Rajdy 2015

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Rajdy 2015

Post 20 sty 2015, o 18:33

eMTi pisze: jak go słuchałem np. na karowej, to nie kleiło się to zbyt dobrze

dla mnie wypadł dobrze, choć ja nie jestem ścigantem ;-)
eMTi pisze: Najlepszy byłby Wisławski :lol:

Wiślak gawędziarz :thumb: Przyjemnie się słucha
eMTi pisze: Mełgwa też mógłby być odkryciem w tej kwestii.. :whistle:

mi jakoś "nie siada" w tych programach mk.tv, brakuje dla mnie feelingu...

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza
Polubione posty: 0

Post 20 sty 2015, o 18:35

Kościuszko nie, ale Andrzej też zacznie swoje Cytaty :D i będzie encyklopedia rosła https://www.facebook.com/pages/Cytaty-A ... 48?fref=nf
Ale to ma być komentarz dla laików zapewne. A Kościuszko... no jak widac, tata nie posmaruje to siedzi w domu, bo wstyd cofnąc się nawet do N grupy do Mistrzostw Polski np. i mogłbo by się skończyć tak że wszystko by krytykował :)

barton
6 gwiazdek

Post 20 sty 2015, o 18:51

Mroowa pisze: Ale to ma być komentarz dla laików zapewne.
tylko niech to zrobią ciekawie + jakiś ekspert, a nie taką zientarszczyznę.... blehhhh

Mroowa pisze: A Kościuszko... no jak widac, tata nie posmaruje to siedzi w domu, bo wstyd cofnąc się nawet do N grupy do Mistrzostw Polski np. i mogłbo by się skończyć tak że wszystko by krytykował :)
eNka w Polsce to pomyłka, chyba że chce się gonić sam ze sobą... Ta klasa umarła... Widać to było w sezonie 2014. zostaje klasa R5 albo R2

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 20 sty 2015, o 20:18

Oj to był taki przykład może nie do końca trafiony, niestety w Polsce można albo grubo albo w cale, tylko w Czechach mogą jeździć różnej maści subaru od najstarszej do najmłodszej i Mitasubishi..
A Junior nie wsiądzie do słabszego auta pomimo tego, że nic nie wywalczył w PL prócz Mistrza Ośki w czasach gdy tata posadził go w najlepszym zespole EFL Corsa Rally.
Albo grubo albo wcale :)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 20 sty 2015, o 20:36

Tylko Szaja! :giggle: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 sty 2015, o 21:24

Ech... Piknie

Link: http://youtu.be/BsWphOKxMPs
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 21 sty 2015, o 00:05

se furę wybrał :whistle: Przydałby się większy skok zawiasu do tych cięć :lol:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 21 sty 2015, o 00:23

Borowczyk jest znośny, jak nie relacjonuje na żywo :->

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 sty 2015, o 01:32

Chloru pisze:Tylko Szaja! :giggle: :mrgreen:
Był kiedyś w gazecie WRC długi wywiad z nim. W połowie przestałem go czytać, takie głupoty plótł. Od tego czasu nie trawię gościa.

eMTi pisze:se furę wybrał :whistle:
No co? Prosię, czyli najlepsze auto świata. ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 21 sty 2015, o 01:45

jarmaj, ja go parę razy słyszałem na żywo (ale nie wiem czy kiedykolwiek na trzeźwo) :evilgrin: Komentował Karową i bardzo często MPRC i MERC.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 21 sty 2015, o 10:42

Telewizja Polsat oficjalnie poinformowała o zakupie praw telewizyjnych do Rajdowych Mistrzostw Świata (WRC) na dwa najbliższe sezony 2015-2016. Rajdy będzie prezentował kanał Polsat Sport Extra, pierwsze transmisje już w ten weekend z Rajdu Monte-Carlo. Komentować będą: Andrzej Borowczyk i Grzegorz Jędrzejewski. Z każdego rajdu pokazane zostaną trzy odcinki specjalne na żywo (godzinne relacje) w tym zawsze kończący rajd Power Stage, na koniec każdego dnia emitowane będą skróty najciekawszych momentów. Pełna informacja na stronie polsatsport.pl.
http://www.cyrkf1.pl/wrc-przez-2-lata-w-polsacie/
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2015, o 13:03

