Zofija naciska klawisze czy jakiś bot?jarmaj pisze:Nie pisałam o konkretnym rozwiązaniu, w dodatku popsutym przez sterującą nim elektronikę (przykład z anemicznym ruszaniem) i inne pierdoły do odzyskiwania energii.
Auto dla dziada
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Auto dla dziada
na trasie z Krk 335d F30 pokazało mi miejsce w szeregu na stromym podjeździe , chyba diesla se kupie następnym razem, drogie ale nadal tańsze od elektryków 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
esilon pisze: na trasie z Krk 335d F30 pokazało mi miejsce w szeregu na stromym podjeździe , chyba diesla se kupie następnym razem, drogie ale nadal tańsze od elektryków![]()
Może po prostu biegów nie umiesz zmieniać
esilon pisze: na trasie z Krk 335d F30 pokazało mi miejsce w szeregu na stromym podjeździe
moment obrotowy robi przy duzych predkosciach.
fajnie rosnie apetyt w miare jedzenia
takich konsumentow nam trzeba!
panowie elektrycy,
dopóki nie będzie masowo produkowanego taniego prądu z niepoprawnego politycznie i antyekologicznego atomu, dopóty auta na prąd są bezsensu - bowiem prąd jest bardzo przetworzoną energią pozyskiwaną z paliw kopalnych.
ekolog jest antyatomowy z prostej przycyzny - może tego prądu być od cholery i to tanio. A to oznacza, że ludzie nadal będą się rozmnażać.
debilne media mają tak samo wyprane mózgi jak debilni odbiorcy. co gorsza, ludzie myślący również mają już wyprane mózgi.
Może pojawi się wola polityczna i te trendy się odwrócą, ale łapska ZSRR, które dało pieniądze na Zielonych w RFNie nadal się wszędzie wpychają. najprosciej osłabić Europę prądem z wiatru.
dopóki nie będzie masowo produkowanego taniego prądu z niepoprawnego politycznie i antyekologicznego atomu, dopóty auta na prąd są bezsensu - bowiem prąd jest bardzo przetworzoną energią pozyskiwaną z paliw kopalnych.
ekolog jest antyatomowy z prostej przycyzny - może tego prądu być od cholery i to tanio. A to oznacza, że ludzie nadal będą się rozmnażać.
debilne media mają tak samo wyprane mózgi jak debilni odbiorcy. co gorsza, ludzie myślący również mają już wyprane mózgi.
Może pojawi się wola polityczna i te trendy się odwrócą, ale łapska ZSRR, które dało pieniądze na Zielonych w RFNie nadal się wszędzie wpychają. najprosciej osłabić Europę prądem z wiatru.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Slawskip
- 3 gwiazdki
- Auto: Subaru Legacy MY07
- Polubił: 12 razy
- Polubione posty: 4 razy
dokładnie, w Polsce auto na prąd jest mniej ekologiczne niż normalny nowy kompakt, bo przy produkcji energii elektrycznej potrzebnej do przebycia np. 100km jest produkowane więcej CO2 niż w przypadku konwencjonalnego silnika na takim samym dystansie.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 89 razy
- Polubione posty: 443 razy
A co CO2 ma wspólnego z ekologią?Slawskip pisze: 100km jest produkowane więcej CO2
Oczywiście poza ogólnoświatową histerią i świetnym biznesem nielicznych wielkich tego świata którzy tą histerią sterują?
Tak, to były pytania retoryczne.
jarmaj,
Jak to co a raczej co2?
co2 ociepla klimat i za chwile wakacje nad morzem srodziemnym bedziesz mial w Lebie ;)
Tak przynajmniej twierdza Ci co na tym zarabiaja. Szkoda tylko, ze nie maja racji. Wyobraz sobie winnice w Polsce
Jak to co a raczej co2?
co2 ociepla klimat i za chwile wakacje nad morzem srodziemnym bedziesz mial w Lebie ;)
Tak przynajmniej twierdza Ci co na tym zarabiaja. Szkoda tylko, ze nie maja racji. Wyobraz sobie winnice w Polsce
Po co? Mamy jablka, a nie potrafimy porzadnego cydru zrobic...myslisz, ze z winogronami bysmy sobie poradzili? Nie sadze.
