Witajcie.
Słuchacie kochani Kupiłem jakiś czas temu subarka combi z 95 r 1,6 239 tys. (takie pierwsze tanie wejście w temat tej marki) i było nawet ok. a teraz jakieś czary bo najczęściej ładnie zapala ale od czasu do czasu przykro potrafi zaskoczyć i nie zapali tzn. ładnie kręci ale nie ma rozruchu a po tym pewnie jest wtedy przylany.....co robic skąd cos takiego gdzie szukac przyczyn od czego zacząć....proszę o poradę.Mario.
ładnie pali a czasem nie zapali i jakby zalany
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Re: ładnie pali a czasem nie zapali i jakby zalany
Zacznij od diagnostyki auta u mechanika, który ogarnia subaru.
Na początek warto wymienić świece i przewody. Silnik masz oryginalny z tego rocznika?
Możesz też napisać skąd jesteś to koledzy podadzą adres gdzie podjechać na diagnostykę.
Na początek warto wymienić świece i przewody. Silnik masz oryginalny z tego rocznika?
Możesz też napisać skąd jesteś to koledzy podadzą adres gdzie podjechać na diagnostykę.
Jest ryzyko, musi być wybór.
wychodzi na to ,że oryginał silnik od tego modelu z 1995........kable na wygląd jakby nowe ale nigdy na 100 % jakie są to fakt bardziej do świec bym się przyłożył chociaż dobrze jakby to tylko takie rzeczy mogłyby mieć wpływ a sama cewka??????.....
właśnie dodam jeszcze ,że rzeczywiście od tego czasu kiedy takie figle-niespodzianki zaczął płatać potrafi też na chwilę w różnych momentach czasem zapalić się check........
czujnik położenia wałków rozrządu, miałem podobnie tylko ze u mnie wogle juz nie chciał odpalić. Tzn odpalał czasem na chwile prychał kichał i gasł po kilku sek.