W czwartek lecę w trasę ns ws hodnie rubieże kraju to przetestuje komfort zawiasu.esilon pisze:lukass, rozumiem po wpisie powyżej że ciągle jeszcze jest podjarkaale może napisałbyś jak maszyna na "normalnych" polskich drogach w codziennej jeździe, podskakuje jak sti czy "wybiera" nierówności ?
Auto dla dziada
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Re: Auto dla dziada
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
jarmaj pisze: gustujesz w bujających się jak ponton na falach kanapach
nie nie, bujanie jest niekomfortowe ale jazda na twardym jak deska zawiasie fantastyczna w agresywnie pokonywanych ciasnych zakrętach na dłuższych dystansach odbiera frajdę dając po krzyżu

sprzeda się pewni i taki i taki jeżeli egzemplarz będzie po niemieckim księdzuPiter 35 pisze: A jeszcze jest problem ze skrzynią ( mam wrażenie ,że automat łatwiej się później sprzeda )

bier automatika, w dupowozie naprawdę fantastyczna sprawa

Ostatnio zmieniony 3 mar 2015, o 10:19 przez esilon, łącznie zmieniany 1 raz.
najłatwiej się sprzeda passat w dieslu, to chiba jest pewne. Pytanie, czy go ktos nie podpierdzieli przed sprzedażą...
Passat w dieselu 190KM kosztuje na oko ( po rabatach) tyle co Merc Benzyna 185 koni ( oszczędna).
Coś z VW jest nie tak. ALE PASEK ma koło zapasowe!!!!
Passat w dieselu 190KM kosztuje na oko ( po rabatach) tyle co Merc Benzyna 185 koni ( oszczędna).
Coś z VW jest nie tak. ALE PASEK ma koło zapasowe!!!!
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
czili ile ?Arno pisze: Passat w dieselu 190KM kosztuje na oko ( po rabatach) tyle co Merc Benzyna 185 koni ( oszczędna).
bardziej niż wystarczająco wyposażona trójka kombi z M-pakietem, x drive ,w dieslu z automatem poniżej 180 brutto po rabatach
a pali z pińć/100
-
lukass
- 5 gwiazdek
Oj nie pali tyle - zrobiłe nowa trójką dyszlem 800 km jednego dnia po PL i raczej było 7esilon pisze: a pali z pińć/100
-
lukass
- 5 gwiazdek
Faktycznie rzadko zdarza sie zeby mnie ktoś wyprzedał na jednopasmówkach, ale to raczej wynika z tego że moc moich aut pozwala mi na baaaardzo plynne i szybkie wyprzedzanie, bo generalnie ograniczam się do jakiś 120 km/h. Na autostradach 150-160 zupełnie mnie satysfakcjonuje i około 140 na ekspresówkach. Takze nie wiem czy taki ciezki - wolno nie jeżdżę, ale generalnie każdy z kom jechałem mówił mi że mimo prędkości to wszystko odbywa sie bardzo płynnie - dowodem tego niech bedzie fakt że w 220 konnym Leonie pierwsze klocki z przodu wymieniłem po 76 tyś km i to też ciut na zapas.esilon pisze:lukass, ale Ty masz chyba ciężki bucik raczej
Audi na podobnej trasie paliło mi jakieś 9,5-10 litrów.
Po tym jak przez kilka lat jeździłem głównie autami z silnikami benzynowymi, ostatnio mam jakoś "szczęście" do diesli.
I jeśli chodzi o ich spalanie, to moje doświadczenia są następujące:
BMW 525d automat (218KM) 2013: 8,5 l
Toyota Avensis 2.0d manual (122 KM) 2013: 7,0 l
Volkswagen 2.0d automat (140 KM): 6,2 l
Wzystkimi tymi autami jeździłem podobnie.
I ten VW jest pierwszym samochodem ( a miałem też mniejsze doświadczenia z innymi autkami w dieslu), który realnie pali tak mało.
Przy zbiorniku, który ma pojemność 70 l, tankuje zwykle przy przebiegu 950-1050 km.
Polubiłem go nawet za to.
I jeśli chodzi o ich spalanie, to moje doświadczenia są następujące:
BMW 525d automat (218KM) 2013: 8,5 l
Toyota Avensis 2.0d manual (122 KM) 2013: 7,0 l
Volkswagen 2.0d automat (140 KM): 6,2 l
Wzystkimi tymi autami jeździłem podobnie.
I ten VW jest pierwszym samochodem ( a miałem też mniejsze doświadczenia z innymi autkami w dieslu), który realnie pali tak mało.
Przy zbiorniku, który ma pojemność 70 l, tankuje zwykle przy przebiegu 950-1050 km.
Polubiłem go nawet za to.

