Kaśka wygląda z grubsza jak krzyżówka owczarka podhalańskiego z krową rasy górskiej.
Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Rasa Wieloras Wyżynny Polski. Po wielokrotnych Championach Polski.
Kaśka wygląda z grubsza jak krzyżówka owczarka podhalańskiego z krową rasy górskiej.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal pisze: Jak będziesz miał nogę w gipsie, to pogadamy...![]()
No wiem, wiem
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
mały 5150 pisze: w dzisiejszych czasach człowiek musi sobie coś zrobić żeby mieć chwilę wolnego czasu.
Na przykład - doktorat sobie zrobić...
On top: można też łowić ryby
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
mały 5150 pisze: Szkoda, że w dzisiejszych czasach człowiek musi sobie coś zrobić żeby mieć chwilę wolnego czasu
A w niedzisiejszych czasach było inaczej?
"czy się stoi czy się leży..."
teraz etat wcale nie oznacza 8 godzin pracy dziennie przez 5 dni w tygodniu, przynajmniej nie w moim i moich znajomych przypadku
teraz etat wcale nie oznacza 8 godzin pracy dziennie przez 5 dni w tygodniu, przynajmniej nie w moim i moich znajomych przypadku
Czy chcesz mieć zawsze rację, czy wolisz być szczęśliwy?
H. Jackson Brown, Jr
H. Jackson Brown, Jr
Śliczna ta KaśkaGal pisze: Kaśka wygląda z grubsza jak krzyżówka owczarka podhalańskiego z krową rasy górskiej.
Gal, do wyczesania takiej sierści nie ma nic lepszego jak trymer hakowy. Np. taki : http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=5633 . Cena co prawda konkret, ale warto. Firma Mars jest jedną z najlepszych firm produkujących sprzęt do profesjonalnej pielęgnacji zwierząt. Ja już niczym innym nie wyczesuję swoich pupilków
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
zmień psa na takiego, na ktorym sięszczotka nie połamie....Gal pisze: Czy ktoś wie, gdzie można kupić zgrzebło do czesania psa
Dolce far niente 
Dawaj mu żarcie U SĄSIADA!gruby pisze:Dawaj mu zarcie. Bedzie robil u sasiada.vibowit pisze:Ja pragnę nieśmiało zauważyć, że mimo bardzo pouczającej dysputy TEN kot dalej sra mi w obejście.![]()
g.
Dolce far niente 
O matko, komplikować sobie lubicie. Daj mu zeżreć sąsiada i po krzyku 
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Dziękuję w imieniu Kaśki. Jak jej to przeczytałem to się chyba zarumieniła.Doxa pisze:Śliczna ta KaśkaGal pisze: Kaśka wygląda z grubsza jak krzyżówka owczarka podhalańskiego z krową rasy górskiej..
Dzięki raz jeszcze!Doxa pisze: Gal, do wyczesania takiej sierści nie ma nic lepszego jak trymer hakowy. Np. taki : http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=5633 . Cena co prawda konkret, ale warto. Firma Mars jest jedną z najlepszych firm produkujących sprzęt do profesjonalnej pielęgnacji zwierząt. Ja już niczym innym nie wyczesuję swoich pupilków
Znalazłem też na tej stronie takie "grabie" jak używałem, tylko wyglądają na dużo solidniejsze.
Co to jest ten "trymer" - to rozczesuje i przycina jednocześnie?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
- Bea
- 2 gwiazdki
- Auto: Volvo XC 90/Ford Mondeo Ghia
Trymowanie polega na usuwaniu martwej siersci tym samym usztywnia włos , powoduje przyrost podszerstka i zmiejsza znacznie wypadanie włosów. Trymowanie stosuje sie u ras szorstkowłosych. Kaśka mi na taką nie wyglada :) Słiczna jest .
Kłamstwo zdąży obiec pół świata zanim prawda włoży buty...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Bea, ale przez czesanie/ścinanie, czy jakoś inaczej, np. wyrywanie 
- Bea
- 2 gwiazdki
Czesze sie tak samo jak grzebieniem, zgodnie z kierunkiem włosa.
Gal pisze:Dziękuję w imieniu Kaśki. Jak jej to przeczytałem to się chyba zarumieniła.
A wcale nie chciałam jej zawstydzić
Nie. Ten który rozczesuje i rozcina skołtunioną sierść to filcak. Ten nie ma z nim nic wspólnego :).Gal pisze: Co to jest ten "trymer" - to rozczesuje i przycina jednocześnie?
Bea, niekoniecznieBea pisze: Trymowanie stosuje sie u ras szorstkowłosych. Kaśka mi na taką nie wyglada :) Słiczna jest .
So What!, tradycyjne trymowanie, to wyrywanie martwej sierści w określonych okolicach. Wbrew pozorom psy to lubią
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
- Bea
- 2 gwiazdki
Ależ oczywiscie , że możesz wytrymować prawie każdego psa tylko, ze sierść przestaje byc miekka a Kaśka wygląda na taka jedwabista i tego mi szkoda by było aczkolwiek podszerstek wyczesuje super.
Nie mogę się z Tobą zgodzićBea pisze: możesz wytrymować prawie każdego psa tylko, ze sierść przestaje byc miekka
Bea, ale trymer hakowy poprzez czesanie usuwa jedynie martwy włos, a ten nie ma znaczenia na jakość sierści. To robi się z każdą liniejąca rasą : owczarki różnej maści, szczególnie niemieckie, goldeny, a takze psy krótkowłose
- Bea
- 2 gwiazdki
Pewnie masz racje bo uzywasz go częsciej . Ja używam rzeczywiscie tylko do szortkowłosych .
Myślę, że te psy chętnie by wykastrowały swoich właścicieli
http://www.yellow-llama.com/26-reasons- ... te-people/
http://www.yellow-llama.com/26-reasons- ... te-people/
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Rodzina nam się powiększyła. Jest już biały pies, teraz przybłąkał się czarny mały kocur. Następuje podział terytorium 
Taaaa....
Masz duży ogród; pomieszczą sie...
Masz duży ogród; pomieszczą sie...
Dolce far niente 
Jejku..., to chyba jakaś epidemia. Dzisiaj na stacji benzynowej wskoczył mi do samochodu młodziutki foksterierKonto usunięte pisze:Rodzina nam się powiększyła. Jest już biały pies, teraz przybłąkał się czarny mały kocur. Następuje podział terytorium
Może jest ktoś chętny? Fajna jest :). Niestety nie mogę jej zatrzymać, mam już w domu 2 psy, ale do schroniska jej nie oddam
Mi kiedys jakiś skurwysyn psa na parkingu zostawił
Byl u nas ca. 10 lat. Skończył pod kolami samochodu....
Zastanawiam się, po kiego poj...i ludzie, biorą zwierzaki, a później porzucają, jak niemodny telefon komórkowy.....
Czy ze swoimi dziećmi także tak postąpią?
Ja nie wezmę; zwierzak to odpowiedzialność....
Zastanawiam się, po kiego poj...i ludzie, biorą zwierzaki, a później porzucają, jak niemodny telefon komórkowy.....
Czy ze swoimi dziećmi także tak postąpią?
Ja nie wezmę; zwierzak to odpowiedzialność....
Dolce far niente 
- Bea
- 2 gwiazdki
Nie rozumiem, Twojego psa ? Bedąc u Ciebie wpadł pod koła samochodu ?FUX pisze:Mi kiedys jakiś skurwysyn psa na parkingu zostawił![]()