Panowie kochane, z żytem sobie radzimy, z ziemniakami sobie radzimy... jeśli by się klimat ocieplił i nie zrobiło tu pustyni - a jadnak w przeszłości pustyni tu nie było za ciepła - to patrzcie, mniejsze wydatki na grzanie, ubrania... większe zbiory, atomy produkują prąd, odsala się wodę we wszystkich krajach dotknię†ych suszą ( tak jak dziś robi Arabia Saudyjska) i uprawia się nadal wszystko albo lepiej. Biedne araby z Magrebu będą miały zielono i teroryści tego nie zrozumieją....
I tak dalej snuć można
I tak dalej snuć można
Arno pisze: Panowie kochane, z żytem sobie radzimy, z ziemniakami sobie radzimy...
o to cho.. inne potrzeby inne produkty.. zamiast foie gras smalec, ew. ulubieniec wielu klientow pasztet podlaski

Ja i tak juz przez ostatnie dwie zimy wydalem rekordowo malo na ogrzewanie domu w Polsce. Mam nadzieje, ze nastepna zima tez bedzie lagodna. Mrozy po minus 30 zarezerwowac prosze dla Ruskich 
Przydadza im sie na ostudzenie zapalu...
Przydadza im sie na ostudzenie zapalu...
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
Nie przesadzajmy, raz juz Moskwe braliśmy, to można i drugi...
"Non homo sed vero mentula magna minax."
dzieciństwo na tym przejechałem i zdrowy jestem.gregski pisze:Arno pisze: Panowie kochane, z żytem sobie radzimy, z ziemniakami sobie radzimy...
o to cho.. inne potrzeby inne produkty.. zamiast foie gras smalec, ew. ulubieniec wielu klientow pasztet podlaski
foie gras, sobre czerwone wino i czerwone mięcho - podagra murowana.
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
uwielbiam podlaski, do tego serek zółty, keczup albo latem pomidorek - miodzio.
"Non homo sed vero mentula magna minax."
Ale to musi być malinówkaRommel pisze: latem pomidorek
Esi , nie płacz , gnojowóz nie kręci się tak fajnie jak bęnzin . Pojeździsz tym a następny już ze znaczkiem M-power
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, spoko nie płaczę
Mam pierwsze zaskakujące obserwacje związane z użytkowaniem automatika, jeździ się ( samo tak się robi) WOLNIEJ
, zdecydowanie mniej agresywnie, cruising zamiast depting buting powerfull itd... a nadal przyjemnie 
Mam pierwsze zaskakujące obserwacje związane z użytkowaniem automatika, jeździ się ( samo tak się robi) WOLNIEJ
So What!, ja także
ale na serio zacznę się martwic gdy poważnie pomysle o kupnie czopera
ale na serio zacznę się martwic gdy poważnie pomysle o kupnie czopera
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Do tego wystarczy wyhodować wielki brzuch. Powinno Ci się udaćesilon pisze: ale na serio zacznę się martwic gdy poważnie pomysle o kupnie czopera![]()
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
nie ma to jak poczucie władzy, kiedy redukujesz i prostujesz prawą nogę w kolanie
automat? do skutera
automat? do skutera
zino pisze: nie ma to jak poczucie władzy, kiedy redukujesz i prostujesz prawą nogę w kolanie
w automacie wystarczy dynamicznie wyprostować prawa nogę i można się w pełni koncentrować na trzymaniu kierownicy
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
A nie prościej przesunąć fotel do przodu?esilon pisze:
w automacie wystarczy dynamicznie wyprostować prawa nogę i można się w pełni koncentrować na trzymaniu kierownicy![]()
Konto usunięte pisze: Może po prostu biegów nie umiesz zmieniać
ech ta MałopolskaSo What! pisze: nie prościej przesunąć fotel do przodu?