co dzis zrobilem dla Subarynki
Re: co dzis zrobilem dla Subarynki
Ostatnio ujeżdża moja bagażówkę moja Pani no i jak sie dorwałem w celu przewietrzenia wydechu z osadow wszelakich to jak mnie roztelepalo na dohamowaniu to nie wiedzialem co sie dzieje. I juz siedza nowe brembo+ferodo. Jeszcze cos z wahaczami trzeba uskutecznic i bedzie mam nadzieje chwila spokoju
Impreza na codzien a w weekendy 126p900
Osuszyłem zaparowany migacz w lusterku bocznym. Kiedyś na wiosnę, po myciu myjką wysokociśnieniowa zauważyłem kropelki wody w migaczu. Niby nic takiego, ale strasznie mnie to irytowało, bo za nic nie chciało się samo osuszyć. W serwisie po rozebraniu lusterka panowie stwierdzili, że nic się z tym nie da zrobić, bo migacz jest nierozbieralny (ew. można kupić nowy! za chore pieniądze…). Tak więc samemu udało mi się rozebrać lusterko (i nic nie połamać!) i po wyjęciu migacza okazało się, że jest tam taki kominek odpowietrzający zabezpieczony gumowym korkiem z membraną i plastikowa nakładką. Kominek idealnie nadawał się do „przedmuchania” środka ciepłym powietrzem- w celu wymuszenia obiegu nawierciłem ok. 2mm otworek w obudowie migacza po przeciwnej stronie. Zestaw migacz-rurka-lejek umieszczony na ok. 30min. nad wylotem ciepłego powietrza odkurzacza, i po problemie. Przed montażem maciupka kropelka kleju do plastiku na otworek nawiercony przeze mnie w obudowie. A tak swoja drogą to jest dziwna sprawa, bo nie słyszałem aby na forum ktoś miał podobny problem.

no i gitara, ciasteczka jak widać pomogły 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Świetna robota z tym kierunkowskazem
Ja ostatnio wymieniałem taki sam w Legacy żony. Jakiś czas temu zderzyła się z kimś lusterkami, pękł sam kierunek. Zakleiłem przeźroczystą folią, ale nałapał brudu, wody i diody przestały świecić. Na szczęście udało mi się kupić używkę od jednego forumowicza na kropce za 150 zł.
Bo na Allegro to faktycznie tylko całe lusterka w chorych cenach...

Ja ostatnio wymieniałem taki sam w Legacy żony. Jakiś czas temu zderzyła się z kimś lusterkami, pękł sam kierunek. Zakleiłem przeźroczystą folią, ale nałapał brudu, wody i diody przestały świecić. Na szczęście udało mi się kupić używkę od jednego forumowicza na kropce za 150 zł.
Bo na Allegro to faktycznie tylko całe lusterka w chorych cenach...
Ciasteczka owszem walczyły z upier... mi komarami. Teraz muszę coś zrobić z palącą się bez przerwy kontrolką R.DIFF.TEMP, wiem , ze kabelek- ale już 2x złącza były sprawdzane i czyszczone w serwisie i co? I nic - tylko zapłaciłem za usługę 2x 100zł . W ramach ochrony oczu i samopoczucia nakleiłem na razie kawałek czarnej taśmy 

włożyłem jej (no ok. ręcamy sztormiaka) większe tarcze hamulcowe. niedużo większe, ale zawsze.

damaz, a Un jeszcze te krzywe jipowate ma, co to na wciągarce go ciągałeś?
Cholera, muszę umyć samochód... Dobrze, że mi przypomnieliście... 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
ma bardzo jipowate (XJ) i ma to małe samurajowate też.FUX pisze:damaz, a Un jeszcze te krzywe jipowate ma, co to na wciągarce go ciągałeś?
z tym, że małe samurajowate coraz mniej przypomina fabryczny oryginał.

(jak już będzie po testach, to we wątku stosownem zaanonsujem)
Umyłem, mimo że padało.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Niepospolity kolor. Produkowali takie, czy ktoś sobie tak przemalował?leon pisze:Umyłem, mimo że padało.
95H(Blue pidge pearl)
2.0 GL, więc bez rewelacji. Z "wypasu" tylko grzane lusterka i autoklima. Najważniejsze że jeździ zacnie,
jak już się rozpędzi.
jak już się rozpędzi.

Gratulacje Leonie , bo długich poszukiwaniach trafiłeś na swojego " graala " 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
okonskik69
- 1 gwiazdka
- Auto: Legaś Wagon MY02
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Niedawno takiego miałem, identyczny kolor tyle że klima manualna ale z tempomatem. Sprzedałem koledze bo się uparł
Gratki, leon - teraz bierz się za nabijanie kilometrów, oby co najmniej tylu co Legasiu II :)

Gratki, leon - teraz bierz się za nabijanie kilometrów, oby co najmniej tylu co Legasiu II :)
leoncio = gratulejszn
a ja nie dziś, ale wczoraj oddałem moją butelkę na polerowanie reflektorów - i efekt miodzio, nófki cefki
a ja nie dziś, ale wczoraj oddałem moją butelkę na polerowanie reflektorów - i efekt miodzio, nófki cefki

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski