I jak tu wierzyć temu światu...

skoro teraz, żeby przywalić ruskim, paliwa są bardzo tanie, to odbiją sobie to tak czy inaczej - bo przecież rządy i koncerny tracą grubą kasę.Jacol pisze: może być tak tanio, to znaczy, że wcześniej robili ze mnie jelenia każąc płacić +40 zyla i jeszcze mówili: no tak, te paliwa są i muszą być takie drogie"
To chyba nie do końca tak... Raczej niższy popyt w Chinach plus spore wydobycie ropy z łupków w StanachAlan, Alan, Alan! pisze: skoro teraz, żeby przywalić ruskim
A to akurat dlatego, że jak paliwo mocno drożało, to ceny frachtów praktycznie nie ruszyły. Teraz transportowcy łapią pierwszy pełniejszy oddech, po kilku latach przyduszenia.dzixd pisze:A zauważyliście że mimo spadku cen paliw, ceny innych dóbr nie pospadały (żywność itp.)
Ciekawe czy jak wzrosną ceny paliw to cała reszta też wzrośnie
Daj Nam pożyć w błogiej niewiedzydarecki1981 pisze: chcę podkreśli że mamy wojnę polityczną, wiem dobrze co się dzieje, zapewniam że ceny paliwa w przeciągu roku wrócą ze zdwojoną siłą
darecki1981 pisze: ceny paliwa w przeciągu roku wrócą ze zdwojoną siłą
A jak chcesz do diesla LPG wsadzić ?Konto usunięte pisze:darecki1981 pisze: ceny paliwa w przeciągu roku wrócą ze zdwojoną siłą
To nie sprzedaję diesla
Hmm, CNG jest tańsze ?Konto usunięte pisze:Konto usunięte, nie wsadzam LPG do moich aut
dzixd pisze: Lpg fajna rzecz jeśli się zrobi przemyślaną kalkulację
Najtaniej wychodzi nie jeździćleon pisze:dzixd pisze: Lpg fajna rzecz jeśli się zrobi przemyślaną kalkulację
tylko trzeba jeździć, wtedy się opłaca.
No o tym mówię.leon pisze:dzixd pisze: Lpg fajna rzecz jeśli się zrobi przemyślaną kalkulację
Tu nie ma co kalkulować, tylko trzeba jeździć, wtedy się opłaca.
Konto usunięte pisze: rozwiązania tańszego od diesla
dzixd pisze: Jak ktoś ma robić np 5k km rocznie to się nie opłaca elpidżi
ale od 20 k wzwyż jak najbardziej.
Podobno do niektórych garaży podziemnych nie wpuszczają zapalniczekKonto usunięte pisze: Nie chce mi się liczyć bo leń jestem, ale z szybkiego szacunku gaz i ropa to mniej więcej takie same koszty bieżące.
Ale za to jaki szacunek i zazdrość w oczach sąsiadów na wiosce jak podjedzie się pasatem full opcja TDI!Konto usunięte pisze: Wiadomo: jak walnie wtryskiwacz albo wał to w dieslu koszty większe.
Konto usunięte pisze: Nie chce mi się liczyć bo leń jestem, ale z szybkiego szacunku gaz i ropa to mniej więcej takie same koszty bieżące.
dzixd pisze: Podobno do niektórych garaży podziemnych nie wpuszczają zapalniczek![]()