Rajdy 2014
Re: Rajdy 2014
eMTi, no dobrze, prawie mnie przekonałeś, że wprowadzenie obowiązkowego układu ESP do rajdówek jest słuszną koncepcją

Loeb w sumie podobnie wykorbił ostatnim razem 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
eMTi, Robercik mógł zadzwonić, zapytać, pomógł bym z chęcią, nic od lutego się nie zmieniło, miękki slick na tył i jeśli żar sypie się z nieba to ewentualnie średni na przód
i tyle. Jak widać ta rakietowa nawet do WRC się nadaje
Nie zadzwonił i wydzwonił
A mięciusi slick by przytrzymał
A na serio, początkowo zły byłem okrutnie, że mógł zapisać na swoje konto najlepszy z wyników wśród Polaków, a wyleciał, bo przecież mógł delikatnie odpuścić itp.
Jednak poczytałem kilka wypowiedzi (nie chodzi o Kościucha
) i dotarło do mnie że on nie jedzie po punkty (sam o tym mówił w prost)
, za przeproszeństwem - on napierdala ile wlezie, bo chce wygrać:
1. OS - dawno zrealizowane - i nie jeden i nie dwa
2. Rajd!
3. Mistrzostwo Świata!!!
Jeśli nawet ma mu to zająć 5 lat. Nie ważne! Go Robert Go!
Ale po co tyle się rozwalać i cierpieć, nie lepiej zadzwonić?

Nie zadzwonił i wydzwonił

A mięciusi slick by przytrzymał

A na serio, początkowo zły byłem okrutnie, że mógł zapisać na swoje konto najlepszy z wyników wśród Polaków, a wyleciał, bo przecież mógł delikatnie odpuścić itp.
Jednak poczytałem kilka wypowiedzi (nie chodzi o Kościucha

1. OS - dawno zrealizowane - i nie jeden i nie dwa

2. Rajd!
3. Mistrzostwo Świata!!!
Jeśli nawet ma mu to zająć 5 lat. Nie ważne! Go Robert Go!
Ale po co tyle się rozwalać i cierpieć, nie lepiej zadzwonić?

A numeru nie podałeś...TomekSliwa pisze: Ale po co tyle się rozwalać i cierpieć, nie lepiej zadzwonić?
- TomekSliwa
- 4 gwiazdki
- Auto: Subaru "Masakrathor" STi, Outback H6
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
TomekSliwa pisze: i dotarło do mnie że on nie jedzie po punkty (sam o tym mówił w prost) , za przeproszeństwem - on napierdala ile wlezie, bo chce wygrać:
Tylko, że cykl WRC wygrywa się zdobywając punkty

Ostatnio zmieniony 9 paź 2014, o 21:50 przez Chloru, łącznie zmieniany 1 raz.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
powiedział bym ,że w ogóle aby zdobyć punkty to trzeba być na mecie 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

dobrze, że u Nas można pogadać o tym na luzie i bez napinki... Czasem jak wchodzę w temat o Kubicy na drugim forum to
(fanatyzmem aż ocieka
)

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol, a na FB temat zadany prze Marka Gieruszczaka jaką robi furorę i co tam się czasami dzieje

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, a na SIP jest user z Nowego Sącza i jego dwórki
Momentami się to zabawnie czyta (jak dwórki łapią ciśnienie
) Aczkolwiek gdyby nie Carfit to ciężko by było o jakieś informacje ze środka obozu Kubicy w internecie...

Barthol, no te akcje z Carfitem to już mnie na FB rozwalają więc nawet nie chcę wchodzić tam i się śmiać.

