spawany lewy tylny słupek (przy klapie) (wyszło przy pomiarze lakieru, ściągneliśmy plasik od środka i ładnie widać). Właściciel był zaskoczony i nic nie wiedział o spawanym słupku i nie wiedział też co się stało ze zderzakiem. Zaraz powrzucam więcej zdjęć które zrobiłem to może ktoś mi powie czy jest możliwe, że to było robione w ASO, czy raczej przez Mietka w stodole po wyciągnięciu z rowu. Ogólnie samochód wygląda nieźle ale najbardziej mam zastrzeżenia do tego słupka. Chciałem zabrać go do ASO, ale dzwoniłem do Poznańskiego serwisu i owszem robią takie przeglądy przed zakupem, ale pierwszy termin wolny mają w środę w przyszłym tygodniu a wtedy Pan sprzedający będzie już poza krajem a samochód jak się nie sprzeda to odstawia do garażu i będzie sprzedawał jak przyjedzie w zimie.
Zdjęcia:

Ogólnie to auto było kogoś tutaj z forum chyba bo na tylnej klapie naklejka forum-subaru.pl..
http://olx.pl/oferta/subaru-legacy-2-0- ... 6zdJP.html
I ogólnie wszystko fajnie - kupiony w salonie subaru w szczecinie niby przez mechanika który tam pracował (było to auto pokazowe w salonie i jak weszła wersja poliftowa to mechanik wziął te) ponoć było dopieszczone (zmiany oleju co 7,5 tys. km, Motul 5w40). Odkupione od owego mechanika w grudniu tamtego roku. Teraz właściciel sprzedaje bo wyjeżdża do Norwegii (ma tam inny samochód). Wszystkie papiery są, polska książka serwisowa + papiery od instalacji gazowej (STAG).
To jest wersja sprzedającego. Tak wygląda historia auta wg. historiapojazdu.gov.pl:

Zastanawia mnnie rejestracja na firme+homologacja na przewóz osób o której sprzedający nie wspomniał? Taksówka?
Co do oględzin samego samochodu to ma kilka rys (drzwi przednie pasażera w sumie do malowania bo sporo długich rysek tak jakby ktoś grabiami drucianymi przejechał parę razy). Lekka rysa na krawędzi przedniej lampy i błotnika (widać na zdjęciach z aukcji). Do tego kilka purchli rdzy na tylnej klapie (pod plastikową listwą w kolorze lakieru ze światłami cofania głównie i na krawędzi klapy. Odstaje też lekko przedni błotnik od prawego reflektora (widać na zdjęciach poniżej) + wisienka na torcie czyli spawany lewy tylny słupek (przy klapie) (wyszło przy pomiarze lakieru, ściągneliśmy plasik od środka i ładnie widać). Właściciel był zaskoczony i nic nie wiedział o spawanym słupku i nie wiedział też co się stało ze zderzakiem. Zaraz powrzucam więcej zdjęć które zrobiłem to może ktoś mi powie czy jest możliwe, że to było robione w ASO, czy raczej przez Mietka w stodole po wyciągnięciu z rowu. Ogólnie samochód wygląda nieźle ale najbardziej mam zastrzeżenia do tego słupka. Chciałem zabrać go do ASO, ale dzwoniłem do Poznańskiego serwisu i owszem robią takie przeglądy przed zakupem, ale pierwszy termin wolny mają w środę w przyszłym tygodniu a wtedy Pan sprzedający będzie już poza krajem a samochód jak się nie sprzeda to odstawia do garażu i będzie sprzedawał jak przyjedzie w zimie.
Zdjęcia:

