Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc przy wyborze. :)
Halogeny dalekosiężne do Imprezy GT 95'
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Halogeny dalekosiężne do Imprezy GT 95'
Czy ktoś z zakładał w swoim GT-ku halogeny dalekosiężne? Chciałbym uzyskać efekt "prawie elektrowni", bo nie chcę jeździć z nią na masce
Z forum dowiedziałem się, że warto kupić halogeny WESEM. Macie z tym jakieś doświadczenia? W ich sklepie internetowym nie ma marki Subaru
Re: Halogeny dalekosiężne do Imprezy GT 95'
Zakładał. Różnica jest kolosalna.
"Wesemów" które pasowały idealnie już nie produkują. Ten model jest im najbliższy:
http://sklep.wesem.pl/4/6703/reflektory ... _152_xenon
Kiedyś zadzwoniłem do nich i okazało się, że mieli poprzedniki jeszcze w magazynie i mi je wysłali.
"Wesemów" które pasowały idealnie już nie produkują. Ten model jest im najbliższy:
http://sklep.wesem.pl/4/6703/reflektory ... _152_xenon
Kiedyś zadzwoniłem do nich i okazało się, że mieli poprzedniki jeszcze w magazynie i mi je wysłali.
A jaki to był model i rozmiar? Może znajdę jakąś używkę.
Miałeś zwykłe H3 czy Ksenon? Które polecasz?
Miałeś zwykłe H3 czy Ksenon? Które polecasz?
Nie szukaj uzywek, kup sobie na H3 albo ksenon, ktore Ci wygodniej - zaloz, ciesz sie.
Kosztuja w sumie grosze - daja troche dodatkowego swiatla.
Jesli sie uda w starsze zderzaki wlozyc 183mm, to bierz 183mm. Jesli nie - 152mm i tez bedzie ok.
W nowszych 183mm wchodzi - chociaz trzeba troche podrutowac. Ale 152mm sa z kolei przymale i nie wygladaja dobrze w zderzaku.
Aha - 120st chyba beda Ci potrzebne.
Kosztuja w sumie grosze - daja troche dodatkowego swiatla.
Jesli sie uda w starsze zderzaki wlozyc 183mm, to bierz 183mm. Jesli nie - 152mm i tez bedzie ok.
W nowszych 183mm wchodzi - chociaz trzeba troche podrutowac. Ale 152mm sa z kolei przymale i nie wygladaja dobrze w zderzaku.
Aha - 120st chyba beda Ci potrzebne.
Jacek "AMI" Rudowski
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pytam, bo musimy dokupić jednego, bo brat stłukł zanim zdążyliśmy założyć na dobre.AMI pisze: Aha - 120st chyba beda Ci potrzebne.
No właśnie, jak to jest z tymi stopniami? One określają, rozstaw śrub mocujących? Jak sprawdzić, które mamy (90st, czy 120st)? Nie wiecie może, czy da się dokupić samo szkło?
Przymierzaliśmy je do poliftowego zderzaka i trzeba będzie go trochę poprzycinać, żeby weszły i dało się je jakoś wyregulować.... czy się mylę?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Pawlas - kątomierzem go :)
Z tym szkłem może być trudno, chyba, że faktycznie komus został jakis niedobitek. Ale z reguły to szkło najszybciej pęka :)
Przy tej cenie chyba jednak po prostu najszybciej kupić nowy halogen, a stary trzymać w zapasie dla siebie na inne usterki.
Niemniej jednak może być warto zadzwonić do Wesema i zapytać - może sprzedadzą Ci samo szkło.
Z tym szkłem może być trudno, chyba, że faktycznie komus został jakis niedobitek. Ale z reguły to szkło najszybciej pęka :)
Przy tej cenie chyba jednak po prostu najszybciej kupić nowy halogen, a stary trzymać w zapasie dla siebie na inne usterki.
Niemniej jednak może być warto zadzwonić do Wesema i zapytać - może sprzedadzą Ci samo szkło.
Jacek "AMI" Rudowski
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Haaa, właśnie dostałem odpowiedź z Wesema, że szkiełko można dokupić za jedyne 17,62 zł
?