citan, nie tylko Cezary Głuptowski ogrzewa się w słoneczku Kubka 

citan, momentami to wygląda jakby jedna bądź druga strona miała monopol na prawdę o Kubicy... I Ci co mają odmienne zdanie (w przypadku forum SIP, gdzie dominuje wyznanie Kubicyzmu) dostają łatkę: nie znasz się lub, że zwyczajnie zazdrościsz ;)
Generalnie zazdroszczę ludziom sytuacji życiowej gdzie największym problemem są wyniki Kubicy...
Generalnie zazdroszczę ludziom sytuacji życiowej gdzie największym problemem są wyniki Kubicy...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A ja nie potrafię pojąć, czemu u ludzi taka agresja i łatwość do nienawiści się bierze. Widać to przy wielu sportowcach, chociaż przy Kubicy ostatnio jest to najbardziej widoczne.
Zamiast się cieszyć, że rodak próbuje walczyć w najwyższej lidze, że już coś tam mu się też udało, że jest komu kibicować, to nie, zgnoić każdego trzeba. No bo skoro ja tylko w stołek przed komputerem pierdzieć potrafię, to jakie to dowartościowujące pojechać po kimś znanym, widocznym na arenie międzynarodowej, w TV itp.
Nie piszę tu tylko o reakcjach na Kubicę. Takie same akcje rodem z forum Onetu pojawiały się przy Kościuszce, Hołowczycu... że nie będę już przytaczał przykładów z innych dyscyplin sportu.
Ech.... szkoda gadać.
Zamiast się cieszyć, że rodak próbuje walczyć w najwyższej lidze, że już coś tam mu się też udało, że jest komu kibicować, to nie, zgnoić każdego trzeba. No bo skoro ja tylko w stołek przed komputerem pierdzieć potrafię, to jakie to dowartościowujące pojechać po kimś znanym, widocznym na arenie międzynarodowej, w TV itp.
Nie piszę tu tylko o reakcjach na Kubicę. Takie same akcje rodem z forum Onetu pojawiały się przy Kościuszce, Hołowczycu... że nie będę już przytaczał przykładów z innych dyscyplin sportu.
Ech.... szkoda gadać.
jarmaj, wiesz nie ma sprawy ,że należy wspierać ,ale jeśli się uważa ,że coś MOIM zdaniem jest nie tak to czemu mam tego nie powiedzieć ? zapeszę coś ? Jeśli wszyscy w koło od początku klepali by Kubicę po plecach to moim zdaniem nigdzie by nie zaszedł. Jesli mówili by ,że "suuper ,że zająłeś 10te miejsce w wyścigu i tak jesteś najlepszy tylko coś nie tak jest pewnie z kartem,a po resztą nikt i tak w Polsce wyżej nie zaszedł" to nie wydaje mi się aby on doszedł do F1 a jego kariera skończyła by się właśnie na tym kartingu. Ja nie mówię o hejtach typowych typu "jest gupi bo nie skończył szkoły i ma wielkiego nochala" tylko o zwykłych wątpliwościach ,że jednak coś może jest nie tak , normalna rozmowa. Ktos jest za ktoś jest przeciw. Niestety u nas nie można być obiektywnym. Bo jak zauważysz coś złego to jesteś skończonym hejterem i czepiakiem ,a jak powiesz ,że było oki to znowu talibem. Smutne to trochę.
Mnie osobiście cieszą bardzo jego dobre wyniki jednak uważam ,że nie jest on Bogiem jedynym nieomylnym i czasami daje dupy. Nie mam zamiaru tego jakoś przed samym sobą ukrywać bo nie widzę takiej potrzeby. Przyznam się ,że jak na początku sezonu siedziałem z nosem przy kompie odświeżając czasy oesów to jakoś teraz mi przeszło. Uda mu się zajebiście , nie uda mu się w WRC szkoda ale takie życie kiedyś może się doczekamy kogoś na szczycie albo i nie.
Co do Kościucha to akurat moim zdaniem dobrze ,że odpuścił sobie WRC bo jak widać uwolnił choć jednego kierowcę z krajowego podwórka na Europę
Mnie osobiście cieszą bardzo jego dobre wyniki jednak uważam ,że nie jest on Bogiem jedynym nieomylnym i czasami daje dupy. Nie mam zamiaru tego jakoś przed samym sobą ukrywać bo nie widzę takiej potrzeby. Przyznam się ,że jak na początku sezonu siedziałem z nosem przy kompie odświeżając czasy oesów to jakoś teraz mi przeszło. Uda mu się zajebiście , nie uda mu się w WRC szkoda ale takie życie kiedyś może się doczekamy kogoś na szczycie albo i nie.
Co do Kościucha to akurat moim zdaniem dobrze ,że odpuścił sobie WRC bo jak widać uwolnił choć jednego kierowcę z krajowego podwórka na Europę

