Xenony w Forku
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Xenony w Forku
Witam,
Dowiedziałem się, że w Forku 2.0 z 2007 roku są żarniki D2R 85126. Słyszałem, że polecane są Philipsy. Przeglądam oferty sklepów i w jednym żarniki mają temp. 4100K, w innym 4300K, a w jeszcze innym 4600K, mimo że wszystkie mają oznaczenie 85126. Tak samo rożnie jest z ilością lumenów. Czy wiecie jakie powinny być właściwe do mojego Forka. Chciałbym mieć mniej więcej takie, jak były fabrycznie. Ewentualnie może ma ktoś namiar na sprawdzony sklep?
Dowiedziałem się, że w Forku 2.0 z 2007 roku są żarniki D2R 85126. Słyszałem, że polecane są Philipsy. Przeglądam oferty sklepów i w jednym żarniki mają temp. 4100K, w innym 4300K, a w jeszcze innym 4600K, mimo że wszystkie mają oznaczenie 85126. Tak samo rożnie jest z ilością lumenów. Czy wiecie jakie powinny być właściwe do mojego Forka. Chciałbym mieć mniej więcej takie, jak były fabrycznie. Ewentualnie może ma ktoś namiar na sprawdzony sklep?
Re: Xenony w Forku
Im wyższa wartość, tym bardziej zimna barwa.
Żarniki, jak normalne żarówki, wymieniasz parami.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Odp: Xenony w Forku
Albo pojedynczo. Mamy wolny krajFUX pisze:Im wyższa wartość, tym bardziej zimna barwa.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Chcesz powiedzieć, że jak Ci się żarówka spali, to dwie wymieniasz????FUX pisze:normalne żarówki, wymieniasz parami.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Spaliła mi się żarówka w lampie z nieparzystą liczbą żarówek. Mając świadomość tego, że żarówki wymieniamy parami postanowiłem postąpić w ten właśnie sposób. Ku mojemu zdumieniu szybko sobie uprzytomniłem, że w tym konkretnym przypadku nie jestem w stanie zastosować się do wspomnianej reguły. Przeliczałem to na przykładach i jakbym tego nie liczył zostaje mi jedna żarówka nie od pary
Co zrobić droga redakcjo? Jak pogodzić jedynie słuszną regułę z fizycznym brakiem możliwości literalnego zastosowania się do niej?

- So What!
- 6 gwiazdek
jarmaj, w tym szaleństwie jest jakaś metoda. Choć z drugiej strony obawiam się, że wtedy musielibyśmy wszędzie jeździć razem, celem wykazania wszem i wobec braku różnicy w barwie światła. Rozwiązanie sprytne, lecz mało praktyczne 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
So What!, umów się z FUX'em. Będziecie jeździć razem i zawsze razem wymieniać żarówki do pary. 

Mając auta z żarówkami H7 w reflektorach i robiąc rocznie z 70kkm coś mnie trafiało, jak padała żarówka w jednym reflektorze a po kilku/kilkunastu dniach w drugim.
Po kolejnej akcji z tą naprzemiennością, zacząłem wymieniać obie, aby po az kolejny nie spotkało mnie to po ciemku i padającym deszczu.
To samo dotyczyło przednich postojowych.
Co ciekawe dłużej wytrzymywały te z tyłu.
Po kolejnej akcji z tą naprzemiennością, zacząłem wymieniać obie, aby po az kolejny nie spotkało mnie to po ciemku i padającym deszczu.
Co ciekawe dłużej wytrzymywały te z tyłu.

- So What!
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Mając auta z żarówkami H7 w reflektorach i robiąc rocznie z 70kkm coś mnie trafiało, jak padała żarówka w jednym reflektorze a po kilku/kilkunastu dniach w drugim.
Co ciekawe dłużej wytrzymywały te z tyłu.![]()
FUX, czytasz czasem to, co piszesz?

- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
FUX Ty trollu, złapałem się na 2 sekundy 

"Non homo sed vero mentula magna minax."
FUX, neło sie mu 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
kulbit pisze: bo nie pytałem, czy wymieniać parami, czy nie![]()
Ale ten temat okazał się najbardziej nośny

- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
kulbit, Ja mam D2R 85126V1C1. Może to oznaczenie V1C1 jest istotne?
Podczas wymiany jednego żarnika, drugi rozleciał się dosłownie chwilę po uruchomieniu nowego ...
Mechanicy mówili, że tak się zdarza bardzo często, a jeśli nie, to drugi pada bardzo szybko, tak więc
chyba jednak warto wymieniać parami, tym bardziej, że na pewno jest duża różnica w barwie światła.
Podczas wymiany jednego żarnika, drugi rozleciał się dosłownie chwilę po uruchomieniu nowego ...
Mechanicy mówili, że tak się zdarza bardzo często, a jeśli nie, to drugi pada bardzo szybko, tak więc
chyba jednak warto wymieniać parami, tym bardziej, że na pewno jest duża różnica w barwie światła.
Fido, jeśli Ci się zachce, to możesz sprawdzić lm i K 
piotruś, dzięki. A jak one świecą w porównaniu do fabryki?
Wiecie jakie oznaczenie mają te oryginalne?

piotruś, dzięki. A jak one świecą w porównaniu do fabryki?
Wiecie jakie oznaczenie mają te oryginalne?
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
Wydaje mi się, że nieco jaśniej i tak troszkę z niebieską poświatą. Kolor taki trochę przypominający "zimne" Ledy. Mi się podoba