Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Łukaszenko, dziękuję za informację. Zdaje się, że Ford jest tańsiejszy nieco.
No i Cupry nie ma w Kombi HA!
jak się tę cuprę poskłada to się robi pod 140. Czyli jak GTI. Wychodzi, że w sumie ST tańszy chyba.
No i kombi.
Ma być GOLF R kombi, na pewno będą rozdawać za darmo.
Pamiętam czarnego WRX kombi. To był dośc interesujący kompromis - przyjemność - praktyczność.
A dziś co: STI sedan, Cupra Hatchback,
Normalnie człowiek normalny nie ma czego kupić. NIC!
Sam bym się taką Cuprą przejechał.
Podobno te auta ( GOLF itede niewiele palą, jak donosi znanym co poniektórym obywatel)
No i Cupry nie ma w Kombi HA!
jak się tę cuprę poskłada to się robi pod 140. Czyli jak GTI. Wychodzi, że w sumie ST tańszy chyba.
No i kombi.
Ma być GOLF R kombi, na pewno będą rozdawać za darmo.
Pamiętam czarnego WRX kombi. To był dośc interesujący kompromis - przyjemność - praktyczność.
A dziś co: STI sedan, Cupra Hatchback,
Normalnie człowiek normalny nie ma czego kupić. NIC!
Sam bym się taką Cuprą przejechał.
Podobno te auta ( GOLF itede niewiele palą, jak donosi znanym co poniektórym obywatel)
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno,
tylko, że tak naprawdę bardziej wszechstronnym od takiej Cupry jest ten SEAT Leon X-Perience:
kombi, 4x4 i jeszcze nieco podniesiony prześwit - same praktyczne zalety.
A moc?
1.8 180KM z DSG ma:
prędkość maksymalną 221 km/h
przyspieszenie 0-100 km/h: 7,2 s
Czy potrzebuję więcej?
Nie. Zupełnie nie.
A nawet gdyby, to można dokupić chipa.
tylko, że tak naprawdę bardziej wszechstronnym od takiej Cupry jest ten SEAT Leon X-Perience:
kombi, 4x4 i jeszcze nieco podniesiony prześwit - same praktyczne zalety.
A moc?
1.8 180KM z DSG ma:
prędkość maksymalną 221 km/h
przyspieszenie 0-100 km/h: 7,2 s
Czy potrzebuję więcej?
Nie. Zupełnie nie.
A nawet gdyby, to można dokupić chipa.
no właśnie lukass o tem czipie, ale chyba niezupełnie, pisał.
Ma też być Golfiszcze podniesione.
Co to się wyprawia. Jakby nie mogło być tylko SUbaru.
Ma też być Golfiszcze podniesione.
Co to się wyprawia. Jakby nie mogło być tylko SUbaru.
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: To dziwne, ale mam Subaru, nawet dwa
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 153 razy
j33mbo pisze:lukass, autokorekta? ;)
Nic nie rozumiem z tego co napisałeś.
Dobra - już tłumaczę te CompotyArno pisze:jj33mbo,
COMPOTY, to compa - gostek, koledzy, czy jak tam se chce człowiek. Po hiszpańsku, w wolnym tłumaczeniu. Z tego powstał nowy termin na HISZPANA - COMPOT.
Ja wyciągam taki wniosek lingwistyczny na podstawie własnych dociekań dzisiejszych.
Może się mylę, ale chiba chodzi o to, że:
Pastuchy ( czyli hiszpanie) mają zestawy podnoszące moc a nie likwidujące gwarancji.
Nawet się jacyś mistrzowie na forach różnych wypowiadają.
Takie kombi 1.8 230 koni... no, no, kusi.
I nic nie widać, że O!, JEDZIE panisko wielkie. Tylko, że ośka. Przednia. Ale zdaje się, że nawet z tym daje się z trudem żyć, prawda?
Zwłaszcza jak się pójdzie na kurs hamowania lewą nogą.
Ale co ja tam wiem. Teraz mam niebieską lodówkę.
Jest taka firma tuningowa co się zwie Compsport, ale popularnie mówią na nich Compoty. Do aut VAG na gwarancji oferują tzw stage 0,5 - jest to zewnętrzny sterownik i się go zdejmuje przed serwisem
Na tymze sterowniku nowe 1.8TSI wypluwa 230 koni, a Cupra, S3 i Golf R nawet 370
A tego Leona kombi to ewidentnie brałbym w tej wersji X-perience bo wtedy jest 4x4 + 2 cm przeswitu i dośc fajne seryjne wyposażenie. Z stage 0,5 realnie w jakieś 6,5 sek robi pierwszą setkę, a spalanie pewnie koło 9 litrów ( tyle mniej wiecej zużywał mój zawirusowany Leon 1.8 przy mocy 220 koni) Z doposażeniem i rabatem spokojnie zamknie sie w przedziale 105-110 tyś. Do tego Seat ma teraz chyba 4 lata gwarancji, a ten 1.8 seryjnie jest z DSG.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
-
lukass
- 5 gwiazdek
Historycznie póki importerem Seata była Iberia to chiptuning robiło sie legalnie przez salon/importera - mieli podpisaną umowę z Vtech i mogłes już przy odbiorze wyjechać autem na sterydach. Ja tak kupiłem Leona - od nowości zamiast 160 miał 220 kucy + 5 letnią gwarancję 2 standardu + 3 lata dodatkowej importera 
Arno,Arno pisze:Co to się wyprawia. Jakby nie mogło być tylko SUbaru.