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A ja żałuję. I tu róznica. Bo ja bym chciał widzieć i Kajtka w ME i Kościuszkę w dowolnej lidze.burat pisze: Co do Kościucha to akurat moim zdaniem dobrze ,że odpuścił sobie WRC
Ale ja to zawsze dziwny chyba jestem.
jarmaj,
nie całkiem tak, bo Niemcy, Anglicy, itd.. też są bardzo krytyczni wobec swoich "bohaterów", co nie znaczy że krytyczni=krytykanccy (tak jak to poznałem w wielu sytuacjach).
Krytyka może być konstuktywna, choć oczywiście nie zawsze tak jest. Ale nawet jakaś głupia krytyka nie musi oznaczać nienawiści.
Nie róbmy jednak z naszych bohaterów Bogów.
Nie mylmy podziwu dla osiągnięć wybitnego człowieka a bałwochwastwem.
Ci nasi bohaterowie zasługują na coś lepszego z naszej strony. Robienie z nich Bogów nie jest im potrzebne.
Oni nadal potrzebują wsparcia, jak wtedy gdy byli na początku. A może teraz jeszcze bardziej. Tylko, że to wsparcie to chyba nie całkiem to samo, co nam się wydaje.
Trochę na temat, choć tu nie bazpośrednio, ale jakoś mi się skojarzyło...
bo pokazuje, gdzie jest kierunek.... prosto w dół.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=wYkFR1fGebg
nie całkiem tak, bo Niemcy, Anglicy, itd.. też są bardzo krytyczni wobec swoich "bohaterów", co nie znaczy że krytyczni=krytykanccy (tak jak to poznałem w wielu sytuacjach).
Krytyka może być konstuktywna, choć oczywiście nie zawsze tak jest. Ale nawet jakaś głupia krytyka nie musi oznaczać nienawiści.
Nie róbmy jednak z naszych bohaterów Bogów.
Nie mylmy podziwu dla osiągnięć wybitnego człowieka a bałwochwastwem.
Ci nasi bohaterowie zasługują na coś lepszego z naszej strony. Robienie z nich Bogów nie jest im potrzebne.
Oni nadal potrzebują wsparcia, jak wtedy gdy byli na początku. A może teraz jeszcze bardziej. Tylko, że to wsparcie to chyba nie całkiem to samo, co nam się wydaje.
Trochę na temat, choć tu nie bazpośrednio, ale jakoś mi się skojarzyło...
bo pokazuje, gdzie jest kierunek.... prosto w dół.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=wYkFR1fGebg
Re: Odp: Rajdy 2014
Jarmaj owszem fajnie by było aby każdy z naszych zawodników miał budżet na każdą z lig ale niestety. Kościuszko moim zdaniem doszedł do maxa swoich możliwości i nic więcej by nie wskórał w WRC ,a dla świętego spokoju jeździł by dalej w ogonie. Kajtek nie miał by okazji pójść dalej bo nie przebił by się przez stado układzików i dlatego dobrze się stało że Kubek przewietrzył to zatęchłe środowisko. Niestety przy tym Kościuszko wypadł z wózka jakoś ja nie czuję w tym straty dla Polskich rajdów.

