Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
http://tvn24bis.pl/informacje,187/jezdz ... 46398.html
Pytać, dowiadywać się, o jakie roczniki chodzi.
U nas raczej soli dostatek.
Japoński koncern Fuji Heavy Industries poinformował w piątek o konieczności naprawy 1,18 miliona samochodów swojej marki Subaru na całym świecie. Powodem akcji jest zagrożenie przewodów hamulcowych korozją, powodowaną przez sól, którą zimą posypuje się nawierzchnie dróg.
Najwięcej samochodów Subaru - 660 tysięcy - będzie naprawianych w Stanach Zjednoczonych, ponad 300 tysięcy w krajach europejskich i 150 tysięcy w Chinach.
Według agencji Associated Press, informującej o sytuacji w USA, będą tam naprawiane modele Legacy, Outback, Impreza i Forester, zarejestrowane w stanach, w których drogi są posypywane solą.
Fujitsu podkreślił, że nie zgłoszono wypadków drogowych, do których doszłoby z powodu skorodowanych przewodów hamulcowych w samochodach Subaru.
FUX
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Niepsujące się.
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
FUX pisze:http://tvn24bis.pl/informacje,187/jezdz ... 46398.html
Pytać, dowiadywać się, o jakie roczniki chodzi.
U nas raczej soli dostatek.
Japoński koncern Fuji Heavy Industries poinformował w piątek o konieczności naprawy 1,18 miliona samochodów swojej marki Subaru na całym świecie. Powodem akcji jest zagrożenie przewodów hamulcowych korozją, powodowaną przez sól, którą zimą posypuje się nawierzchnie dróg.
Najwięcej samochodów Subaru - 660 tysięcy - będzie naprawianych w Stanach Zjednoczonych, ponad 300 tysięcy w krajach europejskich i 150 tysięcy w Chinach.
Według agencji Associated Press, informującej o sytuacji w USA, będą tam naprawiane modele Legacy, Outback, Impreza i Forester, zarejestrowane w stanach, w których drogi są posypywane solą.
Fujitsu podkreślił, że nie zgłoszono wypadków drogowych, do których doszłoby z powodu skorodowanych przewodów hamulcowych w samochodach Subaru.
Cholera, w Kąąbi przerdzewiał na amen. Może powinienem jechać do ASO ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
-
Polubił:
29 razy
-
Polubione posty:
85 razy
Ja byłem, dostałem pismo z ASO, pojechałem wypiłem kawę zjadłem bułkę, i wróciłem

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Gump
-
misiek1111
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy 2.0R
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
A co dokładnie się wymienia?
Wszystkie przewody, czy tylko niektóre?
misiek1111
-
darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Przewodów nie wymienia się pojedynczo, to znaczy można ale nie wskazane.
darecki1981