Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Vibovit, nie liczy się.
Powód jest prosty - taka segregacja nie podlega ukraniu w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości sortowalniczych - podobno zdarza się, że ktoś sprawdza, jak worek jest sortowany - i drżyjta narody, jeśli jest jakiś błąd. Np bateria w papierach... Kryminał.
A takie sortowanie, co nie podlega karze administracyjnej to se można w ramach jedynie wprawki robić.
FUX np wie, tak jak ja, jak się sortuje w Austrii - no chyba, że niszczy Hubertowi całokształt śmietnika. A Hubert ma śmietnik wielkości garażu, a w nim: Na miękkie - szczelny pojemnik, na plastik, na papier, na białe szkło, na ciemne szkło, na kartony, na puszki... i chiba jeszcze cóś. Podobnie nas dopadło w Szwajcarii, gdzie mieliśmy stracah wywalając śmiecie, bo nie było oczywiste dla nas z trzeciego świata, co i gdzie.
Co ciekawe, u nasz w okolicy, mimo segregacji rasowej i obowiązku śmieciowego, teren nadal jest śmieciami zaśmiecany.
Powód jest prosty - taka segregacja nie podlega ukraniu w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości sortowalniczych - podobno zdarza się, że ktoś sprawdza, jak worek jest sortowany - i drżyjta narody, jeśli jest jakiś błąd. Np bateria w papierach... Kryminał.
A takie sortowanie, co nie podlega karze administracyjnej to se można w ramach jedynie wprawki robić.
FUX np wie, tak jak ja, jak się sortuje w Austrii - no chyba, że niszczy Hubertowi całokształt śmietnika. A Hubert ma śmietnik wielkości garażu, a w nim: Na miękkie - szczelny pojemnik, na plastik, na papier, na białe szkło, na ciemne szkło, na kartony, na puszki... i chiba jeszcze cóś. Podobnie nas dopadło w Szwajcarii, gdzie mieliśmy stracah wywalając śmiecie, bo nie było oczywiste dla nas z trzeciego świata, co i gdzie.
Co ciekawe, u nasz w okolicy, mimo segregacji rasowej i obowiązku śmieciowego, teren nadal jest śmieciami zaśmiecany.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Wlasie zrobilem srednia swojej stajni:
Sztuk 4, pojemnosc 2.8, ilosc koni 240 i dodatkowo 13 lat - wniosek - to se ne wrati pane Havranek. Teraz to juz tylko down i to nie tylko w sizingu ale i innych bezposrednich wodotryskach.
Smieci segreguje, ale wkurza mnie reszta towarzystwa w domu z druga polowa na czele. Nawet plastikowej butelki nie zgniecie i o zgrozo zakrecona wyrzuci.
Sztuk 4, pojemnosc 2.8, ilosc koni 240 i dodatkowo 13 lat - wniosek - to se ne wrati pane Havranek. Teraz to juz tylko down i to nie tylko w sizingu ale i innych bezposrednich wodotryskach.
Smieci segreguje, ale wkurza mnie reszta towarzystwa w domu z druga polowa na czele. Nawet plastikowej butelki nie zgniecie i o zgrozo zakrecona wyrzuci.
Eeee. W zeszłym roku we Włoszech to worki miały kody przypisane do właściciela posesji. Przed wrzucaniem na auto nikt nie sprawdzał. Zrobili to w sortowni.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 277 razy
- Polubione posty: 546 razy
Znajomy ze Szwajcu (Zurych) mówił mi, że oni tam mają rejestrowane worki na śmieci. Dodatkowo jakieś ekstra opłaty za wywóz kartonów czy coś w ten deseń.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 89 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jasna cholera....!WitAce pisze:z druga polowa na czele. Nawet plastikowej butelki nie zgniecie i o zgrozo zakrecona wyrzuci.
Myślałeś o rozwodzie?
Czy wszystkie niki z numerkami to są TROLLE?
jarmaj,
rozwód to absolutne minimum w takim przypadku.
Arno, co do tych śmieci w lasach, itp. Ustawa miała rozwiązać ten problem i dupa.
No kto by pomyślał, że nie zadziała...
Może jednak spróbować czasami czegoś ludzi nauczyć, a nie tylko straszyć karami.
Przyjmując zasadę odpowiedzialności zbiorowej - jak chociażby w ustawie śmieciowej - można spokojnie uznać, że tak.Arno pisze:Czy wszystkie niki z numerkami to są TROLLE?
Arno, co do tych śmieci w lasach, itp. Ustawa miała rozwiązać ten problem i dupa.
No kto by pomyślał, że nie zadziała...
Może jednak spróbować czasami czegoś ludzi nauczyć, a nie tylko straszyć karami.
czarne jest piękne...
vibowit pisze: Może jednak spróbować czasami czegoś ludzi nauczyć, a nie tylko straszyć karami.
