pytania z cyklu "dziwne"
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: pytania z cyklu "dziwne"
używacie VIAAUTO?
zastanawiam się nad zakupem jako użytkownik prywatny, od jutra jest promocja - 100 zł w tym 50 zł doładowanie (poprzednio 135 zł + min. 50 zł doładowanie)
jak to jest upierdliwe na co dzień?
zastanawiam się nad zakupem jako użytkownik prywatny, od jutra jest promocja - 100 zł w tym 50 zł doładowanie (poprzednio 135 zł + min. 50 zł doładowanie)
jak to jest upierdliwe na co dzień?
Mam viabox przypisany do auta.
Viaauto przenosisz, gdzie chcesz. Podobno.
Doładowuje poprzez net co jakiś czas.
Miny tych w kolejkach, jak przejeżdżam z ciężarówkami-bezcenne.
Viaauto przenosisz, gdzie chcesz. Podobno.
Doładowuje poprzez net co jakiś czas.
Miny tych w kolejkach, jak przejeżdżam z ciężarówkami-bezcenne.
-
zino
- 4 gwiazdki
jeżdżę codzienne A4, teraz jeszcze mają wydzielić jedną bramkę tylko dla viaboxów to już mnie całkiem trafi
urządzenie się kupuje i jest twoją własnością czy wypożycza i oddaje po wypowiedzeniu umowy?
Kiedy planują zlikwidować te płoty/bramki?
urządzenie się kupuje i jest twoją własnością czy wypożycza i oddaje po wypowiedzeniu umowy?
Kiedy planują zlikwidować te płoty/bramki?
Viabox oddajesz i kasa niewykorzystana do zwrotu.
Kaucja za pudełko także.
Kaucja za pudełko także.
-
zino
- 4 gwiazdki
zakupiłem viaauto - jest na okaziciela, można przekładać między autami, nie ma umowy do podpisania, doładowujesz na stacji jak tel pre-paid, działa od razu po zakupieniu i doładowaniu 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
FanBox.
Ktoś wie, ki to jest diabeł?
Pewien znajomy, odkrywający na starość uroki netu się zapisał, pono zaproszony przez kuzyna, nic tam nie robi, ale teraz dostaje komunikaty, że zarabia jakieś pieniądze w twardej walucie - znaczy, że mu na jego koncie tamże przybywa
Olać, uciekać, wołać kawalerię...?
Ktoś wie, ki to jest diabeł?
Pewien znajomy, odkrywający na starość uroki netu się zapisał, pono zaproszony przez kuzyna, nic tam nie robi, ale teraz dostaje komunikaty, że zarabia jakieś pieniądze w twardej walucie - znaczy, że mu na jego koncie tamże przybywa

Olać, uciekać, wołać kawalerię...?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Może ktoś sprawić, ile waży taki podstawowy klocek Lego - prostokątny 2x4 wypustki?Waga klocków = 127 kg

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
jarmaj pisze: Może ktoś sprawić, ile waży taki podstawowy klocek Lego - prostokątny 2x4 wypustki?![]()
2,32g, ale ta budowla może być wykonana z różnych klocków.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Oczywiście że z różnych. Część będzie wieksza, cześć mniejsza. Ale myślę, że ta wartość daje pewien punkt odniesienia do oszacowania ich ilości..
Wychodzi, że do budowli użyto jakieś 55 tyś klocków.
Wychodzi, że do budowli użyto jakieś 55 tyś klocków.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Mam Cięjarmaj pisze: tyś

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

mój dominex.pl mając swobodne podejście do korzystania z komputera, zasiał w kompie coś takiego:
tlbsearch.com
to jakieś malware - przeglądanie netu staje się upierdliwe, na każdej stronie pojawiają się hiperłącza do ich serwerów, strony ładują się długo - ogólnie komp zwolnił
szukałem z wujkiem googielem, ale nie daję rady go usunąc
Drogie Bravo - jakieś sugestie, jak się tego badziewia pozbyc?
tlbsearch.com
to jakieś malware - przeglądanie netu staje się upierdliwe, na każdej stronie pojawiają się hiperłącza do ich serwerów, strony ładują się długo - ogólnie komp zwolnił
szukałem z wujkiem googielem, ale nie daję rady go usunąc
Drogie Bravo - jakieś sugestie, jak się tego badziewia pozbyc?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- rrosiak
- 6 gwiazdek

rrosiu, dzięki, oba zainstalowałem, zeskanowałem, dwa restarty kompa i... nic, dalej się pojawiają linki na stronach, przeglądarka co chwilę odświeża strony - upierdliwe to
muszę szukac dalej
muszę szukac dalej

