Czy ktos z Was zetknal sie z odglosami pobrzekiwania dochodzacymi gdzies z wydechu? Dla mnie brzmi to tak jakby cos w rezonatorze siedzialo i brzeczalo. Czy tam w ogole cos jest wewnatrz czy to puszka rozprezna? Czy oplaca sie zmienic serie na przelot (rurke bez rezonatora) lub inny rezonator? Mam downpipe 3"->2.5".
Dzieki z gory!
Pzw,
MCC
Tlumik srodkowy?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Tlumik srodkowy?
jakiego kata? Ja katalizator to mam w garazu - down i middle zastapione przelotowym...
Pzw,
MCC
Pzw,
MCC
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jak najbardziej bebechy mogły się pourywać i teraz brzęczą.mcc pisze:cos w rezonatorze siedzialo i brzeczalo.
Prostota zawsze jest najlepsza. Dajesz rurę od turbiny do końcowego tłumika, który dobiera się według upodobań co do głośności i barwy dźwięku.mcc pisze:Czy oplaca sie zmienic serie na przelot (rurke bez rezonatora)
Reszta to zbędny balast.

jarmaj pisze: Prostota zawsze jest najlepsza.
Reszta to zbędny balast.
Dobre :)
Czy moze pamietasz na 2.0T wydech std ma 2.25" czy 2"?
Pzw,
MCC
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Wydech seryjny..... hmmmm......
kiedyć coś takiego może nawet widziałem, ale nie pamiętam 

no szkoda, bo ta koncowa pucha mi lezy - jest b. cicha, ale nie wiem czy ona nie ma wejscia 2 lub 2.25". A jakbym sie pozbywal rezonatora to bym juz sie dostosowal do wyjscia z down+midpipe (2.5"). Na razie jakas taka drutowana zwezke tam mam zeby z seryjnym axle-backiem zgodzic. Jak znam fizyke to raczej pozytywnego wplywu takie zmniejszenie srednicy nie ma na prace turbo... Wiec przy okazji pozbywania sie brzeczenia mozna i to ogarnac.
Pzw,
MCC
Pzw,
MCC
Mam w garażu seryjny wydech w dobrym stanie z Bloba STI (bez backboxa, złączek i mocowań) - napisz czy jesteś zainteresowany to wyślę zdjęcia na PW
To co mam to na moje oko 2,5cala - jest to oryginał ściągnięty z bloba STI.mcc pisze: A STI nie ma przypadkiem 3"?
Zresztą na mailu masz zdjęcia z przystawioną miarą - sam oceń.
Jakby co to najlepiej dzwoń na podany w mailu numer.