obecnie w gamie Subaru oferowanej na naszym rynku tylko trzema wersjami modelowymi da się jeździć z prędkościami ponad 200 km/h:
- BRZ
- Sti
- Forester 2.0 XT
Pierwszy odpada ze względu za za małą ilość drzwi;
Drugi ze względu na za mały bagażnik;
Trzeci ze względu na za mały zbiornik benzyny (szczególnie przy wyższych prędkościach)
Czyli, chciał nie chciał trzeba się rozglądać na boki.
No to teraz wyobraźcie sobie ile teorii lingwistycznych, historycznych, fizycznych, czy jakichkolwiek innych ekonomicznych zostało opartych na takich założeniach jak moja teoria (JEDYNIE SŁUSZNA) o Compotach.
Lukass, czy dsg wytrzymuje ten nadmiar mocy?
Czy tam trzeba zmieniać coś jeszcze? Zawieszenie, hamulce... się nie znam.
Lukass, czy dsg wytrzymuje ten nadmiar mocy?
Łukaszenko, ja bym nie szalał z bagażńikiem w aucie pt. STI. Miałem i w cztery dorosłe osoby na narty można jechać. Gorzej jest z psem.Лукашэнка pisze:Arno,Arno pisze:Co to się wyprawia. Jakby nie mogło być tylko SUbaru.
obecnie w gamie Subaru oferowanej na naszym rynku tylko trzema wersjami modelowymi da się jeździć z prędkościami ponad 200 km/h:
- BRZ
- Sti
- Forester 2.0 XT
Pierwszy odpada ze względu za za małą ilość drzwi;
Drugi ze względu na za mały bagażnik;
Trzeci ze względu na za mały zbiornik benzyny (szczególnie przy wyższych prędkościach)
Czyli, chciał nie chciał trzeba się rozglądać na boki.
A zbiornik w XT jest jaki? 60 - to nie jest tragedyja grecka.
Radzę zajrzeć do fimry Volvo, albowiem jest oferta: V70/XC70 - bierzesz z najlepszym silnikiem T6, lub te ichnie D5 chyba, w awd i pakiecie SUMMUM i dostajesz około 25-27% rabatu. I nagle się okazuje, że masz chlejącą jak czołg rakietę z wielkim bagażnikiem. Za cenę wypasionego golfa, lub niedopasionego paska ( tu nieco przesadzam - ale porównując podobne moce to JUŻ NIE). DZIWY DZIWY DZIWY
Łukaszenko, wchodzisz już wolna w wiek, kiedy w podróżny dobrze jest co 400/500 km autostrady nabrać benzyny i wyjść z pojazdu, żeby się jakiś franc-żakrzep nie zrobił.... Te wielkie zbiorniki tak, dają zasięg, ale nie wypuszczają z auta.
Nie wiem jak to jest, ale dziś chyba niezbyt wiele aut wielkości XT ma wielkie zbiorniki.
Mój merc miał powiększony do 66l.
Bo przychodzi z 40!
A ja jadę na narty XV, co 200 nie jadzie. 1400 km one way. Zobaczymy co to oznacza. Zdam relację. Z trumną na dachu.
Nie wiem jak to jest, ale dziś chyba niezbyt wiele aut wielkości XT ma wielkie zbiorniki.
Mój merc miał powiększony do 66l.
Bo przychodzi z 40!
A ja jadę na narty XV, co 200 nie jadzie. 1400 km one way. Zobaczymy co to oznacza. Zdam relację. Z trumną na dachu.
-
lukass
- 5 gwiazdek
Moja w Altei wytrzymywała 260 koni bez problemu, ale to było inne DSG. O ta nowa najlepiej zapytac w Compotach ;)Arno pisze: Lukass, czy dsg wytrzymuje ten nadmiar mocy?
Zreszta czy to az tak istotne przy 4 latach gwarancji.
