Xenony w Forku
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Xenony w Forku
Bawi sie jak dziecko od kiedy sie nauczyl - cale szczescie w tym watku "pozytywnym" poza doza zastanowienia nikomu to nie szkodzi ;)
Pzw,
MCC
Pzw,
MCC
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
To jest podforum techniczne.
Może by sobie jednak dać tutaj spokój z takimi głupotami....
Może by sobie jednak dać tutaj spokój z takimi głupotami....

W BMW E60 też mam żarniki tylko że D2S. Padł mi jeden (Philips) Założyłem chinola (HID) za 45zł. Barwa 6300K...ani ciepła ani zimna...jak dla mnie super biała...nie wpada w niebieski. Jeździłem rok czasu zanim padł. Załozyłem następnego jakieś 18mies. temu i jak na razie świeci. Różnicy między reflektorami nie widzę. A drugi jakiś uparty i spalić się nie chce 

Kupiłem takie Philipsy 85126VIC1 jak polecił piotruś. Świecą bardzo ładnie, biało. Wymieniłam od razu obydwa (a co tam
)
Przy wymianie okazało się, że ten co słabo świecił, to był chyba zamontowany od początku. Był już nieźle wypalony i bez kawałka szkła (może oderwało się przy demontażu). Ten drugi ktoś przede mną wymieniał, bo to jakiś Osram był.

Przy wymianie okazało się, że ten co słabo świecił, to był chyba zamontowany od początku. Był już nieźle wypalony i bez kawałka szkła (może oderwało się przy demontażu). Ten drugi ktoś przede mną wymieniał, bo to jakiś Osram był.
Skoro forek SG po lifcie ma już xenony to da radę takie same wrzucić do przedliftu? Też jest zawieszenie samopoziomujące i spryskiwacze reflektorów czym jeszcze się różnią? :)
- MichallD
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT 2.5 MY06 AT, Yamaha MT-07
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja planuję taki mod zrobić u siebie bo te fabryczne xenony bez soczewek to średnie są.
Sam chcesz robić? To chińskie czy coś markowego lub dobranego z innej marki? Kurczę Ty masz też polifta :(
- MichallD
- 4 gwiazdki
Tak mam polifta :-P soczewki np hella, są możliwości już do ex-wanny chciałem montować.
Podbijam pytanie. 300pln to wydaje się być atrakcyjna cena za taki zestaw.Krzychu91 pisze:Skoro forek SG po lifcie ma już xenony to da radę takie same wrzucić do przedliftu? Też jest zawieszenie samopoziomujące i spryskiwacze reflektorów czym jeszcze się różnią? :)
- MichallD
- 4 gwiazdki
Oczywiście plus osłony i żarniki d2s, to trochę więcej wyjdzie. Ja będę to sam robił bo jest proste, a jak zlecisz w firmie to wychodzi ok 700-800 plus żarniki.
A masz jakąś firmę sprawdzoną ? Bo nie powiem zastanawiam się nad tym poważnie tylko nie wiem czy nie kupie drugich reflektorów by swoje zostawić nie naruszone jak by efekt nie był zadowalający. Bo jak tutaj by była taka przeróbka to reflektor może być angielski o ile się nie mylę?
- MichallD
- 4 gwiazdki
Krzychu91, firma z tego linku co wkleiłem jest sprawdzona, znajomy tam robił i jest zadowolony, zresztą mają dobre opinie. Wydaję mi się na 99%, że reflektory mogą być angliki. Nie wiem jak w Twoim przedlifcie, ale w moim modelu jak chciałem zdemontować reflektory, musiałem rozebrać pół przodu, tzn grill, zderzak i trochę zabawy z tym jest ale jak nie masz dwóch lewych rąk to zrobisz wszystko sam za połowę tego co weźmie od Ciebie firma. Ja już rozklejałem reflektory żeby pomalować wkłady na czarno i żałuję że tego wtedy nie zrobiłem bo teraz muszę wszystko do nowa.
Kurczę mówią, że do odważnych świat na leży więc może spróbuję samemu, a jak coś spierdziele to trudno
To będę szukać kompletu do Siebie :)

- MichallD
- 4 gwiazdki
To dobrze dobierz osłony do soczewek, w polifcie jak mierzylem max 11x12 cm to tak na styk,wiekszosc jest 12x12 ale na tej stronie znajdziesz odpowiednią, teraz z telefonu pisze to później wstawie link do tej którą ja bede zamawiał.
-
sredniaq
- 2 gwiazdki
- Auto: Turboforek i turbodziad
- Polubione posty: 1 raz
A jak się ma sprawa montażu takiej soczewki do reflektora ze szkłem karbowanych, a nie płaskim, plastikowym?
Sent with Tapatalk
Sent with Tapatalk
- MichallD
- 4 gwiazdki
sredniaq, myślę że to słaby pomysł, szkło karbowane będzie rozpraszać to co soczewka daję czyli ostre odcięcie.
Krzychu91, Dziś jeszcze raz mierzyłem w poliftowym reflektorze, mam akurat taki rozebrany na części i na wysokość jest 11cm a szerokość 12.5. Właśnie zamówiłem soczewki i takie osłony http://hidretrofit.pl/sklep/oslony-gatling-gun/, na wysokości będzie trzeba skrócić 1 cm, ale podobno to normalne i łatwo da się to zrobić. Zobaczymy może w święta znajdę czas i postaram się to ogarnąć.
Krzychu91, Dziś jeszcze raz mierzyłem w poliftowym reflektorze, mam akurat taki rozebrany na części i na wysokość jest 11cm a szerokość 12.5. Właśnie zamówiłem soczewki i takie osłony http://hidretrofit.pl/sklep/oslony-gatling-gun/, na wysokości będzie trzeba skrócić 1 cm, ale podobno to normalne i łatwo da się to zrobić. Zobaczymy może w święta znajdę czas i postaram się to ogarnąć.
MichallD, ale w wiekszosci nowych aut masz 'karbonowe' na xenonach czy soczewkach
- MichallD
- 4 gwiazdki
Szkło karbowane to jak rozumiem takie jak np w Imprezie GT przedlifowej, a gładkie jak w poliftowej. I nawet kiedyś jak te hid chińskie weszły to wszyscy je wkładali w takie karbowane lampy i to była masakra, a jak dobrze założona soczewka w gładkiej lampie + samopoziomowanie to wg mnie dobry mod.
slepy jestem na starosc.. karbonowe przeczytalem..
koniecznie wrzuc fotki jak zrobisz.
btw: dlaczego nie ma dopuszczonych do ruchu zamiennikow H4 ledowych?
koniecznie wrzuc fotki jak zrobisz.
btw: dlaczego nie ma dopuszczonych do ruchu zamiennikow H4 ledowych?
- MichallD
- 4 gwiazdki
Dziś doszły graty i szybka przymiarka na roboczym reflektorze :)
Bez osłony, na szybko chciałem zobaczyć jak to będzie, wykręciłem mocowanie ori żarnika a w to miejsce soczewkę. Co do osłony soczewki to bedzię trzeba ją dopasować, do zrobienia.
Bez osłony, na szybko chciałem zobaczyć jak to będzie, wykręciłem mocowanie ori żarnika a w to miejsce soczewkę. Co do osłony soczewki to bedzię trzeba ją dopasować, do zrobienia.
Potrzebuję żarówki D3S.
Po 111kkm padła jedna.
Na forum ktoś handluje czymś takim?
Po 111kkm padła jedna.
Na forum ktoś handluje czymś takim?