Tylko trzeba samemu coś umieć.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Vibovit, są kraje czyste - czyli jak piszesz nauczanie. Ale Grecja na ten jego przykład zasrana na grubo śmieciami.
Wiem, ale my mamy bliżej do Niemiec i Szwecji niż do Grecji (przynajmniej geograficznie), więc może jest nadzieja.Arno pisze:Vibovit, są kraje czyste - czyli jak piszesz nauczanie. Ale Grecja na ten jego przykład zasrana na grubo śmieciami.
czarne jest piękne...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 89 razy
- Polubione posty: 443 razy
Arno pisze:Czy wszystkie niki z numerkami to są TROLLE?
No w sumie to tak.
mały 5150
Arno pisze:Vibovit, są kraje czyste - czyli jak piszesz nauczanie. Ale Grecja na ten jego przykład zasrana na grubo śmieciami.
Jakbym miał wybierać, tysiąc razy bardziej wolałbym żyć w Grecji, niż w tych krajach "czystych". Ogólne podejście do życia i mentalność Greków są mi zdecydowanie bliższe.
Ja na ten przykład sto razy wolę pojechać do pracy do Aten czy Kijowa albo Bukaresztu niż do Londynu czy Paryża.jarmaj pisze:
Jakbym miał wybierać, tysiąc razy bardziej wolałbym żyć w Grecji, niż w tych krajach "czystych". Ogólne podejście do życia i mentalność Greków są mi zdecydowanie bliższe.
jarmaj,
Miala powiedziane tak na wstepie: "Jak bedziesz jeszcze smieci wynosic to sie z Toba ozenie..."
Nie moja wina, ze sie nie wywiazuje
Miala powiedziane tak na wstepie: "Jak bedziesz jeszcze smieci wynosic to sie z Toba ozenie..."
Nie moja wina, ze sie nie wywiazuje
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 159 razy
Jak się niewywiązuje to rozwód z jej winy
I jeszcze ją o alimenty pozwij 
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Esilon,esilon pisze:symulowany dźwięk jest chyba z powodu niezbyt fajnego brzmienia o którym na forach biemdablju wyczytałem, że jak diesel przez wtrysk bezpośredni chodzi to to![]()
inni potrafią sobie poradzić z wtryskiem bezpośrednim bez montowania głośnika, np:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=9x6wvX0PfZA
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
symulowany dźwięk. Jakaś masakra.
Zawsze mi się przypomina film Surogaci. Tacy spieprzeni będziemy. Tzn. oni
Zawsze mi się przypomina film Surogaci. Tacy spieprzeni będziemy. Tzn. oni
Niepotrzebnie się eksytujecie, to można włączyć
To bzdura przy frajdzie jaka kierowcy daje to auto
Ostatecznie wybrałem, ma wszystko i dodatkowo wyłączony dźwięk
Ostatecznie wybrałem, ma wszystko i dodatkowo wyłączony dźwięk
esilon pisze:Niepotrzebnie się eksytujecie, to można włączyć
Ostatecznie wybrałem, ma wszystko i dodatkowo wyłączalny
dźwięk
Czy napęd na 4 koła w BMW działa jednie do 40km/h? Czy działa także przy 200?
Czy napęd na 4 koła w BMW działa jednie do 40km/h? Czy działa także przy 200?
Dodam jeszcze, że warto sprawdzić, czy auto ma przycisk wyłączający ESP - żeby ewentualnie możńa się było pobawić, dajmy na to na śńiegu.
Pytam gdyż mój poprzedni samochód zaposiadał taki dzynks, a ten już ni ma. Ni ma, bo kierowca głupi jest i może się skrzywdzić. Ale niestety, ech niestety, to się bardzo przydawało przy jeździe pod góreczkę na śniegu.
Dodam jeszcze, że warto sprawdzić, czy auto ma przycisk wyłączający ESP - żeby ewentualnie możńa się było pobawić, dajmy na to na śńiegu.
Pytam gdyż mój poprzedni samochód zaposiadał taki dzynks, a ten już ni ma. Ni ma, bo kierowca głupi jest i może się skrzywdzić. Ale niestety, ech niestety, to się bardzo przydawało przy jeździe pod góreczkę na śniegu.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Arno, ichni xdrive to w gruncie i z zasady taka szlachetniejsza odmiana haldexa - tyle, że działa odwrotnie (tzn. elektronika dopina przód w stopniu, jaki uzna za aktualnie stosowny). Działa w pełnym zakresie prędkości i podobno nawet dobrze. Z jakiegoś testu porównawczego AMiS sprzed kilku lat pamiętam, że co prawda przegrywało (minimalnie) ze stałymi napędami Subaru/Mitsu (i z mercowskim 4-matic też), ale bardziej w konkurencjach terenowych niż rajdowych.
Esi, gratuluję decyzji i już się cieszę na przewózkę
Esi, gratuluję decyzji i już się cieszę na przewózkę