Hamulce i zawias daja rade bez problemu w jeździe cywilnej. O sportowej to nie wiem bo ESP nie jest wyłaczalne do zera :P
Jeżdżę z aktywnymi systemami i aktywne wychodzenie ze sliskich zakretow niesamowicie zżera klocki tylne, moje pierwsze auto gdy tył wola o wymianę a przód jeszcze OK ( przebieg 29 kkm)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
O prawdziwe auto dla Dziada. Teraz zacznie się dziadowanie na klockach ;))
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru pisze: Teraz zacznie się dziadowanie na klockach
inwigilują mi klocki
to obcej baby do auta nie bierz, bo do żony zadzwoniąesilon pisze:inwigilują mi klocki
a jak tam Lambo?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
sezon na Lambo trwa od kwietnia do października czyli czekam 
zimowek pewnie nie mają
zimowek pewnie nie mają
esilon, nie prawda, mijasz się z prawdą i łzesz jak kielczczanin.
OTO DOWÓW W POSTACI FILMU:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=U5NdAlHCWEc
oraz drugi pojazd mechaniczny
Link: https://www.youtube.com/watch?v=cg_GAVA8VHQ
OTO DOWÓW W POSTACI FILMU:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=U5NdAlHCWEc
oraz drugi pojazd mechaniczny
Link: https://www.youtube.com/watch?v=cg_GAVA8VHQ
skandal!Arno pisze: mijasz się z prawdą i łzesz jak kielczczanin
Niesprzyjające warunki pogodowe, w szczególności nagłe opady śniegu mogą spowodować konieczność przesunięcia zaplanowanego terminy jazd
z jednej strony nie mge się doczekać a z drugiej obawiam się że bunia kompletnie nie będzie jechać po realizacji prezentu
Link: https://www.youtube.com/watch?v=rhzNMCWDk9I
Ostatnio zmieniony 30 gru 2014, o 13:30 przez esilon, łącznie zmieniany 1 raz.
zino, on zaś powiedział, że zgarnia bo oklejone. Nie z głupoty.
E tam, myślołech, żeśwa se kupiły Lambrodżini.esilon pisze:skandal!Arno pisze: mijasz się z prawdą i łzesz jak kielczczanin
Niesprzyjające warunki pogodowe, w szczególności nagłe opady śniegu mogą spowodować konieczność przesunięcia zaplanowanego terminy jazdhttp://prezenty.sjs.pl/prezenty/present ... i-gallardo
![]()
![]()
z jednej strony nie mge się doczekać a z drugiej obawiam się że bunia kompletnie nie będzie jechać po realizacji prezentu![]()
Link: https://www.youtube.com/watch?v=rhzNMCWDk9I
Arno pisze: E tam, myślołech, żeśwa se kupiły Lambrodżini.
he he, na głowe wprawdzie już dawno upadlim ale nie az tak
komplet dodatkowych kółek bez gumek jak barszcz
Arno, z Berlina do Łodzi jest 450 km, Gregski zapomniał o profilaktyce przeciwzakrzepowej no i mu zabrakło paliwa w Foresterze przed metą.Arno pisze:Łukaszenko, wchodzisz już wolna w wiek, kiedy w podróżny dobrze jest co 400/500 km autostrady nabrać benzyny i wyjść z pojazdu, żeby się jakiś franc-żakrzep nie zrobił..
Ty pisałeś, że dotankowywałeś Sti na autostradach co jakieś 200 km? Czyli co jakies półtorej godziny?
W VW CC jest zbiornik 70l i zwykle przejeżdzam około 1000 km między tankowaniami. Teraz w zimie to szczególnie miłe, bo nie przepadam za sterczeniem przy dystrybutorze, w słocie czy na mrozie.
phi, najwyżej to bank zadzwonibusik pisze:to obcej baby do auta nie bierz, bo do żony zadzwoniąesilon pisze:inwigilują mi klocki![]()
http://pl.paweltkaczyk.com/targetowanie-kulturowe/
Wyobraźmy sobie taką sytuację: dzwoni konsultant z Twojego banku. W słuchawce słyszysz, że bank wprowadził nową usługę: indywidualną analizę rachunku. W wyniku tej analizy wyszło, że przebywając poza rodzinnym miastem (np. w Poznaniu, a mieszkasz w Warszawie), kupujesz kolacje dla dwojga, kwiaty i czekoladki. Z danych banku wynika, że w Warszawie masz żonę, więc analiza sugeruje, że w Poznaniu masz kochankę. Bank – wychodząc naprzeciw Twoim potrzebom – przygotował dla Ciebie atrakcyjne zniżki w poznańskich kwiaciarniach i hotelach oferujących pokoje na godziny. A to wszystko jedynie w wyniku analizy transakcji Twoją kartą kredytową. Wyobraź sobie, jak dopasowane oferty możemy Ci przygotować, jeśli zainstalujesz sobie bankową aplikację na telefon, która będzie meldować również o Twoim położeniu, kiedy nie kupujesz…
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"