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik, procexp z SysinternalsSuite, a później ręcznie w regedit.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Komputerowi też by się przydało, nie tylko dominexowibusik pisze: dzięki, oba zainstalowałem, zeskanowałem,

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
dobra, dziwne pytanie do tutejszych podróżników. Był ktoś niedawno w Algierii? Muszę się przejechać do ichniej stolicy (Algier), a tam podobno niezbyt bezpiecznie jest...
o co chodzi z tym portalem MadBid? ściema, wałek, czy kwestia szczęścia?
rozumiem, że licytując tracisz kasę i zrzucasz się z resztą licytujących na produkt, który kupuje wygrywający - ale czy to real, czy tylko kwestia PR-u w necie robionego przez podstawionych "zadowolonych klientów"

rozumiem, że licytując tracisz kasę i zrzucasz się z resztą licytujących na produkt, który kupuje wygrywający - ale czy to real, czy tylko kwestia PR-u w necie robionego przez podstawionych "zadowolonych klientów"

- rrosiak
- 6 gwiazdek
busik, to takie coś jak np. za10groszy.pl, czyli łowcy jeleni 

tak myślałem, że to tylko Astroturf marketing - jak to się ponoć powoli przyjmuje nazywać - myślę o artykule w którym znalazłem piekne laurki, jak to można kupić iPhone'a za 50 zł... nikt nie dolicza wydanych wcześniej na licytacji kredytów itd...
więcej tu
Amerykanie nazywają to kładzeniem sztucznej trawy. Astroturf marketing (nazwa pochodzi od marki syntetycznej wykładziny przypominającej murawę) polega na przeprowadzaniu kampanii udających spontaniczne inicjatywy pojedynczych osób lub grup (ang. grassroot, co tłumaczy skojarzenie z trawą), które wyrażają poparcie lub sprzeciw wobec usług, produktów, idei, wydarzeń czy działalności partii i polityków. Taka kampania sprawia wrażenie niezależnej reakcji społecznej i ukrywa tożsamość rzeczywistych jej inicjatorów, a także ich prawdziwe intencje.
Ta metoda, której symbolem jeszcze kilka lat temu był uznawany za raczej niegroźny społecznie marketing szeptany, dziś stała się bronią masowej zagłady w rękach biznesu i grup interesów, zagrażającą internetowi jako forum wolnej, niezależnej i konstruktywnej debaty. Manipulowanie opinią publiczną przez podstawione osoby, a nawet całe z pozoru oddolne ruchy obywatelskie, stało się tak powszechne, że naukowcy biją na alarm. Profesor Bing Liu z Uniwersytetu w Illinois ocenia, że już jedna trzecia wszystkich opinii konsumentów w sieci to fałszywki. Z kolei Edward T. Walker, socjolog z Uniwersytetu w Kalifornii, w swojej książce „Demokracja do wynajęcia” ostrzega, że dziś zatrważająca większość przypadków organizowania się obywateli to efekt działań firm doradczych pracujących dla korporacji i organizacji wpływu.
Kolega ma taki problemik:
Do Marka za daleko.
Kto ogarnia Olsztyn, okolice Warszawy.mam Legacy MY09 z 2.0D
to już drugi motur :)21
pierwszy klękł przy 75kkm (brak smarowania na panewce = ukręcony wał) i na gwarancji wymienili, po cichu mówiąc, ze nowy jest już bez tej wady, której oficjalnie nie ma
nakręcone teraz mam 140kkm czyli jakieś 75kkm na nowym silniku
w zasadzie od początku on głośno chodzi - metaliczne stuki (szczególnie na zimnym)
kiedyś podjechałem z tym do ASO, stwierdzili "na ucho" że w normie
olałem temat i jeździłem dalej, nic w tej materii się nie zmieniło
problem jaki mam to czkawka przy 2200-2700rpm i nie bardzo mogą mi to zdiagnozować
szukam warsztatu, który to ogarnie a przede wszystkim zna diesle. poza ta czkawką chciałbym jednak sprawdzić ten silnik.
Do Marka za daleko.
Drogie "Bravo" :
potrzebuję się dostać w Warszawie na Wyższą Szkołę Menedżerską (ul. Kawęczyńska 36) na 7:30. Startuję z Radziejowic.
O której zacząć? Mogę się spóźnić 15 minut, ale nie chętnie.
potrzebuję się dostać w Warszawie na Wyższą Szkołę Menedżerską (ul. Kawęczyńska 36) na 7:30. Startuję z Radziejowic.
O której zacząć? Mogę się spóźnić 15 minut, ale nie chętnie.