BTW, wiesz że jeszcze mam Wesemy, które kupiłem kiedyś od Ciebie dawno, dawno temu? Musiałbym spojrzeć jakie to one są, ale mam do nich trochę ponad 40 km
To akurat jasne, ale jak (rozstaw których śrub mierzyć?) Poza tym nie wiem czy jeszcze takowy sprzęt gdzieś mamyAMI pisze: kątomierzem go :)
BTW, wiesz że jeszcze mam Wesemy, które kupiłem kiedyś od Ciebie dawno, dawno temu? Musiałbym spojrzeć jakie to one są, ale mam do nich trochę ponad 40 km

Ja kiedys sprzedawalem jakies Wesemy?
Aaaa juz wiem... ten drugi model, bo nie bylismy pewni, ktore beda pasowac.
Tamte chyba lepsze do skorup sa?
A sruby masz trzy - jak masz rowny odstep, to 120st.
Wyobraz sobie kolo i poprowadz linie do srodka od kazdej sruby :)
w 90st bedziesz mial dwie sruby z odstepem 90st. - przynajmiej tak to sobie wyobrazam :)
Co do szybki - no to idealnie, cena szkielka nie miazdzy :)
Aaaa juz wiem... ten drugi model, bo nie bylismy pewni, ktore beda pasowac.
Tamte chyba lepsze do skorup sa?
A sruby masz trzy - jak masz rowny odstep, to 120st.
Wyobraz sobie kolo i poprowadz linie do srodka od kazdej sruby :)
w 90st bedziesz mial dwie sruby z odstepem 90st. - przynajmiej tak to sobie wyobrazam :)
Co do szybki - no to idealnie, cena szkielka nie miazdzy :)
Jacek "AMI" Rudowski
http://sklep.wesem.pl/photo/_pdf/pl/k_360_rajd2_pl.pdfpawlaswrc pisze: jak to jest z tymi stopniami? One określają, rozstaw śrub mocujących? Jak sprawdzić, które mamy (90st, czy 120st)?
PS. miałem te stare "rajdowe" H3 w poprzedniej imprezie (MY'96) - rewelacja
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
piter, oooo, dzięki. W ogóle to ja to kiedyś widziałem, ale jakoś teraz na to nie trafiłem.

Tak swoja droga - "zenony" niezle zapodaja, jak widze.
Jacek "AMI" Rudowski
Kupiłem ref. dalekosiężne Wesem RAID1 183. Mają jeszcze te stare modele na magazynie! :)
Przeszukałem forum i nie znalazłem instrukcji demontażu zderzaka (rozumiem, że bez tego nie zmienię lamp?).
Cz ktoś mógłby mi pomóc, bo chcę je zmienić dzisiaj w nocy.
Przeszukałem forum i nie znalazłem instrukcji demontażu zderzaka (rozumiem, że bez tego nie zmienię lamp?).
Cz ktoś mógłby mi pomóc, bo chcę je zmienić dzisiaj w nocy.
Michuu,
Ja montowałem 183-ki bez demontażu zderzaka... Akurat miałem przedłużkę, która zmieściła się pomiędzy szkłem halogenu a ścianką otworu.
Zdemontowałem za to fabryczne mocowanie halogenów - tą metalową, srebrzystą płytkę, która służy też do regulacji wysokości i kierunku świecenia. Zrobiłem to z premedytacją - halogeny wchodzą głębiej w zderzak - u nas w górach, każdy element, który wystaje poza obrys auta jest narażony na uszkodzenie po kontakcie ze śnieżną bandą
Mocowania halogenów pasowały w otwory po fabrycznych śrubach a główny minus to konieczność użycia odpowiednich podkładek ( żeby usyskać właściwy kąt świecenia ).
Ja montowałem 183-ki bez demontażu zderzaka... Akurat miałem przedłużkę, która zmieściła się pomiędzy szkłem halogenu a ścianką otworu.
Zdemontowałem za to fabryczne mocowanie halogenów - tą metalową, srebrzystą płytkę, która służy też do regulacji wysokości i kierunku świecenia. Zrobiłem to z premedytacją - halogeny wchodzą głębiej w zderzak - u nas w górach, każdy element, który wystaje poza obrys auta jest narażony na uszkodzenie po kontakcie ze śnieżną bandą
Life is a Joke !