Poradnik młodego komputerowca
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Poradnik młodego komputerowca
Zdefiniuj odzyskać. Karta padła? Czy po prostu zmieniłeś telefon i nie wiesz gdzie znaleźć pliki? Jakie znaczenie ma tu telefon z Androidem?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chloru, wyciągnąłem kartę (Samsung - sławny w innym wątku) bez odinstalowania albo też przypadkowo wcisnąłem format, ale raczej nie, widać, że jest zajęte 16 GB, a tel nie widzi aplikacji zainstalowanych na karcie
może jest coś wartego uwagi w Google Play bo mój komp jest kontuzjowany
może jest coś wartego uwagi w Google Play bo mój komp jest kontuzjowany

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
To nie widzi aplikacji czy zdjec i filmow?
Wsadzic kartę do komputera (nie musi należeć do Ciebie
) i zobaczyć czy widać strukturę katalogów itp. W google play możesz znaleźć jakiś file explorer/manager, żeby zobaczyć czy coś na tej karcie jest - zdecydowanie wygodniej robic to na komputerze.
Wsadzic kartę do komputera (nie musi należeć do Ciebie

-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
nie widział zawartości karty
kompa trochę ogarnąłem i widać całą zawartość karty
rano ciąg dalszy
kompa trochę ogarnąłem i widać całą zawartość karty
rano ciąg dalszy

Modem GSM z routerem i wyjściem LAN potrzebny, najlepiej jak najmniejszy. Port LAN wystarczy jeden.
Znalazłem coś takiego http://www.dx.com/p/hame-a11w-portable- ... CfVw8-9pom
Nie wiem jak to działa bo jakichś sensownych opinii nie znalazłem, poza tym może są jakieś podobne ale z polską dystrybucją i gwarancją? Ktoś nie widział może?
Znalazłem coś takiego http://www.dx.com/p/hame-a11w-portable- ... CfVw8-9pom
Nie wiem jak to działa bo jakichś sensownych opinii nie znalazłem, poza tym może są jakieś podobne ale z polską dystrybucją i gwarancją? Ktoś nie widział może?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Muszę podpiąć coś LANem w miejscu, gdzie nie ma normalnego kablowego internetu. I najlepiej aby całość zajmowała jak najmniej miejsca - widziałem routery do których można podłączyć modem GSM ale chciałbym coś mniejszego.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
inquiz, jeśli to ma być na stałe, to nie polecam brania tych boxów all-in-one, bo one mają bardzo słaby zasięg WiFi. Właściwie nie wychodzą poza pokój
Zjadłem zęby i wszystkie nerwy na ulepszaniu internetu komórkowego, bo to jedyny jaki jest w okolicy. Aktualnie mam zestaw TP Link MR-3420 z modemem LTE Huawei E3272 i działa to stabilnie i bezobsługowo. Wifi pokrywa zasięgiem całkiem skutecznie parter i piętro domu.
Modemy LTE wymagają wiekszego napięcia, dlatego mam jeszcze aktywny hub USB, którym zasilam dodatkowo modem.
Zjadłem zęby i wszystkie nerwy na ulepszaniu internetu komórkowego, bo to jedyny jaki jest w okolicy. Aktualnie mam zestaw TP Link MR-3420 z modemem LTE Huawei E3272 i działa to stabilnie i bezobsługowo. Wifi pokrywa zasięgiem całkiem skutecznie parter i piętro domu.
Modemy LTE wymagają wiekszego napięcia, dlatego mam jeszcze aktywny hub USB, którym zasilam dodatkowo modem.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte, inquizowi nie zależy raczej na wifi 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Dokładnie, z samym wifi to jest mnóstwo sprzętu. Ten co wlinkowałem to jedyny jaki mi się udało znaleźć, Ale dodatkowo instrukcja i menu jak jest chińska to nie wiem czy uda się to odpalić więc nie chcę ryzykować.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
inquiz, ja bym unikał chińczyków o nieznanej marce. Z huawei mam w miare ok doświadczenia. Zobacz to http://consumer.huawei.com/en/mobile-br ... 151-en.htm
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Aaaa, to nie doczytałem.rrosiak pisze:Konto usunięte, inquizowi nie zależy raczej na wifi
Mam wolny linksys wrt54g3g z modemem 3g pcmcia (i dd-wrt), mogę oddać za paczkę fajek. Ma 4 porty LAN i jest stojący. Tylko mi gdzieś antenkę do wifi wcięło, no i modem wspiera tylko 3g, nic wyżej.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Chyba jesteś przepracowany, bo nadal nie doczytałeśKonto usunięte pisze: Aaaa, to nie doczytałem.
Mam wolny linksys wrt54g3g z modemem 3g pcmcia

