Co kupić evo 6, czy szukać zadbanej sti...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Co kupić evo 6, czy szukać zadbanej sti...

Post 22 paź 2014, o 12:24

Mam możliwość kupienia ładnego evo 6, auto sprawdzone żadnych wad.
Pytanie jak bardzo awaryjne jest evo? i jak z częściami, myślę w ten sposób to jest silnik rzędowy i w razie "W"taki silnik ogarnę w każdym dobrym warsztacie mechanicznym, bo jak mówię bokser tutaj to maskra w utrzymaniu!
Proszę o konkretne porady, dodam ja chcę autem jezdzić normalnie, poruszać się, nie w głowie mi oesy i inne kajesy :) po prostu chciałbym mieć nietuzinkowe auto do którego wsiadam i ne martwię się zę coś piardnie, aczkolwiek zdaje sobie sprawę że nie ma aut bezobsługowych!

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Re: Co kupić evo 6, czy szukać zadbanej sti...

Post 22 paź 2014, o 14:15

Sti to tanie auto w utrzymaniu w porównaniu z Evo :idea:
Znajomy ma 6 , byle gówno kosztuje set a i tysiące , ciężko dostępne części , trzeba kombinować .
Myślę ,że lepiej kupić Sti-ja :idea:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 22 paź 2014, o 18:35

Marzy mi się Evo 6, ale rozpatruję je jedynie w kategoriach: co bym sobie kupił, gdybym wygrał w totka. :-|

cherusek1
0 gwiazdek
Auto: Honda civic type r fn2 special edition
Polubione posty: 0

Post 24 paź 2014, o 12:34

Tez kiedyś zastanawiałem się nad tym tematem evo czy sti ale jak bym nie liczył to evo wychodziło dużo drożej w utrzymaniu ,z silnikiem to może faktycznie rzędówkę łatwiej naprawiać ale z takim autem i tak do zwykłego warsztatu trochę strach jechać ,więc i tak zostają wyspecjalizowani mechanicy a napędy w evo to juz kosmiczne wydatki, a jak na co dzień ma być to jak dla mnie zbyt brutalne auto, na tor idealne, ale nie zmienia to faktu ze to genialne auto :-)

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X

Post 24 paź 2014, o 15:44

a kumpel który miał sti i evo, stwierdził ze evo wychodziło taniej i tak sie nie psuło ;)
"Non homo sed vero mentula magna minax."

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 24 paź 2014, o 19:13

Rommel pisze:a kumpel który miał sti i evo, stwierdził ze evo wychodziło taniej i tak sie nie psuło ;)
Też słyszałem takie opinie, mało tego evo podobno "płynie" na drodze, impreza szczególnie gt jest zbyt brutalne :) aczkolwiek chciałbym zostawić sobie imprezke i dokupić takiego drugiego samuraja :!:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 24 paź 2014, o 19:46

Nie spróbujesz, nie przekonasz się jak to jest, a jest to całkowicie inny samochód, błędnie porównywany w wielu testach do Imprezy. Kupuj. A nóż uda się długo bezawaryjnie pojeździć ;-)

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 24 paź 2014, o 20:11

i tak zrobię dopóki nie kupię będę żałował, kupię może i będę ale na pewno mniej jakbym nie kupił :-) najwyżej sprzedam impreze :-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 24 paź 2014, o 20:28

I słusznie. Masz na to kasę, to korzystaj. Jak napisałem, gdym miał zbędne akurat kilkadziesiąt tysięcy też bym Evo 6 sobie kupił.

