Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
gregsk, a czy można Paralels czy virtual box odpalać z dysku zewnętrznego, tylko wtedy kiedy to jest potrzebne?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
A co ci szkodzi odpalać z kompa? Szczególnie, że jak mówisz może poza domem będzie ci potrzebne.
Chce ci się targać zewnętrzny dysk ze sobą zawsze?
Chce ci się targać zewnętrzny dysk ze sobą zawsze?
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno, to jest po prostu program, jak każdy inny. Uruchamiasz wtedy kiedy chcesz i wtedy w osobnym okienku masz jakby komputer z windowsem. Jak już Ci windows nie potrzebne, to zamykasz i już. Równolegle działasz sobie na MAc-u normalnie.
To bardzo wygodne, dużo wygodniejsze niż posiadanie dwóch osobnych kompów. Jeśli z windows będziesz korzystał tylko czasami, to dla Ciebie bez dwóch zdań najlepsze rozwiązanie. Potrzebujesz tylko osobną licencję na windows.
To bardzo wygodne, dużo wygodniejsze niż posiadanie dwóch osobnych kompów. Jeśli z windows będziesz korzystał tylko czasami, to dla Ciebie bez dwóch zdań najlepsze rozwiązanie. Potrzebujesz tylko osobną licencję na windows.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jeżeli jest virtualbox na maca to już w ogóle super, bo kasa zostaje w kieszeni.
VirtualBox w porównaniu do Parallels ma jedną poważną wadę, wydajność emulowanego systemu jest tragiczna.
PS. Nie ma problemu emulować systemu z podpiętego dysku w Parallels, nie jestem pewien jak wygląda bezpośrednie używanie partycji z systemem Windows z zewn. dysku (po Bootcamp się da, z tego co pamiętam), ale zawsze po prostu można trzymać plik obrazu (minimalnie mniejsza wydajność, ale za to dynamiczny rozmiar partycji).
PS. Nie ma problemu emulować systemu z podpiętego dysku w Parallels, nie jestem pewien jak wygląda bezpośrednie używanie partycji z systemem Windows z zewn. dysku (po Bootcamp się da, z tego co pamiętam), ale zawsze po prostu można trzymać plik obrazu (minimalnie mniejsza wydajność, ale za to dynamiczny rozmiar partycji).
Arno, jeśli tak się przywyczaiłeś do platformy Apple i masz już tyle tego sprzętu, to przychylam się do zdania przedmówców, że jest jakiś sens nadal się tego trzymać i sobie sprawić jakąś softwarową protezę normalnego peceta.
Gdybyś miał jednak ochotę poeksperymentować, to konkurencja wypuszcza na rynek sporo ciekawych sprzętów, np.:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=R98sgmllCEg
Gdybyś miał jednak ochotę poeksperymentować, to konkurencja wypuszcza na rynek sporo ciekawych sprzętów, np.:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=R98sgmllCEg
Posiadacze jabłek mają awersję do konkurencji, jeżeli nie muszą z niej korzystać... 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
jeśli do jakichś drobnostek jak pisze Arno to powinno dać radę. Ja używam 3 systemów regularnie na VB i jest zupełnie ok.citan pisze: VirtualBox w porównaniu do Parallels ma jedną poważną wadę, wydajność emulowanego systemu jest tragiczna.
Widzę, że Parallels kosztuje 80E, więc tragedii nie ma.
yes, sir. na pendrive, karcie SD itp rowniez.Arno pisze:gregsk, a czy można Paralels czy virtual box odpalać z dysku zewnętrznego, tylko wtedy kiedy to jest potrzebne?
ja mam windoze do diagnostyki auta i musze to wyrzucic z glownego dysku i wrzucic wlasnie na karte pamieci (mam gdzies w szufladzie 32 GB)
Uff. Uzywam i chce jeszcze poużywać starego ajfona 4s. Niestety upgrade do ios8 strasznie mi go zamulil. Na szczescie reset ustawom plus wyłączenie fajerwerków graficznych przyspieszyło telefon. Dla tych ktorzy przestali wierzyc w ios8 i starsze fony jest nadzieja ;)
No. Podobnie jak win 3.11.Arno pisze:Podobno Widnows 8 jest bardzo podobny do Macowskiego systemu…

czarne jest piękne...
Kolega jeden zaproponował kupno Maca na firmę, której na razie nie mam, i wtedy cena mi spada, więc chiba się skuszę na lepsiejszy model...
Uzywam od jakiegos czasu retiny 15" - zajesuper.
w retinie nie ma nic specjalnego imo, wygląda jak każdy inny ips o takiej rozdzielczości...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
siewcu, ty uważaj, bo tu jest Applowska jaczejka i jeszcze na Sybirze wylądujesz.
:) a moze siewcu nie wie, ze retina okresla sie grupe modeli makow ktora faktycznie posiada ten ekran.
szczerze mówiąc niezbyt mnie interesuje czy to grupa produktów jest tak nazywa, retina to była pierwotnie nazwa ekranu i jakoś nie widzę w nim nic specjalnego, czym by się wyróżniał od innych matryc ips o takiej samej rozdzielczości. maka i tak nigdy nie kupię, bo nie widzę sensu, co najwyżej może ajfona bym kupił, jeśli kiedyś się zdecyduję na telefon bez klawiatury...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
siwiecu, nie musisz robić łaski, nie kupuj iPhona.
Arno, ty zdaje sie kupowales duzy monitor do kompa?
Jaki?
Jaki?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Taki?gregski pisze: Jaki?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
jeżeli tego della, to chetnie przeczytam czy to tak dobrze świeci jak piszą, bo mój paruletni tft chce umrzeć niedługo.rrosiak pisze: Taki?
na razie nie kupiłem, bo mam dwa komputery. 11" i 15" i to cudownie załatwia wszystko.gregski pisze:rrosiak, thx
Arno do tablicy!
No ale zdaje się, że tak długo nie pociągnę, bo są zakuzy na permanentne odstawienie mnie w domu od 11.
Wtedy będę się miotal...