2 lata? czyżby wiedzieli coś, czego my nie wiemy? :whistle:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2015, o 13:29

eMTi pisze:2 lata? czyżby wiedzieli coś, czego my nie wiemy? :whistle:
a myślisz, że jaki jest powód założenia przez Roberta swojego zespołu rajdowego RK World Rally Team? posiedział u Malcolma przez rok, zobaczył jak to wygląda, stwierdził, że on to zrobi lepiej, mechaników sobie dobierze sam takich, którzy poświęcą się temu i będą pałali takim samym perfekcjonizmem i pasją jak on, partnerów z kasą ma dwóch konkretnych, którzy w tym widzą interes promocyjny itd.
Z tego co gdzieś czytałem wypowiedź RK, to całą zimę poświęcił na dopinanie szczegółów powstania właśnie tego zespołu, zapinanie budżetu itp. skoro uzbierał kasę na cały rok startów (a sponsorzy pamiętają zeszły rok dosyć dobrze) i dobrał sobie ludzi, którzy jego wymagania spełniają - to tylko życzyć mu powodzenia i cieszyć się, a nie marudzić :-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 21 sty 2015, o 14:07

busik pisze:
a myślisz, że jaki jest powód założenia przez Roberta swojego zespołu rajdowego RK World Rally Team?
Tak swoją drogą przebąkiwano ostatnio (pod koniec ubiegłego roku) o planowanej operacji ręki, co miało mieć na celu poprawę jej sprawności. Ciekawe, czy jest to dalej brane pod uwagę. Jeżeli tak, to pewnie pod koniec sezonu. Tak, czy inaczej byłoby super, gdyby Robert powrócił do sprawności!

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2015, o 14:50

mówił o tym w kwestii jeśli wybierze drogę ku F1, a widocznie wybrał WRC
mimo wszystko byłoby fajnie, jakby ręka się poprawiła

barton
6 gwiazdek

Post 21 sty 2015, o 15:06

busik pisze: Z tego co gdzieś czytałem wypowiedź RK, to całą zimę poświęcił na dopinanie szczegółów powstania właśnie tego zespołu, zapinanie budżetu itp. skoro uzbierał kasę na cały rok startów (a sponsorzy pamiętają zeszły rok dosyć dobrze) i dobrał sobie ludzi, którzy jego wymagania spełniają - to tylko życzyć mu powodzenia i cieszyć się, a nie marudzić :-)

ja to jestem ciekawy jak to było z tymi negocjacjami z Citroenem: były czy nie... Bo jakoś nie sądzę, żeby w miesiąc udało się zbudować własny team (zatrudnić ludzi, mieć bazę, kupić 2 rajdówki, auto do zapoznania, ciężarówkę, zapas części).

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2015, o 15:34

barton pisze: Bo jakoś nie sądzę, żeby w miesiąc udało się zbudować własny team (zatrudnić ludzi, mieć bazę, kupić 2 rajdówki, auto do zapoznania, ciężarówkę, zapas części).
to nie problem, Ford ma program sprzedaży aut dla prywatnych zespołów, z dostawą części itp rzeczy - więc wykupił po prostu pakiet :-)

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 21 sty 2015, o 18:57

barton pisze:ja to jestem ciekawy jak to było z tymi negocjacjami z Citroenem: były czy nie...
Pewnie bardziej media negocjowały niż sam zainteresowany...

pol052
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GD
Polubił: 5 razy
Polubione posty: 28 razy

Post 21 sty 2015, o 20:15

Mroowa pisze:
barton pisze:ja to jestem ciekawy jak to było z tymi negocjacjami z Citroenem: były czy nie...
Pewnie bardziej media negocjowały niż sam zainteresowany...
chyba jednak cos bylo:

Kubica: Decyzja o uruchomieniu tego projektu zapadła bardzo późno. Zaangażowałem już jednak kilku ludzi, których znałem - i od razu chciałbym podziękować wielu ludziom, którzy włożyli wiele wysiłku w ostatnich dwóch tygodniach, żeby wszystko przygotować.
Impreza na codzien a w weekendy 126p900

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 22 sty 2015, o 17:41

Robert Kubica:
"auto zostało to samo, chociaż osoby które będą je obsługiwać i struktura jest nowa, na dzień dzisiejszy bazujemy razem z zespołem A-Style, ale w najbliższej przyszłości będziemy mieli osobny warsztat, osobną infrastrukturę. W 2015 zostały wprowadzone nowe auta, Ford jest z ubiegłego sezonu, ale planujemy starty nowym autem jak tylko to będzie możliwe."

Czyli Kubek chce być sobie sterem i żeglarzem, nikt nie bedzie mu się wpierdzielał :)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 sty 2015, o 17:55

a to jest akurat bardzo dobre posunięcie Robka , bo mając jego doświadczenie zrobi coś napewno baaardzo konkretnego ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 22 sty 2015, o 17:58

No i masz... Kościuszko w studiu o 20 ... będzie fisiował ?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 sty 2015, o 18:05

zależy od tego, czy robert coś nafisiuje na oesie :giggle:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 485 razy

Post 22 sty 2015, o 21:31

Fajna relacja na żywo na Polsacie sport extra z RMC.
:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 485 razy

Post 22 sty 2015, o 21:58

Osz kurka,co Loeb wyczynia !
:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

ODPOWIEDZ