Ogólnie to auto było kogoś tutaj z forum chyba bo na tylnej klapie naklejka forum-subaru.pl..
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
No to niech sprzedaje w zimie. Teraz jest rynek kupującego a nie sprzedawcy. Ten pan chyba o tym zapomniał. Bez sprawdzenia w serwisie nie kupowałbym żadnego auta a szczególnie subaru. Jestem pewien że w Poznaniu jest kilka serwisów ogarniających Subaru. Popytaj.
@Sławek: z tego co mówił odniosłem wrażenie, że nie zależało mu bardzo na sprzedaży, ale być może to specjalnie ;) Co do sprawdzenia w serwisie to zdaję sobie sprawę.
I jeszcze jedna rzecz wpadła mi w oko przy okazji przeglądania zdjęć ponownie - zwróćcie uwagę na zdjęcie komory silnika na której widać pas przedni - brak tabliczki znamionowej. Na zdjęciach innych samochodów tabliczka jest a tu nie ma. Podczas oględzin auta nie pomyślałem żeby o to zapytać.. Coś tu zaczyna podśmierdywać konkretnym dzwonem..
I jeszcze jedna rzecz wpadła mi w oko przy okazji przeglądania zdjęć ponownie - zwróćcie uwagę na zdjęcie komory silnika na której widać pas przedni - brak tabliczki znamionowej. Na zdjęciach innych samochodów tabliczka jest a tu nie ma. Podczas oględzin auta nie pomyślałem żeby o to zapytać.. Coś tu zaczyna podśmierdywać konkretnym dzwonem..
Z twoich opisów wynika, że obecny właściciel to ściemniacz, historia jest podejrzana a każde "nie wiem/nie pamiętam" z ust właściciela oznacza jedno: jesteś frajerem jeśli w to wierzysz.
Ja bym sobie całkowicie odpuścił juz po zobaczenie tego sprawu.
Ja bym sobie całkowicie odpuścił juz po zobaczenie tego sprawu.
No już w sumie szukam kolejnej do obejrzenia... Ale cholernie mało ich..
zdaje się, że świeżo wystawiona http://otomoto.pl/subaru-legacy-C34022324.html w sumie nie kombi ale do przełknięcia gdyby reszta była ok.. cena lekko przekracza moje możliwości, ale pewnie dało by się urwać trochę
zdaje się, że świeżo wystawiona http://otomoto.pl/subaru-legacy-C34022324.html w sumie nie kombi ale do przełknięcia gdyby reszta była ok.. cena lekko przekracza moje możliwości, ale pewnie dało by się urwać trochę
Otóż - kupiłem legacy z linka powyżej :) Kilka dni temu ale dopiero teraz mam chwilę żeby napisać. Trafiłem myślę, że nie najgorzej - Pierwszy właściciel, kupione w salonie w PL (Wrocław) przez pana doktora
garażowany i serwisowany do 105kkm w ASO subaru. Ostatnie 45kkm w serwisie aut japońskich we wrocławiu. Pełna historia serwisowa, faktury na dosłownie wszystko. Wymieniony olej ostatnio przy 150kkm. Obecnie na liczniku jest 152kkm więc nawet tego nie musiałem robić. Sprzęgło wymienione na nowe miesiąc temu, ciągle na gwarancji. Dwumasa wymieniona na jednomasę w ASO. W środku prawie brak objawów zużycia. Z zewnątrz jest kilka obcierek parkingowych (tylko na zderzakach), poza tym żadnego dzwona, żadnej stłuczki - mierzyłem miernikiem lakieru najpierw ja a potem chłopaki w ASO we Wrocku. Jak narazie przejechałem ~500km i naprawdę jestem super zadowolony. Silnik niezagazowany i myślę, że takim go pozostawię - średnie spalanie na trasie 370km (200 autostrady) to 9,4L/100 wg komputera - wg. moich wyliczeń delikatnie mniej - 9.0-9.2. Ogólnie jak najbardziej do przyjęcia. Od poprzedniego właściciela dostałem prawie nowe opony zimowe (Falken HS449 215/45/17) Na felgach jest Goodyear w takim samym rozmiarze, ale już dość wyjeżdżone (myślę, że jeszcze ten sezon i może następny, potem nowe).
Zdjęcia poglądowe (przed umyciem
)

Pozdrawiam

Zdjęcia poglądowe (przed umyciem

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 maja 2016, o 21:51 przez m00nr4k3r, łącznie zmieniany 1 raz.
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
To chyba pierwszy komputer co zaniża spalanie
Normalnie nienormalnie jest odwrotnie.
A jaki to motor bo link już nie działa?
Musiałeś być nieźle napalony jak nie dało się urwać tych 900zł

Normalnie nienormalnie jest odwrotnie.
A jaki to motor bo link już nie działa?
Musiałeś być nieźle napalony jak nie dało się urwać tych 900zł

2.0 DOHC 165KM N/A, 2006. Próbowałem urwać te 900 za te obciery na błotnikach ale gość się uparł i ani grosza mniej i koniec dyskusji
A co do komputera to jeżeli wskazówka paliwa jest w miarę precyzyjna to spalanie się zgadza z tym co pokazywał komputer - nie wyjeździłem pełnego baku jeszcze więc na 100% nie mogę stwierdzić.

wygląda super i twój opis też napawa optymizmem - dużo radości z użytkowania życzę 

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
to ja bym też się uparł i zostawił numer telefonu, jakby zmienił zdanie, zadzwonił by tego samego dnia :) znam to z autopsji :)m00nr4k3r pisze:2.0 DOHC 165KM N/A, 2006. Próbowałem urwać te 900 za te obciery na błotnikach ale gość się uparł i ani grosza mniej i koniec dyskusjiA co do komputera to jeżeli wskazówka paliwa jest w miarę precyzyjna to spalanie się zgadza z tym co pokazywał komputer - nie wyjeździłem pełnego baku jeszcze więc na 100% nie mogę stwierdzić.
Pamiętaj kupując samochód to Ty masz przewagę