Burat, patrzysz bardzo praktycznie na temat.
ale
A dlaczego na przykład Polacy nie mieliby zastąpić takich na przykad Finów w sportach rajdowych? (tak jak zastąpiliśmy Francuzów w domowej hydraulice
)
Co by szkodziło gdybyśmy mieli nawet kilku (kilkunastu?) zawodników w czołowych zespołach?
Finów wszystkich jest 10 razy mniej niż Polaków, Do tego pół roku śpią z niedźwiedziami polarnymi w zimowych legowiskach.
Statystycznie (jesli przy tym będziemy się mocno starać) to wyprzemy Skandynawów z tej roboty
PS.
Brytyjczyków też, bo oni tylko siedzą w pubach i chlają rozgazowane piwo.

ale
na pewno?burat pisze:...jakoś ja nie czuję w tym straty dla Polskich rajdów.
A dlaczego na przykład Polacy nie mieliby zastąpić takich na przykad Finów w sportach rajdowych? (tak jak zastąpiliśmy Francuzów w domowej hydraulice

Co by szkodziło gdybyśmy mieli nawet kilku (kilkunastu?) zawodników w czołowych zespołach?
Finów wszystkich jest 10 razy mniej niż Polaków, Do tego pół roku śpią z niedźwiedziami polarnymi w zimowych legowiskach.
Statystycznie (jesli przy tym będziemy się mocno starać) to wyprzemy Skandynawów z tej roboty

PS.
Brytyjczyków też, bo oni tylko siedzą w pubach i chlają rozgazowane piwo.

Ależ ja jestem bardzo na tak tylko że dla mnie i całego rajdowego świata nasze narodowe "chciejstwo" jest tylko nasze tak samo pewnie Czesi by chcieli ,Węgrzy i może litwini pobić i zdetronizować takich Finów czy Francuzów ale jest do tego prosta droga. Wsiada chłopak do rajdówki i napier...la wszystkich. Nie "prawie" kończy na pierwszym miejscu tylko jeszcze zapomniał skończyć ,nie uczy się przez 10sięć sezonów po czym zmienia opony na inne i musi uczyć się wszystkiego od nowa , tylko siada do auta i wygrywa. Tu jednak trzeba szerszego myślenia. Zobaczenia interesu w tym jak to robią niektórzy menadzerowie w finlandi na przykład gdzie młodego UTALENTOWANEGO chłopaka pcha się dalej ,inwestuje w niego ale on też musi zacząć się bronić wynikami bo jak nie to sorry są inni. Potem jak on będzie mistrzem przyniesie to kasę temu kto go promował. U nas niestety sponsoruje się syna Cześka bo to mój kumpel a ten jego chłopak niech się wyszaleje ,a kasa przecież państwowa czytaj niczyja , bo nie chodzi mi tu o prywatne firmy ,a spółki skarbu państwa czyli nas wszystkich za jakie swego czasu woziła się Polska nadzieja rajdów ,Dakaru i cholera wie jeszcze czego nie jaki Pan Ruta.Do tego czasu aż myślenie się nie zmieni to nie zastąpimy Finów choć byśmy pękli. W sporcie jest prosta zasada. Pobijeż drugiego jak będziesz od niego szybszy , silniejszy , mądrzejszy ,inaczej będziesz mistrzem świata wśród kumpli i poklepywaczy po plecach. Sory ja lubię czyste fakty nie domniemywania co by było gdyby

się skusiłem na przeczesanie profilu MG by znaleźć dyskusję... Wpis z 7.02.2014 a ostanie komentarze z wczoraj (1300 ponad wpisów)... Sprawdziłem tylko końcówkę a i tak temperatura nie była letniaburat pisze:Barthol, a na FB temat zadany prze Marka Gieruszczaka jaką robi furorę i co tam się czasami dzieje![]()
![]()

burat, a co do Juniora to chyba jego starty w Lotosie to był element większej układanki biznesowej... miały być pierogi na stacjach...

"Robert ma wiele zalet, ale zawsze jeździ na limicie i ryzykuje wypadkiem. We Francji widziałem jego punkty hamowania i byłem przerażony - mówi hiszpański kierowca Hyundaia, z którym Polak walczył w Rajdzie Francji o czwarte miejsce. - Jest mi przykro, Kubica zasłużył na ten wynik - dodaje."
http://m.sport.pl/moto/1,105002,1681400 ... larniejsze
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
a co to za skurwesyn wsiadł do Imrezy i łoi 6 msc w generalce po dwóch OSach ? Kubat/Dachowski -Subaru Impreza
Widzę, że chłopaki utalentowane z ośki RPP
Widzę, że chłopaki utalentowane z ośki RPP