Skrzynia TY752VN3AA
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
- Auto: Impreza wrx. Legacy 2.5 my99
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Skrzynia TY752VN3AA
Panowie mam malutki problem posiadam skrzynie TY752VN3AA szukałem na różnych forach o niej informacji niestety lipa tylko tyle co się dowiedziałem że posiada PRAWDOPODOBNIE przełożenie 3.900 i to by było na tyle . I Teraz prośba do was morze ktoś posiadał ową skrzynie i chce powiedzieć coś więcej głównie interesuje mnie dyfer jaki z nią współpracuje bo nie ukrywam przyszedł czas na wymiane skrzyni a jeśli by się dało dyfer by został a podmianka by była tylko skrzyń . Dodam jeszcze że nie interesuje mnie skrzynia od GT celuje w STI 94-96.
Re: Skrzynia TY752VN3AA
Jak wiesz że ma przełożenie główne 3,9 to jeszcze może uda się wyszukać jakie są tam wałki 1;1 czy 1;1.1 Wtedy będzie wiadomo jaki dyfer 3.9 czy 3.54. Można też policzyć zęby w tylnym dyfrze
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
No masz racje ale nic o dyfrze nie ma a o skrzyni wyczytałem na naszym form post z 2010 i to jak napisałem to sa tylko podejrzenia. Liczenie zębów odpada bo samochód ciągle w ruchu i po to założyłem ten post aby się czegoś dowiedzieć i szybko jak cos zareagować bo na robotę też będę miał tylko około 1 dnia bo samochodem jeżdżę na co dzień.
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
AAA K***a cos mam na Rosyjskim forum co wydłubałem cytuje [ 3.9 1.1 - para w reduktor tło 3,54. Normalne pole euro.] Wiec koledzy drodzy powiedzcie mi jak skrzynia do tego dyfra 

6MT 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
Ztego co poczytałem w sieci to masz racje RYJEKS . A tak na seio pytam z czystej ciekawości podeszła by 6MT wymagało by to dużych modyfikacji

Znajdź 6mt z wybierakiem oraz wałem i możesz zakładać .Pod warunkiem że będzie pod dyfer 3.54 i starszego typu półosie przód (przeguby wew przebijane bolcem)
też mam takiego cudaka , też nie liczyłem ale na 99,9%jest 3.9 , niestety bo prędzej znajdziesz 4.11 z dyfrem niż 3.9 bo jest ich mniej . Fakt ta skrzynia jest jakaś nieistniejąca w tych wszystkich tabelach.Możesz sprobować w Aso na podstawie numeru seryjnego sprawdzą czy skrzynia jest od tego auto - i potwierdzą że tam powinna być taka czy inna skrzynia.Jakiś czas temu był post z taką skrzynią , chłopak miał rozebrać ale nie wiem co z tym zrobił.Jak padło jakieś łożysko to warto zawalczyć ale jak inne tematy to szkoda kasy.Też mam auto w ciągłym użytku i też zawsze wole kupic zmienić i jezdzic dalej .
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
Dokładnie a tym bardziej że ja w Białym stoku i okolicach nie mam nikogo ogarniętego od skrzyń subaru a sam do skrzyń się nie tykam nie mam sprzętu a wymiana to na szczęście szybki temat
A co do szukania to prawdopodobnie do dyfra 3.54 pasują prawie wszystkie skrzynie od wrx po 2001
A z tym aso to dobry pomysł możę cos mągoły maja w tych komputerkach
A co do szukania to prawdopodobnie do dyfra 3.54 pasują prawie wszystkie skrzynie od wrx po 2001
A z tym aso to dobry pomysł możę cos mągoły maja w tych komputerkach

GTki poliftowe i WRXy New Age mają zazwyczaj 3.9 i przejście na dyfer 1.1 czyli 3.54.
Przedliftowe już się wszystkie ukręciły
Niedługo poliftowe też się skończą
Przedliftowe już się wszystkie ukręciły

Niedługo poliftowe też się skończą

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
Dla tych którzy będą w przyszłości szukać tak jak ja Kods: TY752VN3AA. Reduktors 3,9 priekšā, 1,1 starpasu, 3,54 aizmugurē.
Atrodas Rīgā.
Atrodas Rīgā.