Witam
Zmuszony jestem do wymiany tylnego dyfru. Wiem że musi mieć takie samo przełożenie jak skrzynia. Niestety nic o niej nie mogę znaleźć :O Mój nr. skrzyni to: TY752VY4AA. Czy gdzieś na moście jest nr. po którym można szukać podobnego itp. ? Albo czym się sugerować przy szukaniu dufru?
Tylny dyfer-jak dopasować
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Re: Tylny dyfer-jak dopasować
Ktoś już wstawial w temacie nr skrzyń i dyfrow... No kieruj się przelozeniem hehehe. Ewentualnie możesz sam policzyć przełożenie dyfra.
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
Zdaje się już kiedyś o to pytałeś.
Jeśli chcesz mieć 100% pewności.
To dyfer w dół, odkręć dekiel tylny i policz zęby na ataku i kole talerzowym i będziesz miał przełożenie.
Po numerze będzie ciężko znaleźć ale możesz przekopać gugla bo nie ma rzeczy niemożliwych.
Powodzenia!
Jeśli chcesz mieć 100% pewności.
To dyfer w dół, odkręć dekiel tylny i policz zęby na ataku i kole talerzowym i będziesz miał przełożenie.
Po numerze będzie ciężko znaleźć ale możesz przekopać gugla bo nie ma rzeczy niemożliwych.
Powodzenia!
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Dokładnie jak piesze ryjeks. Dyfry zewnątrz nie są oznaczone i aby mieć pewność trzeba liczyć zęby.
vel misza, Pozdrawiam!
w 99 % po odreceniu tylnego dekla jest na kole wytloczone przełorzenie 39;10 lub inne opcje
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wystarczy odkrecic korek wlewowy i włożyć endoskop i policzyć , 10 min. pracy , czasem po lewej stronie jest naklejka biała z oznaczeniem , po niej tez mozna sprawdzic . :)