22B/Type R spinki nakładki progów

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubił: 0
Polubione posty: 0

22B/Type R spinki nakładki progów

Post 4 lut 2015, o 03:03

Sprawa jest dość nietypowa, albo raczej rzadka.
Za pośrednictwem MegasaWRC (jeszcze raz wielkie dzięki) udało mi się zdobyć OEM nakładki progów z polerowanego aluminium, które były seryjnie zakładane w 22B, a do Type R akcesoryjnie. Takie o :-) :
Obrazek
Problem polega na tym, że nie mam do nich spinek. Sprawa jest o tyle skomplikowana, że OEM spinki z plastikowych nakładek nie pasują. Z plastikowych mają szerszy podłużny trzepień i kwadratowy łebek, a te do aluminiowych, jak zresztą widać na zdjęciu mają łebek okrągły i węższy trzpień o przekroju kwadratowym. Nie szukałem jeszcze po sklepach ze spinkami, ale podejrzewam, że może być problem coś dobrać. Na japanparts.com (https://www.japanparts.com/parts/detail/15827) znalazłem tylko tyle, że numer spinki to 97174B
Obrazek

Czy ktokolwiek jest w stanie pomóc zdobyć albo chociaż udostępnić spinki do wglądu? Ma ktoś takie nakładki w Type R, bo o 22B raczej nie pytam ;-) ?

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Re: 22B/Type R spinki nakładki progów

Post 4 lut 2015, o 09:29

:arrow: http://folieokienne.com.pl/kontakt/

:arrow: http://www.autobel.pl/files/spinki.jpg - piąty rząd od góry?

W ASO też mieć powinni. A jak w ASO, to i 4turbo i Carfit.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 4 lut 2015, o 10:09

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lut 2015, o 15:46

Ogólnie, to o zamiennikach spinek wiem, problem tylko w wymiarach i kształtach, których nie znam. Chyba trzeba będzie metodą prób i błędów.
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 mar 2015, o 01:15

Sprawa ogarnięta. Dzięki Bergen, za linki. Panowie z folieokienne.com na początku nie byli zbyt chętni do współpracy (może wina leżała gdzieś pomiędzy wczorajszą flaszką, a dniem następnym, bo oddech mieli dość ognisty ;-) ) ale ja nieustępliwie jednak postanowiłem na piechotkę poszukać i zadziałało. Spinki do nakładek progów kupione, założone, o fotki postaram się jutro. Przy okazji dobrałem też spinki do uszczelki i plastikowej osłony podszybia, trochę inne niż ori, ale powinny pasować/działać.
Obrazek

ODPOWIEDZ