w latach 2010-1013 to było po 40 tys. rocznie, w roku 2014 wyszło około 50 tys. km i w tym roku to się prawdopodobnie powtórzy.gregski pisze:Gutek, ile kkm trzaskasz rocznie?
Czyli może nie jest to rekordowo dużo, ale racjonalnie do tego podchodząc są to już przebiegi na diesla.
Tez tak mysle. Ja robie niecale trzysta na baku po miescie i mi to teraz nie przeszkadza, malo smigam...
Odpalalem dzis z sasiadem w garazu z kabli F430. Marudzil, ze dziadostwo, ze wloskie, kiepskie i sprzeda bo niezadowolony. Akumulator ma tam, gdzie obk filtr przeciwpylkowy - w nogach pasazera... Nie chcial bym siedziec na prawym przy malej nawet kolizji...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
gregski, dzięki za ostrzeżenie, już chciałem kupować! 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
W Mercedesie B akumulator jest pod dwyanikiem pod nogami pasażeragregski pisze:Odpalalem dzis z sasiadem w garazu z kabli F430. Marudzil, ze dziadostwo, ze wloskie, kiepskie i sprzeda bo niezadowolony. Akumulator ma tam, gdzie obk filtr przeciwpylkowy - w nogach pasazera... Nie chcial bym siedziec na prawym przy malej nawet kolizji...
Kupiłeś auto do zabawy w garażu, a to audio fajne zamontować a to foteliki zmienić, o wydechu glosnym pomyśleć wieczorem , nic dziwnego że spalanie jest bez znaczeniagregski pisze:Tez tak mysle. Ja robie niecale trzysta na baku po miescie i mi to teraz nie przeszkadza, malo smigam...

W buni akumulator w bagażniku
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Z cyklu "stereotypy". Kawał zasłyszany na parkingu od przypadkowego kierowcy starego Suzuki, który zechciał sobie pogawędzić o samochodach:
"Czym się różni kierowca Subaru od kierowcy BMW? Pojmowaniem słowa HEKTOR. Dla kierowcy Subaru to trojański bohater, dla kierowcy BMW - przestrzeń za stodołą..."
PS. Esi, nic osobistego
"Czym się różni kierowca Subaru od kierowcy BMW? Pojmowaniem słowa HEKTOR. Dla kierowcy Subaru to trojański bohater, dla kierowcy BMW - przestrzeń za stodołą..."
PS. Esi, nic osobistego

-
lukass
- 5 gwiazdek
Na razie wyniki sa mało miarodajne, bo zawsze sa pomysły, a pokaż jak to jedzie + trochę rzeczy było grzebanych w warsztacie, wiec wyniku z maista brak. Na trasie W-wa - Torun - Gdynia - Olsztyn - Wwa wyszło mi jakieś 11,5-12l.esilon pisze:a prosiaczek ile pali ?
WiSie, to bardzo ciekawa zabawa w homonimy homofony.WiS pisze:Z cyklu "stereotypy". Kawał zasłyszany na parkingu od przypadkowego kierowcy starego Suzuki, który zechciał sobie pogawędzić o samochodach:
PS. Esi, nic osobistego
Niestety z wolna stereotypy pękają.
Pęka również stereotyp dotyczący SUBARU.
Wyobraźmy sobie wybór:
Passat Nowy Alltrack 190km diesel
Czy Legacy/Outback Diesel, benzyna...
I już się robi nieciekawie...
Auto dla dziada
Trzeba miec najpierw garaz Esi :) to juz komfort ;)esilon pisze:Kupiłeś auto do zabawy w garażu, a to audio fajne zamontować a to foteliki zmienić, o wydechu glosnym pomyśleć wieczorem , nic dziwnego że spalanie jest bez znaczeniagregski pisze:Tez tak mysle. Ja robie niecale trzysta na baku po miescie i mi to teraz nie przeszkadza, malo smigam...![]()
W buni akumulator w bagażniku
To byl kontrprzyklad dla 50kkm rocznie Dyktatora. Czytaj: jego wzdychanie do dyszla jest wpelni uzasadnione.
Arno, Chinczyk nie kupi nic od Japonczyka, za to od Niemca chetnie.
Przyszlosc niektorych marek jest przesadzona, co nie oznacza, ze od razu znikna.
Ale to sie JUZ dzieje.
a jeszcze dochodzi Audi Alltrack i... Peugeot 508 RXHArno pisze:Wyobraźmy sobie wybór:
Passat Nowy Alltrack 190km diesel
Czy Legacy/Outback Diesel, benzyna...
I już się robi nieciekawie...
tu porównanie modeli z 2 litrowym dyszlem
http://magazynauto.interia.pl/testy/tes ... nId,624851
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
WiS pisze: Czym się różni kierowca Subaru od kierowcy BMW? Pojmowaniem słowa HEKTOR. Dla kierowcy Subaru to trojański bohater, dla kierowcy BMW - przestrzeń za stodołą..."PS. Esi, nic osobistego

zapamiętam to sobie

-
lukass
- 5 gwiazdek
Nie ma co sobie tak brac do serca i sie dąsać ;)esilon pisze: zapamiętam to sobie
![]()
Patrząc na Twój i Wisa park maszyn i ogólny spadek bezawaryjności pojazdów to jest duża szansa ze to Ty będziesz prędzej potrzebował podwózki z serwisu do domu niż odwrotnie

Podpisał - właściciel prawie nowego jedynie 12 letniego auta

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Hektar, hektor, obawiam się, że moja znajomość mitologii bliższa jest kierowcy BMW ;P