inquiz pisze: I najlepiej aby całość zajmowała jak najmniej miejsca - widziałem routery do których można podłączyć modem GSM ale chciałbym coś mniejszego.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak, tamto doczytałem. Ale często argument budżetowy zmienia punkt widzenia
tak to wygląda
i już się nie odzywam, zamykam się w sobie 

tak to wygląda

- Chloru
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Ale często argument budżetowy zmienia punkt widzenia![]()
Za dużo czasu w Krakowie spędzasz

Konto usunięte, dzięki za propozycję. na razie właśnie coś takiego zrobię jak zaoferowałeś bo sprawa była pilna.
Chloru, o coś takiego chodziło, sam na ten model niestety wcześniej nie wpadłem. na razie zorganizowałem prowizorkę ale docelowo huawei wygląda bardzo zachęcająco i nie jest żadnym wynalazkiem.
Chloru, o coś takiego chodziło, sam na ten model niestety wcześniej nie wpadłem. na razie zorganizowałem prowizorkę ale docelowo huawei wygląda bardzo zachęcająco i nie jest żadnym wynalazkiem.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Słuchajta informatyki, sprawa jest.
Chcę sobie pyknąć online-owo Professional Scrum Master, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych przykładowych testów, braindumpów, screenshotów i innych tego typu dewocjonaliów. A jakoś mi się nie podoba iść na żywioł, to znaczy -- przekonać się o co pytają na egzaminie już na egzaminie.
I -- tak wiem, że trzeba zakuć na blachę Scrum Guide, ale wolałbym nie startować w ciemno.
Chcę sobie pyknąć online-owo Professional Scrum Master, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych przykładowych testów, braindumpów, screenshotów i innych tego typu dewocjonaliów. A jakoś mi się nie podoba iść na żywioł, to znaczy -- przekonać się o co pytają na egzaminie już na egzaminie.
I -- tak wiem, że trzeba zakuć na blachę Scrum Guide, ale wolałbym nie startować w ciemno.
potrzebna symulacja zasięgu wifi w budynku, czy ktoś posiada program do zrobienia symulacji ? ? ?
- wilq
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy IV 2.0, Impreza MY17 2.0 NA
Nie ma programów do robienia symulacji wifi... musisz to na oko oszacować albo przeprowadzić testy przy użyciu AP które będziesz stosował. Przynajmniej u mnie tak robili jak kładłem wifi na hali. Przyjechali z testowym sprzętem i patrzyli jak się sygnał rozchodzi, jakie jest pokrycie, straty itp. (poważna firma, koszt wifi prawie 20tys) I wszystko hula bez dotykania od blisko trzech lat. Jak co to służę pomocą.
- Chloru
- 6 gwiazdek
esilon, co chcesz zrobić i gdzie?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
wilq pisze: Nie ma programów do robienia symulacji wifi... musisz to na oko oszacować albo przeprowadzić testy przy użyciu AP które będziesz stosował.
Chyba nie jest aż tak źle

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... plications
Pytanie do zawodowców
Jaki kupic dysk zewnętrzny do robienia kopii zapasowych , archiwizacji zdjeć itp
Co szanowne grono poleca
cenowo bez szaleństw ale bez badziewia 

Jaki kupic dysk zewnętrzny do robienia kopii zapasowych , archiwizacji zdjeć itp

Co szanowne grono poleca

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, najtaniej będzie na USB, ale to upierdliwe, bo trzeba pamiętać o podłączaniu do robienia kopii.
Drożej jakiś prosty NAS. Do robienia kopii zapasowej w zasadzie wystarczy cokolwiek. Z tanich np. Zyxel NSA310.
Jak tym masz sieć zorganizowaną? Tylko WiFi, czy masz też kabel?
Drożej jakiś prosty NAS. Do robienia kopii zapasowej w zasadzie wystarczy cokolwiek. Z tanich np. Zyxel NSA310.
Jak tym masz sieć zorganizowaną? Tylko WiFi, czy masz też kabel?
czarne jest piękne...
Mam takiego Zyxela, do tego taki program jak Ferro Backup Server(czy jakoś tak) i działa bardzo fajnie.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl