witam potrzeba pomocy mianowicie czy skrzynia z 1.6 wejdzie bezproblemowo do2.0 115km???? oczywiscie razemz dyfrem i polosiami??? padla mi skrzynia a mialem juz ulepek bo wsadzona bylo wraz z dyfrem ipolosiami z legacy 1992( taka kupilem) auto to impreza kombi zreduktorem2.0 115km
ogolny brak takiej skrzyni na allegroitd awokolicy 80kmmamwlasnie od 1.6 wiec słucham sugesti
skrzynia z 1.6 podpasuje do 2.0????(impreza)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- MacGregor
- 2 gwiazdki
- Auto: Outback III '05 3.0 H6 5EAT, Legacy IV MY06 Kombi 2.0 165KM Było:Impreza ej16 turbo
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: skrzynia z 1.6 podpasuje do 2.0????(impreza)
Będzie pasowało.
Radzę sprawdzić przełożenia obecnej skrzyni i skrzyni z 1.6, a nóż widelec będą miały te same przełożenia (typ i numer skrzyni są na tabliczce znamionowej).
Radzę sprawdzić przełożenia obecnej skrzyni i skrzyni z 1.6, a nóż widelec będą miały te same przełożenia (typ i numer skrzyni są na tabliczce znamionowej).
http://forum-subaru.pl/viewtopic.php?f=10&t=18466
"Impreza EJ16 Turbo"
"Impreza EJ16 Turbo"
wiec tak, uMacGregor pisze:Będzie pasowało.
mnie pod maska jest:ej20enw6fa( jako type engine) a transmision :ty752xrdaa
natomiast w tej do kupienia:EP-TY752XZ3AA a enginetype:ej18enw1aa
w necie wychodzi ze moj 2.o masprzeglo na hydraulike a 1.6 na linke wiec to koliduje jakos????help
W klasykach wolnossacych wogole byly sprzegla hydrauliczne ?? 

u siebien nie sprawdzalem, ale nawt w katalogu czesci szukajac sprzegla wyskakuje pompahydrailiczna a w 1.6 linkaCiara pisze:W klasykach wolnossacych wogole byly sprzegla hydrauliczne ??
a co odnosnie czujnika predkosci liczniku mnie jest elektroniczny a w tej skrzyni na linke jak to pogodzic??