Ech... nawet po wpływem tego wątku zacząłem ogłoszenia przeglądać na mobile.de.... :evil:

Regulamin powinien zakazać zakładania tematów o kupowaniu Evo 6 :x

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 24 paź 2014, o 21:11

zbędnej kasy nigdy za wiele ja lubię kolekcjonować, chociaż gt mi nie pozwala i to mnie w...ia :-)

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 27 paź 2014, o 02:59

cyqan pisze:Nie spróbujesz, nie przekonasz się jak to jest, a jest to całkowicie inny samochód, błędnie porównywany w wielu testach do Imprezy. Kupuj. A nóż uda się długo bezawaryjnie pojeździć ;-)
Ale o co chodzi z tym porównaniem (błędnym) do Imprezy?? Koncepcja wozu, czy raczej wynik porównywania "ordynarnego" GT'ka do Evki (przez różnych dziennikarzy)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

cherusek1
0 gwiazdek
Auto: Honda civic type r fn2 special edition

Post 30 paź 2014, o 11:52

W sumie zawsze mi się wydawało ze sti i evo to porównywalne samochody, w sensie ze jak juz je porównywać to tylko ze sobą ,bo jakie samochody można by z nimi jeszcze porównywać? Jak sądzicie ? I jak tam derecki1981 evo kupione? ;-) jest tam AYC ? pozdrawiam

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 paź 2014, o 14:29

Barthol pisze: Ale o co chodzi z tym porównaniem (błędnym) do Imprezy??
A w jakiej kategorii chciałbyś te samochody porównywać? W kat. czasów na torze Top Gear....? No chyba nie.
Inne napędy, inne silniki, inna myśl technologiczna, inne moce wyjściowe, inna polityka sprzedażowa oraz rozwojowa. O Mitsu, odpowiedniku WRX'a mało kto w ogóle słyszał.

barton
6 gwiazdek

Post 30 paź 2014, o 15:05

cyqan pisze:
A w jakiej kategorii chciałbyś te samochody porównywać?

w końcu to kompakty z napędem 4x4 i turbodoładowaniem ;-)

Wydaje mi się, że problem ma swoje źródło w tym, że te samochody w Europie kontynentalnej nie miały odpowiednika na swoim poziomie... Gt'ek to taki usportowiony kompakt (w tej swojej bazowej wersji + brak wersji topowych dostępnych w Japonii) a EVO to już rajdówka pełnym ryjem
cyqan pisze: O Mitsu, odpowiedniku WRX'a mało kto w ogóle słyszał.

masz na myśli Lancer Ralliart... Jak to chyba gdzieś wyczytałem na forum Evoistów :mrgreen: , że Mitsu też o nim chce zapomnieć :lol:

Gootek
6 gwiazdek

Post 30 paź 2014, o 23:10

cyqan pisze:inna myśl technologiczna
nie zupełnie.
Kiedyś w serwisie Mitsubishi dokupilem 2 brakujące mi nakrętki do kół, do Forestera.
Dokładnie to samo, od tego samego poddostawcy.
;)

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 paź 2014, o 23:29

To może być bardzo ważna informacja dla właścicieli Evo. Które to dokładnie nakrętki? :lol: :lol: :lol:

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 paź 2014, o 23:38

Fajnie jedno evo nie wypał spawany nie wiem z ilu, w każdym bądz razie nie jest to oryginał :-( czas stracony, szukam dalej, na co zwrócić uwagę? teraz mam na oku 8-emkę... ze usa...

barton
6 gwiazdek

Post 31 paź 2014, o 02:36

darecki1981 pisze: szukam dalej, na co zwrócić uwagę? teraz mam na oku 8-emkę... ze usa...

przelookaj sobie Carfax (zawsze to będzie jakaś wiedza, czy jak przyjechało do Polski to wysypało się z kontenera, czy jednak nie), zawsze to jakiś pierwszy element rozpoznania.

Można też przeglądać forum evo.org np: http://evo.org.pl/viewforum.php?f=54

No i jak znasz imię i nazwisko właściciela to zawsze można sobie wpisać w youtube i sprawdzić, czy gdzieś nie upalany samochód był ;-)

siewcu
5 gwiazdek

Post 2 lis 2014, o 19:29

jak 8 to zapytaj tu http://evo.org.pl/viewtopic.php?t=9730 czy sprzedane - nie wiem, ale znam właściciela i raczej jest uczciwy :)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

ODPOWIEDZ